用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 油塘基顯: 活動 / 傳統教學?
go

油塘基顯: 活動 / 傳統教學? [複製鏈接]

希望為個女選擇一間輕鬆愉快的學校, 油塘基顯是我的心水之一, 貪佢活動教學, 讀得開心D!

但是最近聽朋友說基顯都好谷D小朋友, 又分精英班... 所以都好煩惱呀!

有子女讀緊基顯的家長, 可否分享一下基顯的實際情況呢?  唔該哂!!!
   1    0    0    0
[size=large]嵐嵐寫真集 :-o  :-o  :-o

的確係改咗

我大女已畢業,細女將升三年班,的確 我為大女選基顯原因是同妳想法一樣,想選間活動教學,等佢讀得開心D,但由前年開始開始精英班,我最唔想咁分,小朋友同家長都好大壓力,成日要同人比較.好彩我個女傻傻地,唔會介意,我個女讀書是中中.
但係此間學校無疑派位係好囉,如果唔係就唔會咁多人想入啦!

原帖由 jsywong 於 08-8-26 12:36 發表
我大女已畢業,細女將升三年班,的確 我為大女選基顯原因是同妳想法一樣,想選間活動教學,等佢讀得開心D,但由前年開始開始精英班,我最唔想咁分,小朋友同家長都好大壓力,成日要同人比較.好彩我個女傻傻地,唔會介意,我個 ...

咁請問知唔知今年派位成績如何?

回覆 # 的文章

聽聞今年92%第一志願,我女不是今年畢業,佢前年畢業,佢個年有97%頭三志願,95%第一志願.佢個班都好多入英中,好彩我個女都有份.

我女現讀二年班, 請問如果中學你的會擇邊間呢? 最好有邊3間? 因我唔係好熟, 唔該.

原帖由 jsywong 於 08-8-26 19:47 發表
聽聞今年92%第一志願,我女不是今年畢業,佢前年畢業,佢個年有97%頭三志願,95%第一志願.佢個班都好多入英中,好彩我個女都有份.
I love my dear husband and dear daughter.

我女現讀二年班, 請問如果中學你的會擇邊間呢? 最好有邊3間? 因我唔係好熟, 唔該.
I love my dear husband and dear daughter.

唔使咁快諗la,四年級先諗都未遲la!
原帖由 jacquelinechu 於 08-10-28 12:54 發表

我個女讀緊六年級,六年級淨係F班係精英班咋喎!
我唔覺得學校谷d學生(我女兒不是精英班)。
請問三年級是否只得一班精英班?
原帖由 jsywong 於 08-8-26 12:36 發表
我大女已畢業,細女將升三年班,的確 我為大女選基顯原因是同妳想法一樣,想選間活動教學,等佢讀得開心D,但由前年開始開始精英班,我最唔想咁分,小朋友同家長都好大壓力,成日要同人比較.好彩我個女傻傻地,唔會介意,我個 ...

• 4 年級先分精英班.3年級是沒有[quote]原帖由 ytpeople 於 08-10-31 01:34 發表
    我個女讀緊六年級,六年級淨係F班係精英班咋喎!
    我唔覺得學校谷d學生(我女兒不是精英班)。
    請問三年級是否只得一班精英班? ]

原帖由 jsywong 於 08-8-26 19:47 發表
請問幾年級開始分精英班?知唔知男仔多數去邊幾間學校?THX~
‹ 上一主題|下一主題