用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想請問各位媽媽會點做
go

想請問各位媽媽會點做 [複製鏈接]

激死人啦!今早一個紅雨,原本阿仔要到所派中學參加中一迎新講座,點知紅雨要改星期四,又要請假, 而家仲要同阿仔小學在學校舉行的謝師宴撞期,阿仔知道後,好唔開心,令到我都唔開心,因我唔想佢小學回憶有唔開心,唉!點算好呀 各位媽媽!您會點做呀
   0    0    0    0

同中學確認一下迎新講座對象係家長定學生?
若果只係講座形式介紹學校同老師, 搵位親戚去, 錄埋video返黎慢慢睇.

同病相憐~中學在15/7的pre-s1試之前有一個自己的分班試,是14/7,與小女小學的惜別會撞個正著,最後一天回小學都要請假,她只好托鄰居同學派自製的禮物給朋友,還無緣參與自己排的廿分鐘惜別節目,唱自己填詞的感謝老師的歌,她十分不高興~

原文章由 mamawwe 於 08-7-12 09:36 發表
激死人啦!今早一個紅雨,原本阿仔要到所派中學參加中一迎新講座,點知紅雨要改星期四,又要請假, 而家仲要同阿仔小學在學校舉行的謝師宴撞期,阿仔知道後,好唔開心,令到我都唔開心,因我唔想佢小學回憶有唔開心,唉!點算好 ...

魚與熊掌不可兼得...唯有向前望!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

謝謝您們的回應
‹ 上一主題|下一主題