用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳幼稚園
go

將軍澳幼稚園

我想明年比亞女入 n1, 現 seach 緊那些幼稚園好 ?
請問下列是將軍澳的幼稚園, 請幫忙比些意見.
謝謝!

青衣商會將軍澳幼稚園
保良局方王換娣幼稚園
天主教聖安德肋幼稚園
仁愛堂鄧楊詠曼幼稚園
德寶英文幼稚園(將軍澳)(主流班 或 國際班)
翠茵小宇宙幼稚園
綠茵英文(國際)幼稚園暨幼兒園(將軍澳)

青衣商會將軍澳幼稚園
聽說不錯, 鄰居說小朋友越讀越高興, 而且茶點不錯
保良局方王換娣幼稚園
很不錯, 我也會考慮. 十月會有open day, 沒知邊日, 我都會去.
天主教聖安德肋幼稚園
唔清楚
仁愛堂鄧楊詠曼幼稚園
唔清楚
德寶英文幼稚園(將軍澳)(主流班 或 國際班)
評價兩極化, 有說很好, 有說很差
翠茵小宇宙幼稚園
我幫小朋友報咗国際幼兒班, 明年三月入學
綠茵英文(國際)幼稚園暨幼兒園(將軍澳)
上次睇過唔錯. 不過幼稚園明年開始只有國際班. 我會試報playgroup先

保良局方王換娣幼稚園係一間很好的學校。
我個細仔係今年畢業生,佢每日返學都好開心,病左都話要返學!
但佢地只有k1-k3而且只有半日班,
無n1班ga。
至於德寶英文幼稚園,我個人就覺得老師
質數好大差別,因為我個大仔係度讀過n1,
老師非常好,但當升上k1 時,可能唔好彩
個老師就令到我好失望,所以我k2就轉左
另一間。
C.C MUN

thank you! 各位提供的資料,
我心想 比較喜歡 "青衣商會將軍澳幼稚園" &
"保良局方王換娣幼稚園"
但, 我會先看看 翠茵小宇宙幼稚園如何,
如 ok! 可能先幫小朋友報咗国際幼兒班.

係唔係 n1 一定要足兩歲先讀得? 九月時我個仔差一個月先足兩歲. 點算呀?

你可以睇返我之前的comment,綠茵真係好好。我細囡下年我都會幫佢補返綠茵。

大囡返多兩日學就完成nursery課程,真係好唔捨得。不過好能得佢地星期六有個畢業典禮 (nursery都有好少幼稚園有)。

sara711

可不可以講多少少關於綠茵既野我知呀? 我睇唔番你以前的comments.
翠茵又好唔好呢?

同埋﹐可唔可以話我知, 你大女會去邊間讀K1呀?

Thanks in advance!

原文章由 sara711 於 08-7-16 12:00 發表
你可以睇返我之前的comment,綠茵真係好好。我細囡下年我都會幫佢補返綠茵。

大囡返多兩日學就完成nursery課程,真係好唔捨得。不過好能得佢地星期六有個畢業典禮 (nursery都有好少幼稚園有)。 ...

ohmygoch

我pm個電話比你再同你分享

收到喇﹗

電話再傾啦﹗

原文章由 sara711 於 08-7-21 14:42 發表
ohmygoch

我pm個電話比你再同你分享

請問有冇讀緊或者今年讀保良局方王換娣幼稚園既家長可以分享吓!!
我女女9月閞學啦! 唔知學校好唔好呢! 因為好少聼到呢間學校既comments.

真係好擔心幫女女揀錯.......