用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

我報到啦 !

有冇人知星期四 last day 返半日, 係未都有校車接放學 ?

你地講到咁開心, 我今個星期五先可去買校服, 買書, 安排搭校車.
而書簿費係1679.00, 都唔知係全年定係一個學期.

今日係最後一次生日會, 之前買咗對新鞋俾琪琪, 佢話係都要留番生日會着.
唔知搞乜今朝起身佢發燒, 但佢堅持要番學, 唯有俾退熱藥水佢食先啦, 又帶埋番去旁身, 點知 6:00 pm 班主任打嚟話餵咗佢食兩次藥水, 但佢係都要留低, 唔提早返屋企.
今晚仲有小小發燒, 我叫佢聽日唔好番學啦, 佢喊住話要番埋最後一日.
如果做每件事佢都係咁堅持就好啦.

明明有間諗住俾細囝讀 K1 嘅全日制幼稚園冇哂希望, waiting list 都冇位啦, 所以去 TT 國際班啦, 點知今日下午果間全日制幼稚園 call , accept 我個仔.
我咁一於就俾我囝去讀果間啦, 返全日班, 婆婆就冇咁辛苦啦.
SnowB,
一家三口, 我細囝唔同你地個小朋友做同學仔啦.

呢幾個月兜兜轉轉, 雖然真係好辛苦, 最終都去到想去嘅學校.
而家真正鬆口氣啦..

貓頭鷹3號

今朝 6:00 am 琪琪起咗身話要番學啦, 仲有小小發燒......都係番咗啦.

祝各位小朋友今日開開心心聚會

貓頭鷹3號

Connie,

收到 disk, thank you.

係呀, 琴晚真係好早訓, 佢地大嘅 11:30 pm 訓訓吓喊, 我就諗住陪佢地訓一陣, 點知訓到今朝鬧鐘响先起身.

一陣 8:15 am 返到 TT 見班主任攞埋 d result 同其他嘢.

貓頭鷹3號

原文章由 ConnieBaby219 於 08-7-11 01:35 發表
貓頭鷹3號

知道你為兩個小朋友撲學校也替你辛苦
恭喜你入到心儀學校
今晚早d 瞓呀 (係晚晚早d 瞓 )

何 X 軒 mami 話佢囝琴日下午喊到好淒涼, 嚇死婆婆, 原來係掛住老師同小朋友.

原文章由 Jennie 於 08-7-10 19:27 發表

阿女話佢都有喊, 因為好唔捨得d 同學, 返到屋企到e家係咁同同學講電話!!

仲話要打比盧老師, 我真係怕佢打開有條路, 唔敢比佢打, 你地覺得呢?

係呀, 琪琪收到果張紀念冊 print 嘅紙仔都有班主任手提.

himbb, Yellow,
今朝見完班主任, 佢叫我順便俾番 d 開學時帶番學嘅學生相俾你地.

原文章由 himbb 於 08-7-11 06:38 發表

Cheerful12,
Cherry有無比老師寫記念冊?班主任print果張紙仔有電話的......, 何老師就無寫電話啦。

d 細都玩到失控..............不過都好想再玩過

原文章由 Jennie 於 08-7-13 20:14 發表
今日好多謝may may 同大家搵咁好地方一齊玩, 不過3粒鐘o既時光好快就完啦...不論大細都好似唔夠喉.  希望好快又有下次啦.

仲有唔該晒lavender 幫我交通告. ...

果日各位話有興趣一齊訂乳牙保存盒, 以下條 link for reference :

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1173111&page=7#pid25464969

你地可自己揾呢個人 or 大家一齊訂.
而家大概 total 要十五至二十個, 諗住間吓佢有冇得平.

請再 re-confirm 數量, color 同埋要唔要有名 (HK$20 可加 maximum 20 個字, 之後每加一個字加 HK$1), 要唔要加日期 (要加 HK$25).

話明先, 我唔係賣廣告, 又冇 commission , 諗住大家順便一齊訂啫.

Connie,

果日同你同檯嘅 friend 有對小姊妹 (姊姊係高義班), 佢地不時照顧我細囝, 又帶佢上上落落, 下次你同佢傾開計, 幫我唔該佢先.

貓頭鷹3號

啱啱睇完君爸 d 相, 真係唔該哂.  Thank you very much.

himbb, Yellow,

Ms. Chan asked me to give you back 幾張學生相.
I forget to do that on Sunday.
My bad.
I will give you back next time when I see you.

貓頭鷹3

Hi,

K3 聚餐 photos :

http://www.kodakgallery.com/PhotoView.jsp?UV=84770133100_433421389111&collid=97437912511.436444289111.1216160681670&photoid=236444289111&folderid=0&view=1&page=1&sort_order=0&albumsperpage=&navfolderid=2008

Login : [email protected]
Password : vickyjose

不過影得唔係咁好, share photos with you all.

貓頭鷹3號

Cheerful,

琪琪又冇呢 d 情况出現.  我之前同佢講過放假可再約小朋友見吓面.

琴晚 黃X 欣 call 佢, 佢問 Vicky 做哂暑期作業未 ? 仲傾咗大概 10 minutes.

貓頭鷹3號

原文章由 Cheerful12 於 08-7-16 23:57 發表
Yellow, Jennie, himbb, mamamui, Adrian,

多謝您們的分享及鼓勵!

今晚Cherry的情緒好了一點, 因為我叫了工人姐姐帶佢去公園玩, 在家中同佢捉祺, 總之每一刻都唔可以比佢得閒, 所以 ...

我係 copy and paste 以下message :

上次去阿囡學校買書做校服時, d公司來擺檔, 有一家係賣學生健康鞋的, d貨質量都5, 我地都買左對運動鞋俾阿女, $90 only. 果間野有門市在西九龍中心 707 , 如果要買鞋, 不妨去睇睇.

原文章由 Jennie 於 08-7-19 12:29 發表
MAMAMUI>>我又想知間鞋舖.

以前試過係鄺記買鞋有三對白襪送, d 質地好好. 而家冇去果度買鞋啦. 唔知邊樹 d 白襪好着又耐用呢 ?

另外白色內衣你地多數去邊樹買 ?  

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-21 01:25 發表

其實間野勁細.白鞋只有幾款,女裝黑鞋好似少過白鞋,男裝黑鞋合小一size,我去果晚唔見,可能賣晒卦!?

平平地幾好.....同樓下姓鄺間鞋鋪質量當然是有距離,不過100鬆D蚊算唔錯.

mamamui > 90幾蚊係米平左比你校?我又 ...

好呀, thank you, Yellow & mamamui, 等我揾日早 d 放工去九龍灣睇吓先

原文章由 mamamui 於 08-7-21 10:02 發表

小女著左多年馬莎白襪, 真係好好. 女仔底衫褲一般在百貨公司 e.g. 永安, 吉之島, 千色店果d都可以. 5 好買小雞嘜, 5 襟用.

mamamui, Yellow,

琴晚放工去咗 Marks 買白襪, 一 pack 七對, d 質地真係幾好.

底衫就有顏色圍邊, 男仔係圍藍色邊, 女仔係圍粉紅色邊.  我問 sales 有冇 淨白色冇邊.  佢話英國 d 小朋友鍾意有花邊底衫....

貓頭鷹3號

原文章由 mamamui 於 08-7-21 10:02 發表

小女著左多年馬莎白襪, 真係好好. 女仔底衫褲一般在百貨公司 e.g. 永安, 吉之島, 千色店果d都可以. 5 好買小雞嘜, 5 襟用.

有冇人去 book fair ?  有乜新嘢請報料 !

Thank you 各位報導 book fair 有乜正嘢.  唔知 Saturday night 仲有冇 .............果晚 book fair 12:00 am 關.
‹ 上一主題|下一主題