用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08 ~ 畢業生~又黎啦 !
樓主: 禧媽媽
go

07/08 ~ 畢業生~又黎啦 ! [複製鏈接]

原文章由 glory 於 08-7-9 11:16 發表
禧媽
課外活動一體一藝, 睇小朋友揀邊樣, 阿仔揀左圍棋同花色跳繩/小型壁球, 記得花色跳繩/小型壁球好似750元半學期(唔知有無記錯), 圍棋唔係好記得, 等我返屋企睇睇, 飯餐就16元一餐

...

抵玩啵

glory
你既英文班~安排得幾好啵, 其實樂樂返幾時 ?
好佩服樂樂, 中文字認到咁多

禧媽
阿仔八月六日開始返, 返一, 三, 五, 共九堂, 差不多月尾就上完, 認得中文字有鬼用咩, 佢好懶寫字, 一拎起枝筆就成日唔記得點寫跟住就比我鬧

原文章由 禧媽媽 於 08-7-9 11:52 發表
glory
你既英文班~安排得幾好啵, 其實樂樂返幾時 ?
好佩服樂樂, 中文字認到咁多

原文章由 glory 於 08-7-9 12:01 發表
禧媽
阿仔八月六日開始返, 返一, 三, 五, 共九堂, 差不多月尾就上完, 認得中文字有鬼用咩, 佢好懶寫字, 一拎起枝筆就成日唔記得點寫跟住就比我鬧

...

glory
你要求高姐..........

樂樂今晚有冇份 ?

禧媽

真係好怕阿仔淨係識讀唔識寫....

禧媽
尋晚睇番d通告, 好彩阿仔揀果兩科一體一藝都幾平, 圍棋750元半年, 花式跳繩/小型壁球又係750元半年, 係學校學唔使自己四圍同佢搵興趣班都唔錯, 阿仔仲話想報多幾樣...

原文章由 glory 於 08-7-10 11:13 發表
禧媽

真係好怕阿仔淨係識讀唔識寫....

glory
點解咁講 ?
因為樂樂只喜歡睇, 唔鍾意寫字

原文章由 glory 於 08-7-10 11:16 發表
禧媽
尋晚睇番d通告, 好彩阿仔揀果兩科一體一藝都幾平, 圍棋750元半年, 花式跳繩/小型壁球又係750元半年, 係學校學唔使自己四圍同佢搵興趣班都唔錯, 阿仔仲話想報多幾樣... ...

glory
咪仲好~學校返興趣
你唔洗咁頻撲, 成日帶住樂樂周圍走, 又唔洗係出面慢慢搵,
係呢, 有冇校車架 ?

glory
我聽woon 講禮賢有暑假班開噃~
不過好似一星期一至兩堂左右~

原文章由 禧媽媽 於 08-7-9 09:39 發表
祖安
你知道 spi / dr.kong 書包會輕d ?

禧媽
其實兩種都差唔多,睇下你鐘唔鐘意d 公仔喇~
彤妹都好想買公主公仔書包,但我覺得d 質地麻麻地,而且公主書包
大多數都係粉紅色,一dirty 就......

hi,

禮賢教會攪ge 兒童假期聖經班呢?
日期 : 21-25 / 7月 (星期一至五) 9:00 - 12:00
對象 : K3 - P3兒童
費用 130.00
目標 : 兒童能認識上帝及建立良好的品德

而家仲有位, 可以打電話查詢 : 2397 5511 陳進華牧師
(可以見到自己識的同學仔, 幾好嫁!)

有興趣快D報名la!

[ 本文章最後由 瀅瀅媽咪 於 08-7-10 15:18 編輯 ]
[size=large]我家有隻百厭貓[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/25/logo_copy2.jpg[/img]

glory
唔該晒你呀~
尋晚唔記得多謝樂樂個書包添,麻煩你同代我講聲,thank you~

原文章由 袓安 於 08-7-10 14:58 發表

禧媽
其實兩種都差唔多,睇下你鐘唔鐘意d 公仔喇~
彤妹都好想買公主公仔書包,但我覺得d 質地麻麻地,而且公主書包
大多數都係粉紅色,一dirty 就...... ...

祖安
thanks
不過尋日見到 trendyland 書仔, 有一款"士迪仔", 亞禧話鍾意, 唔知有冇護x(唔識打個字)呢 ?

呢排d雨有排落

禧媽
說得對, 以前買過一些練習至今都原封不動

原文章由 禧媽媽 於 08-7-10 12:52 發表

glory
點解咁講 ?
因為樂樂只喜歡睇, 唔鍾意寫字

學校lunch後, 星期二, 四(定一, 三唔記得)上聯課活動, 有些會接住上, 可搭三點三校車走, 有些遲少少走就搭幼稚園校車, 算好便..

原文章由 禧媽媽 於 08-7-10 12:54 發表

glory
咪仲好~學校返興趣
你唔洗咁頻撲, 成日帶住樂樂周圍走, 又唔洗係出面慢慢搵,
係呢, 有冇校車架 ?

瀅媽
好耐無見, 唔該資料,
不過樂樂要返足球班撞左時間, 謝謝你!

原文章由 瀅瀅媽咪 於 08-7-10 15:14 發表
hi,

禮賢教會攪ge 兒童假期聖經班呢?
日期 : 21-25 / 7月 (星期一至五) 9:00 - 12:00
對象 : K3 - P3兒童
費用 130.00
目標 : 兒童能認識上帝及建立良好的品德

而家仲有位, 可以打電話查詢 : 2397 ...

祖安
咪客氣啦, 阿仔已經將書包影左相

原文章由 袓安 於 08-7-10 15:20 發表
glory
唔該晒你呀~
尋晚唔記得多謝樂樂個書包添,麻煩你同代我講聲,thank you~

禧媽
有次我走入去間書局, 又係見有公仔既書包好靚, 我問職員, 佢地就話宜家d書包實有護脊, 但唔知係咪..

原文章由 禧媽媽 於 08-7-11 09:31 發表

祖安
thanks
不過尋日見到 trendyland 書仔, 有一款"士迪仔", 亞禧話鍾意, 唔知有冇護x(唔識打個字)呢 ?
‹ 上一主題|下一主題