用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院(小學部) 若要人不知、除非己莫為
樓主: summ200
go

若要人不知、除非己莫為 [複製鏈接]

這個討論區其實是讓不同的家長,當他們知道一些有關學校的事情可提供一個平台讓大家分享及討論,而每位家長也有言論自由,其他家長信不信則須自行判斷,但我發覺某位家長,不斷強烈指出其他家長不可信,只是聽聞,但我閱畢後發覺其實寶貝甜心只是把她知道的告訴大家,當然其他家長可以不相信,但最令人費解的就是summ200及lala82的表達方式都十分激烈及類似,兩者都經常以紅色突顯某些句子,以譴責的語氣作出批評,難道他說的一定可信而其他就不可信呢?並這實在有欠禮貌及尊重。
昨天我的小朋友接到今年的成績表,表面上成績其實不錯,但小朋友反而說其實得到這個成績也沒甚麼了不起,原來因為小朋友去年開始參加童軍,逢星期六都會接觸到其他同年小朋友,他明白到自己的中文及其他方面的知識跟別人有距離,就好像他問我文言文是甚麼,他說有一個同隊小朋友開始看簡單文言文了。
其實每位家長當初送小朋友到sjc,都肯定認為sjc是一所好學校,而學校本身是需要打開透明度,就如讓家長了解學校所屬級別及學生組別,即使不理想也可讓家長作出適當的選擇,至於老師在考TSA時讀答案,我相信確有此事,因為已有家長曾經提及,而我所認識的那位家長,她的小朋友也有把此事告訴父母。
過去所犯的錯其實最重要是不再讓它重蹈覆轍,希望學校擇善如流,給取教訓,努力辦一所好學校。

原文章由 wsybb 於 08-7-15 14:39 發表
這個討論區其實是讓不同的家長,當他們知道一些有關學校的事情可提供一個平台讓大家分享及討論,而每位家長也有言論自由,其他家長信不信則須自行判斷,但我發覺某位家長,不斷強烈指出其他家長不可信,只是聽聞,但我閱畢後發覺其 ...

照你咁講其他家長也有言論自由,咁我唔係其他家長咩?你話寶貝甜心只是把她知道的告訴大家?難道summ2000和我唔係都一樣?
swybb你又何常唔係經常用譴責的語氣來作出批評!請你要好好自我檢討先!唔好再做別人的應聲虫了!我都覺得你同寶貝甜心講的說話激烈及類似好像copy一樣。

summ2000我現在要向你道歉,原本只想說TSA的事,卻換來一些小人的惡意批評,希望你看到這些言論也不必介懷。

[ 本文章最後由 lala82 於 08-7-15 18:05 編輯 ]

正一無知婦!!!!!!!
哈哈!!!!唱好????鬧人之前唔該你幾個睜大你地對O眼睇清楚原文啦!!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1057912&page=4#pid17812551

無知婦記得睇前D呀!!!!我講過D乜呀,一年前我所講個主角就係呢倆個教育敗類呀!!

做咩呀!!!!!!我無言論自由架!!!!
我講野使唔使得你幾個批准呀!!!
成日無事生非!!雞毛蒜皮都講一大輪!!!

塘邊鶴又加把嘴!!!最閉你又唔係當事人!原來係呀邊個邊個話你知!!你有咩資格批評我呀!!!Wsybb你仲好意思同我講對你呢種人講禮貌同尊重!!!!!   

寶貝甜心你有幾慘呀!!!!我地成班家長成日比你繁住米仲慘,你有無理過我地班家長感受呀!!!成日係度嘈!嘈!嘈!講來講去三副屁!

stjoboldboy你好得閒呀成日係BK度撩事鬥非唔順你意就話人係學棍咁你係咩呀!!!!!(正神棍)

講事實就比你班無知婦鬧!!!!!!!
你幾個係米有  呀,一齊約去睇醫啦!!!!!!

[ 本文章最後由 summ200 於 08-7-16 00:17 編輯 ]

嘩!有人發爛渣。講野咁低俗架!身為家長顧及言行比較好點。個個比你罵完又如何,不代表其他家長會相信架。我係這裡留言,無人叫你睇,不明白怎樣嘈到你?

原文章由 寶貝甜心 於 08-7-16 09:26 發表
嘩!有人發爛渣。講野咁低俗架!身為家長顧及言行比較好點。個個比你罵完又如何,不代表其他家長會相信架。我係這裡留言,無人叫你睇,不明白怎樣嘈到你? ...

個然不出我所料

貝寶甜心好衰架人地都無鬧你,我咁明白你,你做乜重要人喎,我學校你又鬧,唔鬧學校你又鬧,咁你想人點啫  你係米有XX分裂呀  哈哈我又無用支槍指住要你信   你講D野都前言不對後語,你講我米當睇緊劇集囉 無線班編劇同你都好似喎!吹水唔沫咀!作野唔起稿  

真係鄧你慘睇怕你呢世都放唔低 ,好多人都係咁 睇怕你都病得幾嚴重喎唔怪得你要係度尋求協助啦!   

好啦無知婦唔講啦!!!費事講講下自己都變成同你一樣 唔障你繼續講啦

呀甜心寶貝,你有無去錯地方呀 呢個Topic好似係我開架 我夠無叫你睇啦 咁你又係度嘈乜呀 果然係有病 有病

[ 本文章最後由 summ200 於 08-7-16 16:22 編輯 ]

似乎放唔低或有病的是另有其人,只是一小段文字,便激到你長篇大論地罵人,不要怒氣,小心會爆血管。

: : : :

‹ 上一主題|下一主題