用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 亞氏保加症嬰兒期有何特徵?
go

亞氏保加症嬰兒期有何特徵? [複製鏈接]

很想知道亞氏保加症的小朋友,嬰兒期的特徵(1-2歲)
   0    0    0    0

我記得係bb個陣已經好難湊 ! 日頭難瞓入眼, 又容易醒, 認人認地方 , 容易 又容易 , 唔識趴, 用pat pat '兀' 地 , 遲講野(有意義ge詞彙) 到三歲先至成日講野 ! eye contact 唔太好, 但又不致完全唔望人 !

oic....
我個仔暫時就好似冇呢d特徵,佢日頭都容易入睡,飲完奶奶便午睡,雖然有聲音就易醒,但都ok。至於語言,....13個月的他,有意識地說爸、媽、波、姐、mun(想食野時說)、鴨、duck、happy、貓、鞋....我覺得都ok...
不過佢在街、公園玩時就唔係點樣望我,不過玩玩下,佢又自己走過來擁著我的腳說媽咪,然後又走去玩,都幾得意....佢又好like爬爬,好快
佢又好少會大哭,係食固體食物就冇咁好,但又肯坐high chair成個鐘先發脾氣。
我估佢冇問題掛.....不過都要多d留意bb的發展

1-2歲ge BB, 的而且確好難睇到有呢方面問題, 我地都係小一先知, 幼稚園時期老師只係話佢內向d, 慢熱d, 又點會諗到最後結果...

回覆 #4 jena2468 的文章

也明白你的擔心,努力,不要灰心!!
‹ 上一主題|下一主題