用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08 ~ 畢業生~又黎啦 !
樓主: 禧媽媽
go

07/08 ~ 畢業生~又黎啦 ! [複製鏈接]

原文章由 Allie 於 08-7-16 12:20 發表

禧媽,
你都知我記性出名好架啦!

原文章由 Allie 於 08-7-16 12:23 發表
glory, 禧媽,

半年$1200?  係咪包埋薄費架?  我全年要$13xx, 我已覺得貴!  不過只係書同作業, 無買字典

allie
我就包薄費, 但冇字典
其實字典~查到就得啦, 係咪呢 ??

glory
如果得1張床, 又好似唔方便, 但冇法啦.
頂住3日

glory
但其實點解你唔 15/8 先開工呢 ?

禧媽
其實我都想等姐姐走左先開工, 但再遲既話怕裝修會再耐d完成, 因好多時裝修都係會遲完工

Allie
唔記得答你, 裝修預計一個月完成..

原文章由 禧媽媽 於 08-7-16 13:20 發表
glory

all
今日攞左會所既價目表

宴會廳:
每節以4小時計算: 收費$200
星期一至五 第一節 0800-1200
                 第二節 1300-1700  

------------------------------------------

星期一至五 第三節  1800-2200
星期六,日 公眾假期 全日 劃一收費$300

包埋 卡拉ok,不過唔知包唔唔包唱碟
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

原文章由 禧媽媽 於 08-7-16 11:34 發表
allie
梗係啦 ~ 家下榮陞"樓主"
度到校車未呀 ?

祖安
備戰 ~ 準備小一, 強化中英數囉
上星期返小學羅書, 見到d書都頭痛, 亞禧你識唔識字架 ? ...

禧媽
強化中英數?  有0家,而且開始試下同佢黙書串字,等佢有定心理
準備~
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

原文章由 glory 於 08-7-16 12:34 發表
Allie,
其實唔只放多三日, 佢正式走應該係廿三日, 如果等佢走先裝修就好遲, 所以算啦叫佢早d返印尼, 我地約左師傅十一日開工, 問姐姐揀幾時走, 佢覆我想十三日, 我其實好想佢答我就十一日走...

...

13/7?  梗係啦,可以星期日走,有d姐妹送佢去機場,熱熱鬧鬧. 

你叫c fu11/7開工,其實都係早一日咋喎! 星期六佢地都只係得半日,好多時都未必開添!因你頭幾日多數係拆野,好嘈,星期六會比人投訴. 不如你都叫佢14/7先開工啦,又唔使同工人困獸鬥!

如果唔係多雨水太潮濕,應該一個月多d都起到啦

原文章由 禧媽媽 於 08-7-16 13:20 發表
glory

下? 講緊8月咩?我以為7月開工添. 搭錯線添!

原文章由 袓安 於 08-7-16 15:44 發表
all
今日攞左會所既價目表

宴會廳:

------------------------------------------

星期一至五 第三 ...

祖安,
你好似攪緊d好野喎,預唔預埋我架?

各位,
原來d書薄津貼唔係個個人有份ge.我重以為可以幫補下添!

好彩都有外傭稅同電費幫補下!

allie
0下.....緊係有預你啦~
唔..你又唔留心聽書喇
上星期glory 先提到....

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1615090&page=4#pid25499051

原文章由 Allie 於 08-7-16 16:22 發表
各位,
原來d書薄津貼唔係個個人有份ge.我重以為可以幫補下添!

隔離版 d 媽媽激動到想上街遊行呀

原文章由 袓安 於 08-7-16 15:44 發表
all
今日攞左會所既價目表

宴會廳:

星期一至五 第三 ...

祖安
太好喇 ~ 籌備下啦
不過我地係咪要比 $300 果價呢

原文章由 Allie 於 08-7-16 16:23 發表
好彩都有外傭稅同電費幫補下!

allie
外傭稅 ~ 有咩  ??

祖安
默書真係要做下, 唔係第時點樣個個星期默中/英文呀 ?

glory
o...原來裝修期預算都1個月, 咁分分鐘要多半個月囉.
裝修真係好煩, 不過整好又好開心啵.

allie
你唔係呀?
glory 剛post 話 11/8 開工, 你點睇到7月份架

原文章由 袓安 於 08-7-16 16:33 發表

隔離版 d 媽媽激動到想上街遊行呀

咁激, 邊度呀 ?

嘩, 呢度好熱鬧呀, 我去過小學果邊睇過, 個個都係根德園d家長, 好似唔多啱咀形咁, 我都無報到tim

禧媽,
muk禧禧唔講野嫁咩? 果晚我第一次見佢咋, 但係佢同我講咗好多野喎, 咁唔知係咪要升小學所以大個仔呢

glory,
樂樂同你真係成個餅印咁, 尤其係笑果陣

原文章由 禧媽媽 於 08-7-11 13:44 發表

glory
係啦~我都估唔到, 禧禧會叫你幫佢開扭蛋
事關佢真係唔講野架 (對住陌生人)

woon
SFA 原來好多都係根德園幼稚生?
下....係咩, 果日禧有同你講野咩 ?

樂樂同你真係成個餅印咁, 尤其係笑果陣 ~ 係呀, 笑果陣
‹ 上一主題|下一主題