用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 請問在劊鳴由K1升K2是否需要拆散,不能原班升的? ...
go

請問在劊鳴由K1升K2是否需要拆散,不能原班升的? [複製鏈接]

我個女今年九月將升K2,昨日是家長日,去見老師時,才知道她K2將由原先那班轉去另一班,老師指是由於原先那班女少男多,而且亦想他們可以識新的朋友,故此將原班人拆散,完全不關成績的問題,請問現時讀緊劍鳴或曾經讀劍鳴的家長(直接由K1升K2)這是否正常?
   0    0    0    0

原文章由 Sanna 於 08-7-13 22:18 發表
我個女今年九月將升K2,昨日是家長日,去見老師時,才知道她K2將由原先那班轉去另一班,老師指是由於原先那班女少男多,而且亦想他們可以識新的朋友,故此將原班人拆散,完全不關成績的問題,請問現時讀緊劍鳴或曾經讀劍鳴的家長(直 ...

sanna, km 係會將d 小朋友分開下比佢地有機會認識下其他小朋友ka... 係同你的成績無關係的不用擔心.

回覆 #1 ianmami 的文章

謝謝妳的回覆﹗請問之前妳是否有仔女讀劍鳴?可否再問多兩件事?之前我有聽家長講過,通常比較好的老師會被安排在A班,這又是否真的呢?請問K2升K3又是否會拆班?

原文章由 Sanna 於 08-7-14 13:10 發表
謝謝妳的回覆﹗請問之前妳是否有仔女讀劍鳴?可否再問多兩件事?之前我有聽家長講過,通常比較好的老師會被安排在A班,這又是否真的呢?請問K2升K3又是否會拆班? ...

Sanna,

通常比較好的老師會被安排在A班 -->我諗唔會喎, 我識有B班都係叻仔叻女, 只要小朋友返學開心,其實邊班都唔係大問題!

請問K2升K3又是否會拆班 -->我地這一年都係拆班, 但係好多時佢地都會識到隔離拆班的同學仔架, 所以唔洗擔心喎!

EvaFong

原文章由 EvaFong88 於 08-7-14 16:46 發表

Sanna,

通常比較好的老師會被安排在A班 -->我諗唔會喎, 我識有B班都係叻仔叻女, 只要小朋友返學開心,其實邊班都唔係大問題!

請問K2升K3又是否會拆班 -->我地這一年都係拆班, 但係好多時佢地都會識到隔離拆班的同 ...

唔該哂﹗我之前都無聽人講過K1升K2會拆班,當我在家長日聽老師講佢要K2轉第二班,有點兒不知所措,故此特別來請教一下。謝謝各位的回覆。
‹ 上一主題|下一主題