用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

我又報到先 !

BK媽咪的畢業聚餐詳程如下 :

日期 : 2008年 7 月13 日 (星期日)
時間 : 下午 4 點 至 7點 (3:30 p.m.已交場)
地點 : FORUM CAFÉ (包半場)
(長沙灣深盛路八號名車博覽館一樓一三三號)
(荔枝角mtr, 長沙灣廣場出口,碧海藍天門隔離)
費用 : HKD 80 /人 (大小同價, 3歲以下不收費)
人數 : 40人或以上

形式 : 歡樂暢聚 3 小時 + Tea Buffet + 波波池
自助餐食物 :  沙律、炒飯、意粉、
雞翼、豬扒、腸、什菜、啫喱糖 等)
飲品 : 每人一杯 (如一杯以上另收費用)
遊戲 : 歡樂波波池

請盡快報名, pm or call May May. Thanks.

已報名媽咪 :

may - 1 大 1 小
save - 1 大 1 小
yellow - 1大 1小
yy - 2 大 1 小
鐘 x 華 媽咪 - 1 大 1 小
wawa 媽咪 - 2 大 1 小
Queenie - 2大 1 小 , 1 BB
cheerful - 2 大 1 小
phoebe - 1 大1 小
kirma - 1 大 1 小
Adrianmami - 2 大 1 小
conniebaby219 - 2 大1 小
himbb - 2 大 1 小
何 x 軒媽咪 - 1 大 1 小

Jennie :

個場可以book 40 -50人,到時如ok,可即場加人,
到時call 我手機呀 ! 因電腦壞左,weekend 我唔上網.
thanks.

maymay

原文章由 Jennie 於 08-7-7 11:14 發表
我報到先

MAY>>星期日要最遲幾時覆你? 我d schedule 未搞得掂呀

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 08-7-7 13:00 編輯 ]

今次好多人幫手諗地方ga, 多謝佢地啦 !
yy, yellow,save, queenie
我邊有咁"能幹", 我淨係識幫手搵人 炸
又老人痴呆呢! 各位, 如5 號唔記得收$$$,
到果日再比, 個場已落訂了 !

原文章由 ConnieBaby219 於 08-7-6 21:14 發表

cheerful

你誤會了!
今次的活動是maymay組織的
多謝maymay

今次要多謝佢地幫手諗地方 ,
yy,save, yellow & Queenie 就真
我邊有咁"能幹", 我淨識得搵人炸
又老人痴呆, 如果5 號個日未收$$$,
到時再收, 個場已ok, 比埋deposit 啦 !

原文章由 ConnieBaby219 於 08-7-6 21:14 發表

cheerful

你誤會了!
今次的活動是maymay組織的
多謝maymay

時間 : 下午 4 點 至 7點 (3:30 p.m.已交場)
費用 : HKD 80 /人 (大小同價, 3歲以下不收費)

形式 : 歡樂暢聚 3 小時 + Tea Buffet + 波波池

請盡快報名, pm or call May May. Thanks.

已報名媽咪 :

conniebaby219 - 1 大1 小
connie 1 大1 小
zzss - 1 大 1 小
lavender - 1 大 1 小
陳x宇 -  2 大 1 小

cafe 隔離有carpark (時租) , cafe 有2 hrs 免費

已報名媽咪 :

connie 1 大1 小

cafe 隔離有carpark (時租) , cafe 有2 hrs 免費

已報名媽咪 :

JENNIE - 1 大 1 小
Jade - 1 大 1 小

現有26 大 ,19 小 + 1BB

P.S. Sorry ! ,因時間已盡量就,如今次join 唔到的媽咪, 我地
遲d再玩過呀

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 08-7-9 15:05 編輯 ]

個場都好ok, 我都諗下遲d同阿仔係果度開生日會,
不如每個月都出來聚下law !
尋日餘下的$$$ 應要算人頭退的, 如有2 個大人出席的
家庭應退多$10就ok :
yy - $10
wawa - $10
cheerful - $10
queenie - $10
kirima - $10
himbb - $10
adrain  - $30
lavender - $10
zzss - $20
eva (connie friend ) - $10
(下次見面時退, thanks all )

maymay

原文章由 yy13 於 08-7-14 10:53 發表
尋日真係唔該晒maymay  
我仔可以玩餐飽
我又可以傾餐飽

大家有無興趣/時間8月中再出黎玩多次先開學

Thank you Adrian & vicky 爸爸幫我地影相 !

因之前收 $80/person 包drink 是預多的,
我地飲野唔多, 咪有$$$ 剩law, 我托queenie
給係呀 !
thanks.

maymay

原文章由 Adrian媽媽 於 08-7-14 22:06 發表
Jennie, Mrs. Yellow,

好多謝您們的安慰, 謝謝您們的支持

Maymay,

點解會有錢退呀 ?

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 08-7-15 09:51 編輯 ]

各位靚太 :

大家收獲唔錯wor
許老師真係好好, 連唔係 tt 讀的家長都讚,
所以佢唔教, 真係好可惜 !

原文章由 yy13 於 08-7-25 10:53 發表
good morning all,

尋日我都同阿仔去左書展
我地由差唔多2點hea 到差唔多關門
我見d 人好瘋狂咁買
好似唔駛$$ 咁
其實買咁多睇唔睇得切/做唔做得切

我同阿仔收穫如下 :

hall 5
classroom
- grammar focu ...

Silvia_ng:

真係咁岩橋, 我個工人姐姐都係 7月11日黎屋企,
又同你一樣咁慘 交左一期稅, 希望黎緊6 個月會有d 改變啦 !
近期又忙又病, 咳左好耐, 無咩mood

原文章由 silvia_ng 於 08-7-31 16:55 發表

我最唔抵....我7月11號新工人姐姐先黎...死人特首就7月16號公佈

bk short 到
攪一陣, 先留到言 !
Owen 今week 返半day, 各方面都比我預期的順利,
心情愉快,只係佢始終夜訓, 朝早會好趕 !真係要 look
落去學校.
尋日開始上補習班, owen 無話辛苦,都識應到, 補習老師開始幫佢預教p.1 d 英, 數書 ! 下week 開始返全日, 就膽心d !
今week 每日都有 2 個 15 min 小息, owen 帶備 1 個小息袋, 放水及餐盒, 我每次給佢的餅餅, 小食佢都食哂, 似乎時間都ok, 我提佢要飲多d 水.
一開學, 好多通告, form 要填, 似乎阿媽累d:cry:

Jennie & mamamui:

家長會時, 我聽校長講, 佢地參加左教統局小班計劃,現在30人一班, 明年開始會小班教學, 每班 25-27人, p.2 以上的都會採用, 慢慢加多d 老師, 分小班上課
你地留意下學校有無意join ! 我非常讚成小班教學, 老師兼顧會好d.

原帖由 Jennie 於 08-9-4 16:00 發表

32人, snowb o個班多1個total 33人.

All,

想問下你地仔/女學校, 有咩課外活動參加 ? 駛唔駛 $$$

maymay

樂媽 :
lee 幾日你實好辛苦law, 又要照顧個細
我同事個仔上年p.1 開學都係成日喊 , 佢話小朋友心入面常有好多野擔心, 驚lee 樣, 驚果樣, 所以未上車已唔想返學, 慢慢黎啦, 試下耐心d同佢傾下計, 講多d 返學開心ge野, 教定佢小息要做d 乜, 去定廁所, 飲水 , 執好書包etc , 有咩唔明, 舉手開聲問老師, 小息同d 同學認識下, 到時有人陪一齊玩, 就無咁驚, 同埋佢地好驚d 野做唔到, 帶唔齊, 起初要協助下, 慢慢適應了就會好d.
我依排都少鬧owen, 多左讚佢 ,佢人大左, d 自信心多左,所以見佢開學都ok.

我地一齊努力 !

原帖由 phebechong 於 08-9-5 11:15 發表
亞仔返咗5日學就喊足4日,可能新環境要適應死都唔肯上車,今日算係好d,今日就返全日,我就俾佢自己帶飯。尋日開始有功課,但係就好淺囉!

今年好多學校都有圍棋班, 阿仔都想學 ! 因暑假佢上左一個棋班, 是玩一些另類的棋, 係德國訂, 開始對棋好有興趣, 現在晚晚要玩一輪先肯訓, e.g. mastermind, blokus, 橡棋, 大富翁 , uno... 圍棋係d 棋院試過堂, 諗緊報唔報好.
我以為lee 個年紀的男仔先鍾意捉棋, 原來女仔都好鍾意:)

原帖由 mamamui 於 08-9-5 12:14 發表
May, Jennie - 據聞 SSP 同油尖旺校網都係暫時未能推行小班架.

阿女學校活動不少, 但樣樣要付費. 我求其幫佢報圍棋, 貪佢 Fri 舉行, 5 使阻住做功課. 阿女做功課好漏氣, 有排train! ...

Jennie: 阿仔都係sat keep 住學游水, 游水真係好好, 可以練大膽 及身體好好多. lee 排氣管好左好多, 胃口好左, 面色都好d, 我一氣報定3 期了.
connie & all: 聽到個個都咁適應,返學咁愉快, 真係開心!

原帖由 Jennie 於 08-9-5 17:00 發表
MAY>>捉棋係好事o黎, train 專注力very good!! 所以比佢玩o下啦.  :) :)

我今個學期, 乜都無參加, 因為好多星期六, 有d 又多人 一班. 星期五晚阿女又學游水, 所以都想佢專注學習先, 無乜問題至加活動比佢. ...

同一個世界, 同一個中秋,同一班MAMI !
祝各位中秋節快樂 !
家好月圓

好彩 ! 我日日係公司煲定溏心, 咁晚上終於可以唔開電視, 真係多左好多時間用, 幫佢 溫下今日教的書、講下故事、玩下棋... 到目前為止owen 返學都順順利利, 好愉快 !

下星期二先開始默中文, 10 個詞語, 唔太難 ! 但學校中文科好重視認字 , 1 日認 50 個生字, 第1-50 都ok 唸到,
第51-100 d 字好深, e.g 屑、划、羨.... 阿仔都只認得1 半

原帖由 Jennie 於 08-9-17 11:27 發表
其實有時小朋友係咁.....除o左食/訓/ 玩之外, 都常常是一舊雲.

暫時小一生活, 係晚上辛苦d 啦. 又要睇溏心,又要捱眼訓....書我就無溫, 因為都尚淺.
‹ 上一主題|下一主題