用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

對於我呢d miss 左今次聚會的人來講, 如果有下次, 梗好啦! 不過八月中 ~ 我地飛左噃 ~ :

a 媽 - 每次去 a 爸的 web site 睇相, 我都好想同你地講"多謝". 多得你地, 小女的幼園生涯, 多左好多靚相同美麗回憶. 真係 ~ 感激不盡!

YY,

我舉腳贊成!

原文章由 yy13 於 08-7-14 10:53 發表
尋日真係唔該晒maymay  
我仔可以玩餐飽
我又可以傾餐飽

大家有無興趣/時間8月中再出黎玩多次先開學

Adrian 爸媽:

D 相好靚, 幅幅都可以拿去參展, 真佩服Adrian 爸媽d 細路 “旭” 得咁快, 都以影得咁清楚, 您的攝影技術加器材,真係無得頂!

原文章由 Adrian媽媽 於 08-7-14 07:18 發表
畢業聚餐d相
http://www.smugmug.com/gallery/5408661_HxWvr

君媽>>其實可能君君玩到high o左, 多d 搞function 等佢同多d 小朋友一齊玩, 都係佢地自己小社會o者, 你唔好太戒意啦!!

呢三年真係多謝君爸幫我地d 細影靚相.

又要多謝d c9 兵團(yy, maymay, yellow太....) 出動去睇d 細outing, 影到佢地d 生活相, 令我地返工安心又放心.

識到你地真係好開心呀!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie > 做咩今日0禁搧情呀大家出來玩,5使客氣啦。
Ama > 小朋友D野好快就無事架喇。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

個場都好ok, 我都諗下遲d同阿仔係果度開生日會,
不如每個月都出來聚下law !
尋日餘下的$$$ 應要算人頭退的, 如有2 個大人出席的
家庭應退多$10就ok :
yy - $10
wawa - $10
cheerful - $10
queenie - $10
kirima - $10
himbb - $10
adrain  - $30
lavender - $10
zzss - $20
eva (connie friend ) - $10
(下次見面時退, thanks all )

maymay

原文章由 yy13 於 08-7-14 10:53 發表
尋日真係唔該晒maymay  
我仔可以玩餐飽
我又可以傾餐飽

大家有無興趣/時間8月中再出黎玩多次先開學

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-14 16:19 發表
Jennie > 做咩今日0禁搧情呀大家出來玩,5使客氣啦。

等你記住我, 下次玩都要叫我.  
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie, Mrs. Yellow,

好多謝您們的安慰, 謝謝您們的支持

Maymay,

點解會有錢退呀 ?

MayMay

謝謝你的安排

A爸, A媽

d 相好靚 Many Thanks

君ba君ma,

都係個句...有幸做到同學仔. 的相好正.

小朋友, 脾氣多多少少都有, 唔需要咁介懷啦. 等君君過咗啖氣, 再同佢傾番. 就嚟6歲, 都識好多嘢架嘞.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

May,

真係辛苦晒您! 您真係能幹, 咁快 我地是次活動的財政狀況, 真係了不起!

我贊成多d出來聚下, 如果小朋友功課忙, 可以攪Ladies Night, 亦都係一個好好的渠道, 讓我們減壓, 我相信上了小學後, 我地的話題更多!

Adrian媽媽:

我都試過囡囡玩到失控, 時時發脾氣, 我朋友同我講對有d 小朋友來說, 呢個係一個過程, 是小朋友長大的一個階段, 長大了, 呢個階段, 自然會成為 “ 過去式“, 所以您不必太介懷 , 囝囝6歲後, 他會成熟一點.

果日各位話有興趣一齊訂乳牙保存盒, 以下條 link for reference :

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1173111&page=7#pid25464969

你地可自己揾呢個人 or 大家一齊訂.
而家大概 total 要十五至二十個, 諗住間吓佢有冇得平.

請再 re-confirm 數量, color 同埋要唔要有名 (HK$20 可加 maximum 20 個字, 之後每加一個字加 HK$1), 要唔要加日期 (要加 HK$25).

話明先, 我唔係賣廣告, 又冇 commission , 諗住大家順便一齊訂啫.

Connie,

果日同你同檯嘅 friend 有對小姊妹 (姊姊係高義班), 佢地不時照顧我細囝, 又帶佢上上落落, 下次你同佢傾開計, 幫我唔該佢先.

貓頭鷹3號

啱啱睇完君爸 d 相, 真係唔該哂.  Thank you very much.

Thank you Adrian & vicky 爸爸幫我地影相 !

因之前收 $80/person 包drink 是預多的,
我地飲野唔多, 咪有$$$ 剩law, 我托queenie
給係呀 !
thanks.

maymay

原文章由 Adrian媽媽 於 08-7-14 22:06 發表
Jennie, Mrs. Yellow,

好多謝您們的安慰, 謝謝您們的支持

Maymay,

點解會有錢退呀 ?

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 08-7-15 09:51 編輯 ]

原文章由 貓頭鷹3號 於 08-7-15 02:38 發表
果日各位話有興趣一齊訂乳牙保存盒, 以下條 link for reference :
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1173111&page=7#pid25464969
你地可自己揾呢個人 or 大家一齊訂.
而家大概 total 要十五至 ...

Vickymami,
我要訂呀, 唔該晒你先

君媽,
君仔有幾張學生相係我樹, 星期日唔記得比你,
下次見你提下我呀。

原文章由 貓頭鷹3號 於 08-7-15 02:45 發表
Connie,

果日同你同檯嘅 friend 有對小姊妹 (姊姊係高義班), 佢地不時照顧我細囝, 又帶佢上上落落, 下次你同佢傾開計, 幫我唔該佢先.

貓頭鷹3號

呢對小姊妹同琪琪校車的, 等我讚下佢地先
請收 PM, thanks.

tt 個相片區upload咗懇親會第一場嘅相.....
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

himbb, Yellow,

Ms. Chan asked me to give you back 幾張學生相.
I forget to do that on Sunday.
My bad.
I will give you back next time when I see you.

貓頭鷹3

Hi,

K3 聚餐 photos :

http://www.kodakgallery.com/PhotoView.jsp?UV=84770133100_433421389111&collid=97437912511.436444289111.1216160681670&photoid=236444289111&folderid=0&view=1&page=1&sort_order=0&albumsperpage=&navfolderid=2008

Login : [email protected]
Password : vickyjose

不過影得唔係咁好, share photos with you all.

貓頭鷹3號
‹ 上一主題|下一主題