用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

報到..

多謝哂 Adrian 爸爸 & vicky 爸爸 & yy  專業影相..
多謝哂maymay 同其他mami一齊搞活動..
多謝哂connie,yy,yellow精銳探子部隊..
多謝哂jennie一流格價專家..
多謝哂mamamui 專業湊仔女教導..

呢3年好彩有您地..
多謝哂

tt 相片區D相好有進步..... 無懞..... 抵讚。

Owl: 5緊要,下次出來我提你(如果我記得的話)

明天老鼠倉"back to school"開倉:長沙灣廣場二期5/F
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

呢幾日, Cherry 日日都話唔開心, 原因係佢好掛住d 同學同老師, 好想繼續返學, 佢同我講好唔鍾意放暑假, 放暑假好討厭, 因為她的暑假活動下個星期先開始, 所以佢成日在屋企哭, 話要返學, 又話唔鍾意上小一, 因為見唔到以前d老師同同學.一定要返幼稚園, 昨晚足足安慰了2個小時, 才肯訓, 今日我做了隻大熊貓.

一心諗住佢在學校無哭, 應該唔會太唔捨得間學校, 您們的小朋友, 有無呢個問題!

畢業禮果朝,亞仔one and only one果次話5想畢業wor!我好認真大佢:那你留班law,可以嫁, 你鍾意la。佢就即刻話5好,好快就無件事!!

原文章由 Cheerful12 於 08-7-16 13:50 發表
呢幾日, Cherry 日日都話唔開心, 原因係佢好掛住d 同學同老師, 好想繼續返學, 佢同我講好唔鍾意放暑假, 放暑假好討厭, 因為她的暑假活動下個星期先開始, 所以佢成日在屋企哭, 話要返學, 又話唔鍾意上小一, 因為見唔 ...

Cheerful12,
我仔就無講過唔開心, 因為佢話仲可以約d同學仔出來玩, 又可以打電話同同學仔傾計 , 雖然得幾個同學電話, 佢地都日日傾餐飽......

我都會大佢, 一係留班同埋返學要評估/考試....又話佢知佢大個o左, 要升小學, 有新校服著, 仲更多唔同o既朋友...
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Cheerful - 早幾個星期, 小女也有試過類似的情況, 佢甚至半夜訓訓下坐起身喊. 可能後來老師做了點工夫, 加上我帶佢去左一兩次明年會入讀的學校, 佢似乎又幾滿意學校的環境, 同埋識到一d也是升該小學的小朋友,咁就好好多. 不過我囡仍返緊 tt 暑期班, 佢可能未太有"畢業"的感覺.

cheeful,

囡仔可能感情豐富d, 阿囝都無此情況出現, 可能仲返緊tt暑期班, 所以感覺無咁大, 不過今次暑期班, 他竟話好彩有盧x峰及陳樹x, 否則就會好悶, 好似他鄉遇故人的感覺咁...

himbb,

記着提我提你噃

[ 本文章最後由 Adrian媽媽 於 08-7-16 22:26 編輯 ]

Yellow, Jennie, himbb, mamamui, Adrian,

多謝您們的分享及鼓勵!

今晚Cherry的情緒好了一點, 因為我叫了工人姐姐帶佢去公園玩, 在家中同佢捉祺, 總之每一刻都唔可以比佢得閒, 所以今日佢過得好充實! 完全 burn 咗佢d energy, 佢已忘記少許唔捨得學校和同學d 感覺.

不過真係好擔心佢隨時復發!!!

Cheerful,

琪琪又冇呢 d 情况出現.  我之前同佢講過放假可再約小朋友見吓面.

琴晚 黃X 欣 call 佢, 佢問 Vicky 做哂暑期作業未 ? 仲傾咗大概 10 minutes.

貓頭鷹3號

原文章由 Cheerful12 於 08-7-16 23:57 發表
Yellow, Jennie, himbb, mamamui, Adrian,

多謝您們的分享及鼓勵!

今晚Cherry的情緒好了一點, 因為我叫了工人姐姐帶佢去公園玩, 在家中同佢捉祺, 總之每一刻都唔可以比佢得閒, 所以 ...

我來報到。放了幾日假,忙到嘔!

snowB
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

你地有冇訂學校本假期作業呀?? 係咪有本三合一係free 呀??
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

ball

please check email
唔好意思遲左
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

jennie

我無買
3合1 o個本係唔駛

原文章由 Jennie 於 08-7-18 11:55 發表
你地有冇訂學校本假期作業呀?? 係咪有本三合一係free 呀??

cheerful

分離o既情緒暫時仲未o係我仔身上發生
連尋日上最後1堂語言堂佢都無特別感覺
個老師教左佢差唔多4年
反而又係我唔捨得

YY,

男仔同女仔嘅感覺好不同, 反而我欣賞您個仔好瀟灑, 記得第日, 個仔大個仔要拍拖時, 唔好處處留情, 如果唔係, 真係會有大把女仔唔捨得佢.

cheerful

呢方面我暫時都好放心
佢目前心中女神仲係natalie
希望大個都咁專一就好

原文章由 Cheerful12 於 08-7-18 12:33 發表
YY,

男仔同女仔嘅感覺好不同, 反而我欣賞您個仔好瀟灑, 記得第日, 個仔大個仔要拍拖時, 唔好處處留情, 如果唔係, 真係會有大把女仔唔捨得佢.

小道消息,

今年懇親會會出dvd, 應該學期初有得賣, 承惠40蚊一隻!

畢業生家長應該會係7月底前收到sms通知, 到時睇到有一個email address, 你send個email去order就得架啦!

應該係10月果陣嘉年華有得羅貨!

原文章由 silvia_ng 於 08-7-18 13:06 發表
小道消息,

今年懇親會會出dvd, 應該學期初有得賣, 承惠40蚊一隻!

畢業生家長應該會係7月底前收到sms通知, 到時睇到有一個email address, 你send個email去order就得架啦!

應該係10月果陣嘉年華有得羅貨!: ...

silvia_ng,

請問可以補購番去年懇親會的dvd嗎?
係米有D過份?好想儲足套3年的。

‹ 上一主題|下一主題