用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 2008年9月GH P1家長請進...
樓主: iloveugirl
go

2008年9月GH P1家長請進... [複製鏈接]

原文章由 Vanessa-lee 於 08-7-23 08:45 發表
張通告好似無話到有書包買, 番屋企睇下先. 不過之前Jusco減價, 我已買了hello kitty護脊書包俾呀女, 都要成兩百幾蚊. HSBC credit card可以用積分加錢買SPI書包, 上去website睇睇呀.

我會俾呀女坐校車, 因屋企上落 ...

你買左卡通書包啦, 我呢個星期都會同呀囡去揀書包呀, 太多款式啦!

我個個由幼稚園時開始都係親自接送,未座過校車的啊, 她爸爸要親自接送, 無計!

尋日終於買左書包比女女啦, 三心二意,揀左好耐呢

I am also looking for a nice school bag for my daughter, my girl doesn't like SPI n Dr. Kong type, so I want to buy her Sanrio or Lego school bag! Is that okay?

原文章由 iloveugirl 於 08-7-28 15:51 發表

原文章由 yan316 於 08-7-28 16:26 發表
I am also looking for a nice school bag for my daughter, my girl doesn't like SPI n Dr. Kong type, so I want to buy her Sanrio or Lego school bag! Is that okay?

ok呀,我都係買左公仔書包比佢, 之前問過d高年級家長, 只要無"look"的就可以了!

yan316, 你囡囡編左邊班呀?

[ 本文章最後由 iloveugirl 於 08-7-28 16:49 編輯 ]

我女讀1C呀

原文章由 iloveugirl 於 08-7-28 16:46 發表

ok呀,我都係買左公仔書包比佢, 之前問過d高年級家長, 只要無"look"的就可以了!

yan316, 你囡囡編左邊班呀?

1A
iloveugirl
YOYOMM
yauyauyanyan

1B
Jennyyau86
Sammichloema

1C
Childhood
Vanessa-Lee
YinYuMami
onyeema
yan316

1D

1E
Puncos
yiuyiuhui

原文章由 yan316 於 08-7-28 17:11 發表
我女讀1C呀

原文章由 iloveugirl 於 08-7-28 15:51 發表

where do you buy the schoolbag  ? can you share with us , I still not yet buy for my daughter......

原文章由 yauyauyanyan 於 08-7-28 18:22 發表

where do you buy the schoolbag  ? can you share with us , I still not yet buy for my daughter......

我係一田買架, 卡通公仔護脊書包!

我係吉之島買, 都好多選擇.  今個星期五你哋幾點返學校買書同校服呀? 我打算早去因唔想迫呀, 可以試清楚校服的size.

原文章由 Vanessa-lee 於 08-7-29 08:35 發表
我係吉之島買, 都好多選擇.  今個星期五你哋幾點返學校買書同校服呀? 我打算早去因唔想迫呀, 可以試清楚校服的size.

我都會一早返去,因我請咗半日假咋,下午要返工...揾食艱難呀...

好多人問豐富咭加錢換書包, 詳情如下:

Q32BSPI 護脊書包
Active系列
5,000 分 + 港幣178元
原價: 港幣420元
年資折扣(只適用於獎賞積分部份)
持有匯豐信用卡年期換領折扣所需積分*
12年或以上50%2500
8-11年40%3000
4-7年30%3500
2-3年20%4000
* 如禮品須以獎賞積分及金額換領,
  此折扣優惠只適用於獎賞積分部份,現金部份維持不變。
本季推介
自行提取
換領限期: 2008年09月30日

• 人體工學設計,能固定書包和分散書簿重量,減輕兒童脊、肩和頸部壓力
  • 備有4種優雅顏色:深藍、彩藍、紅色和粉紅色
  • 2種尺碼(厘米):L碼- 40(高) x 32(闊) x 22(厚); S碼- 36(高) x 30(闊) x 20(厚)
  • 1年保用
註: 由2008年1月1日起,於任何一年内(即1月1日至12月31日),每位持卡人(不論持卡數目多少)可享「年資折扣」的積分上限將增至200,000分(2007年的上限為100,000分)(以換領禮品原本所需的積分計算)。

原文章由 Vanessa-lee 於 08-7-29 08:35 發表

我諗我會係中段時間去啦, 太早怕有很多趕返工的媽媽, 中段時間會無咁迫我估! 一係就八點就去, 但都係得四個鐘,我估點都會多人架啦!

仲有唔知校服大約幾錢呢, 要禁定多d錢至得啦

我係吉之島買, 都好多選擇.   

一田依家有額外95折, 吉之島就2同20號有95折, 款式應該差唔多,睇下自己近邊到啦!

仲有呢款:

Q38BSPI 護脊書包
Get Set系列
5,000 分 + 港幣228元
原價: 港幣590元
年資折扣(只適用於獎賞積分部份)
持有匯豐信用卡年期換領折扣所需積分*
12年或以上50%2500
8-11年40%3000
4-7年30%3500
2-3年20%4000
* 如禮品須以獎賞積分及金額換領,
  此折扣優惠只適用於獎賞積分部份,現金部份維持不變。
本季推介
自行提取
換領限期: 2008年09月30日

• 人體工學設計,能固定書包和分散書簿重量,減輕兒童脊、肩和頸部壓力
  • 備有4種顏色:深藍、彩藍、青綠和酒紅色
  • 2種尺碼(厘米):L碼- 40(高) x 32(闊) x 22(厚); S碼- 36(高) x 30(闊) x 20(厚)
  • 1年保用
註: 由2008年1月1日起,於任何一年内(即1月1日至12月31日),每位持卡人(不論持卡數目多少)可享「年資折扣」的積分上限將增至200,000分(2007年的上限為100,000分)(以換領禮品原本所需的積分計算)。

原文章由 iloveugirl 於 08-7-29 14:25 發表

我諗我會係中段時間去啦, 太早怕有很多趕返工的媽媽, 中段時間會無咁迫我估! 一係就八點就去, 但都係得四個鐘,我估點都會多人架啦!

仲有唔知校服大約幾錢呢, 要禁定多d錢至得啦 ...

我早前打過電話去問, 夏季校服大約$150.

原文章由 iloveugirl 於 08-7-29 14:27 發表

一田依家有額外95折, 吉之島就2同20號有95折, 款式應該差唔多,睇下自己近邊到啦!

請問一田喺邊遮呀???

原文章由 Sammichloema 於 08-7-29 16:40 發表

我早前打過電話去問, 夏季校服大約$150.

咁書係咪有得碌咭呢?

原文章由 Sammichloema 於 08-7-29 16:42 發表

請問一田喺邊遮呀???

一田即係以前西田(沙田新城市廣場第三期)

原文章由 iloveugirl 於 08-7-29 17:04 發表

咁書係咪有得碌咭呢?

我記得只可俾支票/現金...帶定多幾張支票啦.

原文章由 Sammichloema 於 08-7-29 18:00 發表

我記得只可俾支票/現金...帶定多幾張支票啦.

Thanks a lot!
‹ 上一主題|下一主題