用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 有冇08k1下午幼信班小朋友mami?
go

有冇08k1下午幼信班小朋友mami? [複製鏈接]

各位好, 小囡會係9月入讀下午幼信班, 有冇mami的小朋友同班呢?
   0    0    0    0

hello, nibialea

我個女都係下午幼信班, 家住大埔.

魚魚媽

原文章由 nibikalea 於 08-7-12 13:09 發表
各位好, 小囡會係9月入讀下午幼信班, 有冇mami的小朋友同班呢?

你好呀, 8月1日你會帶囡囡返學嗎? 我地住近九龍塘, 會坐校車, 你囡囡呢?

原文章由 魚魚媽 於 08-7-26 00:42 發表
hello, nibialea

我個女都係下午幼信班, 家住大埔.

魚魚媽

hello nibikalea
我要返工架, 所以佢要坐保母車, 好擔心佢, 因為我個女比較細個, 佢坐車會嘔tim....你都要返工?
魚魚媽

魚魚媽,

你地呀, 我之前覆過你, 但唔知點解呢度又冇顯示. 我唔駛返工架, 但因為呢度冇車到學校, 所以囡囡都係坐校車. 你囡囡第一日坐校車點呀? 我地架車第一日就返放學都遲大到喇. 不過囡囡都冇咩, 只係瞓咗覺囉. 係呢, 你囡囡係咩組架?我囡囡係萍果組的.

原帖由 魚魚媽 於 08-8-22 12:59 發表
hello nibikalea
我要返工架, 所以佢要坐保母車, 好擔心佢, 因為我個女比較細個, 佢坐車會嘔tim....你都要返工?
魚魚媽

回覆 # 的文章

Hello nibikalea,

好高興認識你呀, 我個女係西瓜組架. 可能9月3日我們見過面架啦.....我9月3日都有陪佢, 9月4日佢就自己坐校車返啦. 佢第一,二日有點兒擔心, 上車前想想地哭, 其實都幾可憐.....第一日未上車仲在家嘔, 但係佢今日已經自己開心上校車返學啦!! 希望佢返學好開心!! 可能佢識左你個囡囡架啦!!

你好呀, 起碼有一位同班mami聯絡上都有d安慰呀. 我地pm交換囡囡個名呀. 等我下次送佢返學時留意吓. 我估佢地未識喇. 因為我囡囡連佢隔離的小朋友叫咩名佢都答唔出. 不過佢都算叻叻喇, 每日放學都話比我知做咗d咩, 仲唱學校d歌比我聽tim. 係呢, 你有冇報家長班呀?

原帖由 魚魚媽 於 08-9-8 22:52 發表

好高興認識你呀, 我個女係西瓜組架. 可能9月3日我們見過面架啦.....我9月3日都有陪佢, 9月4日佢就自己坐校車返啦. 佢第一,二日有點兒擔心, 上車前想想地哭, 其實都幾可憐.....第一日未上車仲在家 ...

我試過pm你, 不過唔知點解你好似收唔到......可能我唔識用.......

sorry, 我電腦壞咗一排冇上網. 我有再pm過比你呀, 你試吓再check, bk同依家呢個教育網的pm係分開架. bk個會自動提示你, 但呢度就要自己check先見到.
我囡囡都好鍾意返學呀. 佢星期六日都話掛住老師, 又話要打比老師. 佢仲成日返嚟講d同學仔d名比我聽tim. 仲有講上普通話同英文的老師等等. 我去過學校幾次, 未留意到你囡囡. 可能車未到啩. 我覺得何老師幾好人, 唔知佢生時有冇老師代貨呢?
你返工有冇用msn呢?有的話你pm比我我可以add你傾吓呀

原帖由 魚魚媽 於 08-9-17 23:08 發表
我試過pm你, 不過唔知點解你好似收唔到......可能我唔識用.......

‹ 上一主題|下一主題