用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08 ~ 畢業生~又黎啦 !
樓主: 禧媽媽
go

07/08 ~ 畢業生~又黎啦 ! [複製鏈接]

我是路過的,想問今年你這一屆畢業幼稚生中,有幾多位可以入到原校,即禮賢會小學,thansk!

冇人

禧媽

禧仔上暑期班上成點呀? 係咪好玩可以報埋八月份呀?
樂樂朝早玩now TV 足球班玩得好開心, 講定出年又要報

原文章由 禧媽媽 於 08-7-28 12:50 發表
冇人

小鳳女
好多同學都可以入到原校, 但亦都好多派到好學校, 所以原校升讀既唔多..

原文章由 小鳳女 於 08-7-24 23:08 發表
我是路過的,想問今年你這一屆畢業幼稚生中,有幾多位可以入到原校,即禮賢會小學,thansk!

原文章由 glory 於 08-7-28 15:49 發表
禧媽

禧仔上暑期班上成點呀? 係咪好玩可以報埋八月份呀?
樂樂朝早玩now TV 足球班玩得好開心, 講定出年又要報

glory
我幫亞禧報到 22/8   
now TV 足球班 ~ 咩黎架?
係咪之前康文署報果個 ??
好呀~足球有益, 我禧都學梗抬拳, 當運動申展下囉

禧媽,
答對, 係康文署攪既, 估唔到天氣咁熱佢都仲好鍾意玩..
我都想阿仔報下d柔道呀, 功夫班呀咁, 想有少少功夫旁身, 不過阿仔話唔想學
聽日後日我都放假, 星期一見!
原文章由 禧媽媽 於 08-7-30 16:57 發表

glory
我幫亞禧報到 22/8   
now TV 足球班 ~ 咩黎架?
係咪之前康文署報果個 ??
好呀~足球有益, 我禧都學梗抬拳, 當運動申展下囉

有無人呀?  

glory又放假?

喂, 你地個個都放哂假牙?  定係上哂北京睇奧運呀?

定係去哂動漫節?  

啊, 唔通去哂攪外傭再續約?

還是中左昨晚六合彩, 而家去攞緊錢?

原文章由 glory 於 08-7-31 01:39 發表
禧媽,
答對, 係康文署攪既, 估唔到天氣咁熱佢都仲好鍾意玩..
我都想阿仔報下d柔道呀, 功夫班呀咁, 想有少少功夫旁身, 不過阿仔話唔想學
聽日後日我都放假, 星期一見!
...

glory
你就爽~成日放假
樂樂係邊度踢波? 葵青區 ??
唔知下年, 可唔可以夾到呢 ?

原文章由 Allie 於 08-8-1 14:27 發表
喂, 你地個個都放哂假牙?  定係上哂北京睇奧運呀?

allie
咁多錢咩

原文章由 Allie 於 08-8-1 16:51 發表
定係去哂動漫節?  

啊, 唔通去哂攪外傭再續約?

還是中左昨晚六合彩, 而家去攞緊錢?

allie
你講開外傭稅, 我都睇唔明
其實我有冇得享用呢 ?
我工人明年8月到期, 係咪可以免2年?
我見報紙話d人, 可以免47個月, 咪4年

走左喇 :;pppp:

allie
唸掂校車未呀 ?
有冇講到折頭先

原文章由 禧媽媽 於 08-8-1 16:54 發表

allie
你講開外傭稅, 我都睇唔明
其實我有冇得享用呢 ?
我工人明年8月到期, 係咪可以免2年?
我見報紙話d人, 可以免47個月, 咪4年

你個係菲菲家印印,  菲好似著數D, 因為AGENCY FEE 平好多.  如果你而家同佢解約咁你就可以交少兩期LEVY, 即$4800. 而在2010/7月前同佢再來一次提前解約及續約, 咁就可以再多兩年免稅, 即係再多$9600 囉.  不過本來續一次約就變左要做兩次, 真係比佢煩死!

原文章由 禧媽媽 於 08-8-1 17:05 發表
allie
唸掂校車未呀 ?
有冇講到折頭先

無得諗啦!  個校車負責人鬼死咁惡, 一毫子都無得減!  本來想唔搭, 行路返學, 點知上兩個星期有日要返學校, 我由家行去學校, 熱到溶哂, 所以都係搭校車算.  遲D 天氣涼D先再諗.

你呢, 搵到校車未?  要幾點上車?

long time no see la~
仲咩呢排咁靜~ 係唔係熱到無咩心機呀~

話咁快就8月,好快就要返小學
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

原文章由 Allie 於 08-8-1 17:34 發表

你個係菲菲家印印,  菲好似著數D, 因為AGENCY FEE 平好多.  如果你而家同佢解約咁你就可以交少兩期LEVY, 即$4800. 而在2010/7月前同佢再來一次提前解約及續約, 咁就可以再多兩年免稅, 即係再多$9600 囉.  不過本來 ...

alile
咁煩, 又唔係慳得多 (又要補機票, 一個月通知金, 續約手續費)
正路, 我即係可以明年慳番 $4800/年囉

[ 本文章最後由 禧媽媽 於 08-8-5 09:35 編輯 ]

原文章由 Allie 於 08-8-1 17:38 發表

無得諗啦!  個校車負責人鬼死咁惡, 一毫子都無得減!  本來想唔搭, 行路返學, 點知上兩個星期有日要返學校, 我由家行去學校, 熱到溶哂, 所以都係搭校車算.  遲D 天氣涼D先再諗.

你呢, 搵到校車未?  要幾點上車? ...

allie
咁惡~不過你都谷住坐架啦, 亞太比錢啦
我校車未有消息 :;pppp:

祖安
星期日, 我換左 spi 書包喇, 你呢 ?
估唔到, 亞禧話鍾意"青綠色", 我都順佢意思
但係, 我另一方面仲搵梗lego
‹ 上一主題|下一主題