用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

我報到先

MAY>>星期日要最遲幾時覆你? 我d schedule 未搞得掂呀
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-8 13:53 發表
之前同個K2家長傾計,佢都無信心。我話即管試下,50蚊買多個interview經驗都好。我話1500蚊好抵讀,佢話識人講,因第一年特登平D,之後會加價。5知係真5係。 ...

呢樣我都有聽過喎!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

哎呀!!仲有1日著tt校服咋......

原文章由 balltsang 於 08-7-8 17:22 發表
Silvia
我朋友囝囝入選第二輪
第二輪係家長+小朋友一齊見校長
校長當時只問佢囝囝記唔記得上次o係校長室見過d乜?
主要係問家長問題...「點解會選我地學校?」/傾下小朋友野咁

最後150不入,但小拔收左 ...

係喎, 呢條問題係個個入到第二輪都問, 呢輪入到主要睇家長點睇英華教學理念....睇你夾唔夾.

ball>>我朋友本來都fail o左第二輪, 但佢又立即寫埋叩門信, 就一星期後收電話叫佢註冊.

BK媽咪的畢業聚餐詳程如下 :

日期 : 2008年 7 月13 日 (星期日)
時間 : 下午 4 點 至 7點 (3:30 p.m.已交場)
地點 : FORUM CAFÉ (包半場)
(長沙灣深盛路八號名車博覽館一樓一三三號)
(荔枝角mtr, 長沙灣廣場出口,碧海藍天門隔離)
cafe 隔離有carpark (時租) , cafe 有2 hrs 免費
費用 : HKD 80 /人 (大小同價, 3歲以下不收費)
人數 : 40人或以上

形式 : 歡樂暢聚 3 小時 + Tea Buffet + 波波池
自助餐食物 :  沙律、炒飯、意粉、
雞翼、豬扒、腸、什菜、啫喱糖 等)
飲品 : 每人一杯 (如一杯以上另收費用)
遊戲 : 歡樂波波池

請盡快報名, pm or call May May. Thanks.

已報名媽咪 :

may - 1 大 1 小
save - 1 大 1 小
yellow - 1大 1小
yy - 2 大 1 小
鐘 x 華 媽咪 - 1 大 1 小
wawa 媽咪 - 2 大 1 小
Queenie - 2大 1 小 , 1 BB
cheerful - 2 大 1 小
phoebe - 1 大1 小
kirma - 1 大 1 小
Adrianmami - 2 大 1 小
conniebaby219 - 1 大1 小
himbb - 2 大 1 小
何 x 軒媽咪 - 1 大 1 小
connie 1 大1 小
zzss - 1 大 1 小
lavender - 1 大 1 小
陳x宇 -  2 大 1 小
JENNIE - 1 大 1 小

我問o左校車, 明天返/放都正常時間, 校車話12點至開車.

點解你地咁平呀!! 我書都成$1200 啦. 仲有雜費.....校服係金綸, 所以又係貴.

SAVE>>唔係間間都會有2日上p.e. 咩?

我只係買2條裙/1套p.e./1件白弝外套仔=$409...書費連雜費=1460.

yy>>基福有27本書連作業, 好似好多, 但無叫買字典, 薄當然另計啦. 你地呢?? c 唔c 買字典?

YY>>唔c 擔心, 你仔都係叻仔, 大個仔要面對多d 野, 新環境新人事, 個個都要呀啦!!!

save>>TSA小三都要考呀!!

今日希望d 小朋友平安返到學校, 今朝好大雨, 你地有冇比小朋友帶雨具?? 我叫阿女著埋雨褸上.

佢地玩埋今日聚餐都要到星期日再玩餐飽後, 唔知幾時仲有機會啦.

owl: 恭喜晒....入到心意學校好似越來越難咁.

唔知今年tt 升中派成點呢??

原文章由 mamamui 於 08-7-10 10:13 發表
Jennie - tt 有 post 小六派位結果上網, d 學校望落 overall 好過往年. 不過始終無實數囉.
http://www.ttpskg.edu.hk/chi/44.htm

THX. 佢地唔比% 都好難知有幾多人可以去到band 1 英中. ssp tt 中學一定收晒tt 小學.

cheukyingma>>我地呢年k3 個個都入唔同學校, 無乜一大堆入到d 咩特別學校, 每間小學要求唔同, 家長對學校要求亦各有所愛.  所以好難評論. 到現在, 只可以說要找合適子女小學為上.  大家亦會知道自己子女能力是否適合, 同埋tt kg 程度一定係比上不足, 睇你要求d 咩學校, 只知道自己若麻木推小女入到名校而要失去親子感情關係, 我寧願佢愉快學習. 好過母親節畫張 dinosaur 畫比我嘆.

YELLOW 太>>我都有d 書係開學至取, 係因為書商仲未印好.

今日d 細係咪真係喊到豬頭呀??

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-10 15:23 發表
Jennie
> 我就無見到有細路喊wor, 只見佢地攬老師時好似覺得好好玩,好開開心。感動的可能係家長多D。

阿女話佢都有喊, 因為好唔捨得d 同學, 返到屋企到e家係咁同同學講電話!!

仲話要打比盧老師, 我真係怕佢打開有條路, 唔敢比佢打, 你地覺得呢?

原文章由 yy13 於 08-7-10 16:25 發表
叮叮噹噹

原來學校網有架
$5xx係簿+雜費

嘩, 一年定半年先???

唉....你地老c 有冇寫佢手提響紀念冊上, 阿女class teacher 寫o左, 佢成日都話要打比佢, 我都唔知點做好.

今日好多謝may may 同大家搵咁好地方一齊玩, 不過3粒鐘o既時光好快就完啦...不論大細都好似唔夠喉.  希望好快又有下次啦.

仲有唔該晒lavender 幫我交通告.

[ 本文章最後由 Jennie 於 08-7-13 21:51 編輯 ]

君媽>>其實可能君君玩到high o左, 多d 搞function 等佢同多d 小朋友一齊玩, 都係佢地自己小社會o者, 你唔好太戒意啦!!

呢三年真係多謝君爸幫我地d 細影靚相.

又要多謝d c9 兵團(yy, maymay, yellow太....) 出動去睇d 細outing, 影到佢地d 生活相, 令我地返工安心又放心.

識到你地真係好開心呀!

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-14 16:19 發表
Jennie > 做咩今日0禁搧情呀大家出來玩,5使客氣啦。

等你記住我, 下次玩都要叫我.  
‹ 上一主題|下一主題