用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生08-09 K2 一齊傾
樓主: ritaor66
go

民生08-09 K2 一齊傾 [複製鏈接]

今日好開心呀﹗見到囡囡表演時真係好感動,佢哋真係好落力﹗好得意﹗
hoyam

me too...
我仲幫阿女"痴"咗好多閃閃令.....haha

原帖由 yamho 於 08-12-18 15:16 發表
今日好開心呀﹗見到囡囡表演時真係好感動,佢哋真係好落力﹗好得意﹗

今期我的字典派回來時,老師蓋了兩個印仔給她. 唉!老師進步了 .唔通她們也有上BK?????
其實在未做我的字典前女兒就不停叫我做. (末到我自訂日期) 她很緊張說交了老師會蓋印仔.
印仔的魔力實在很大

原帖由 TGV 於 08-12-5 23:48 發表
諗諗下,下次見到老師都係叫佢比個tick好啲,等我地家長好像有啲回應,大家同意嗎?

係啊!今日的表演真係好好睇呀!
多謝校長的邀請,老師的指導,姨姨的協助.
看見子女的成長是一件莫大的喜事
Merry Christmas & Happ New Year!

原帖由 yamho 於 08-12-18 15:16 發表
係呀...見到佢地表演,覺得佢地真係好可愛

其實係咪每班老師會有唔同做法?
我逢星期一就會比"我的字典"囡囡交給老師,第二日就會派回,我囡囡嘅老師就會"剔" +  貼子一張。

原帖由 TGV 於 08-12-18 22:47 發表
今期我的字典派回來時,老師蓋了兩個印仔給她. 唉!老師進步了 .唔通她們也有上BK?????
其實在未做我的字典前女兒就不停叫我做. (末到我自訂日期) 她很緊張說交了老師會蓋印仔.
印仔的魔力實在很大  ...

係呀,我差d感動到喊出來

坐我前面的家長郁郁哄,我影唔到乜相,無所謂啦,大家都係緊張自己仔女表演啫。好彩有買dvd咋。

原帖由 ritaor66 於 08-12-19 01:52 發表
係呀...見到佢地表演,覺得佢地真係好可愛

原帖由 ClaireMa 於 08-12-19 11:12 發表
其實係咪每班老師會有唔同做法?
我逢星期一就會比"我的字典"囡囡交給老師,第二日就會派回,我囡囡嘅老師就會"剔" +  貼子一張。
咁真係唔同啦...我上次交完成2個星期先派返,依家又無叫做咩..我都無交返wor...你囡囡邊班ga?

ritaor66
你記唔記得我呀?我又係0411媽咪,
原來你個仔讀民生,個時我以為你讀另一間添......
我有打算幫個仔k3轉民生......
原帖由 ritaor66 於 08-12-19 14:56 發表
咁真係唔同啦...我上次交完成2個星期先派返,依家又無叫做咩..我都無交返wor...你囡囡邊班ga?

原帖由 030316 於 09-1-8 22:50 發表
ritaor66
你記唔記得我呀?我又係0411媽咪,
原來你個仔讀民生,個時我以為你讀另一間添......
我有打算幫個仔k3轉民生......

你是阿花(唔知我有無記錯)
咁你仔仔報咗未呀?好似以經過咗期啦...咁你再問吓學校有無位插班啦....希望可以同你仔仔做同學

係我呀,你真好記性
我報左啦,仲留埋位添,
但k3係下午班,我都唔知個仔可唔可以適應,
佢慣左遲睡早起,下午一定要小睡片刻
依家k2係咪多左好多功課?
你係咪諗住都係一路上埋小學?
唔知係咪全部收晒k班學生呢?
原帖由 ritaor66 於 09-1-10 16:48 發表

你是阿花(唔知我有無記錯)
咁你仔仔報咗未呀?好似以經過咗期啦...咁你再問吓學校有無位插班啦....希望可以同你仔仔做同學

我仔仔本'字典'從來都無tick或印仔!都唔知老師有無睇!我仔仔係K2D,有無同班同學仔呢?
銀羔多士焗爐:
http://blog.uncledos.com

原帖由 030316 於 09-1-10 17:34 發表
係我呀,你真好記性
我報左啦,仲留埋位添,
但k3係下午班,我都唔知個仔可唔可以適應,
佢慣左遲睡早起,下午一定要小睡片刻
依家k2係咪多左好多功課?
你係咪諗住都係一路上埋小學?
唔知係咪全部收晒 ...

咁睇吓k3有無機會做同學仔啦...到時佢生活習慣又有可能會唔同d...不過下年k3返pm都會推遲半小時
我就無咩所謂因為阿仔都比較遲起床同埋唔多肯午睡
至於上唔上小學我都未知ga

點解呢?
可唔可以pm?
原帖由 ritaor66 於 09-1-12 16:12 發表

咁睇吓k3有無機會做同學仔啦...到時佢生活習慣又有可能會唔同d...不過下年k3返pm都會推遲半小時
我就無咩所謂因為阿仔都比較遲起床同埋唔多肯午睡
至於上唔上小學我都未知gamouth:" /> ...

原帖由 Auntie-DOS 於 08-7-14 17:32 發表
我仔仔9月插班K2,暫時未知邊班。佢係12月出世既細仔,我都擔心唔知跟唔跟到!

各位媽咪可否告知學校透明度高唔高?老師會否常常聯絡家長呢?因家住將軍澳要搭校車,有無咩要特別注意?謝謝指教! ...

我囝囝今年9月都係插班k2, 唔知有無機會同你囝囝一班呢, 可以互相交流下, 我都係住TKO架.  不過我囝囝係超大仔, 12月出世的.

有無現讀K2的家長分享下每日的課堂的分配, 如英文, 普通話等.
‹ 上一主題|下一主題