用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中一全套課本幾多錢?
樓主: fion128
go

中一全套課本幾多錢? [複製鏈接]

全套折左$2725.我會買d舊書

9折後約$2200, 包atlas但唔包英文字典....其實唔想買atlas因為冇乜用, 而且阿哥有本不過唔用出版社....
唔知點解間學校好似好少書, 已知冇music, computer, TD 等等....

點解你們咁平o既? 9折我都要32xx
中文中學,仲要無左地理及西史..
我覺得好貴呀
盲目的愛他們 8-)

原文章由 bonnieandy 於 08-7-18 13:47 發表
點解你們咁平o既? 9折我都要32xx
中文中學,仲要無左地理及西史..
我覺得好貴呀

嘩!9折都咁貴。。。。。。。。

我朋友入左天后名校, 未計參考書都過4千.....
原文章由 judywan 於 08-7-18 13:49 發表

嘩!9折都咁貴。。。。。。。。

但是我果間唔係名校喎
盲目的愛他們 8-)

原文章由 LittleKidult 於 08-7-18 14:37 發表
我朋友入左天后名校, 未計參考書都過4千.....

名校連用既書都貴過人。。

原文章由 3kids媽咪 於 08-7-12 12:43 發表
九折後都要2900,我還有一個中三大仔架,兩個加埋書費要6千,點攪呀?!其實有d習作買o左都唔用o既又要我們買.都唔知學校同書商有無.....(費時講啦)

我三名, 加埋折後也過9千. 不計字典. 再加中一要校服, 書包, 實過萬才能開學. 慘!
我老公總話不要貪便買舊書, 怕影響仔女讀書 ,用過的舊書也不要賣出, 留給弟妹參考   , 我彩佢都傻. 有些閒科書好新架. 都不知幾好. 老二學校有舊書買, 一於鼓勵阿仔去學校買些.

回覆 #48 3kidsma 的文章

你咪照收老公俾既新書$$, 自己去揾d比較新淨既二手書, 再用包書膠包過d書, 咁佢咪唔知係二手書.

至於有淨$$$, 就............
健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!
‹ 上一主題|下一主題