用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 零四年九月入讀培正幼稚園的父母,交流
go

零四年九月入讀培正幼稚園的父母,交流 [複製鏈接]

零四年九月入讀培正幼稚園的父母,交流

加入這個新議題希望藉此認識多些培正k1家長,來年囡囡入讀這所幼稚園,可以獲得多方面資料及心得.遇到有關學校的問題或建議又可以交流

Re: 零四年九月入讀培正幼稚園的父母,交流

Agneschan,

您好,我個女都係今年入培正K1下午班,多多指敎!

您住邊一區?小朋友返學要唔要坐校車?

Hello,

我兒子今年9月都是入培正, 我住沙田, 保持聯絡啦!

我囡囡曉晴讀上午班, 我住將軍澳, 大家交個朋友吧.

Lulu0820,

我住在將軍澳區,據我知,另外仲有一位網友都係,咁你呢?

我的囡囡會讀上午班,多數會坐校車,據知上車時間大約在七時半至七時四十五,視乎頭站定尾站.如果返學一段日子,她都唔可以適應就會再諗其他辦法.

八月二十七日開學禮是否上下午班一齊呢?

之前我同囡囡一齊去學校買校服,佢見到間學校咁大仲有三個遊樂場,就好開心話,鐘意這間學校,唔知小朋友是否每天都可以玩遊樂場的設施呢?

據聞培正小學有游泳池,會唔會比k1學生玩水呢?

我有見到個泳池, 相信吾會比幼稚園使用.

We have a topic in
[size=medium]Pui Ching 2004 - K1 Chat Room.
May be we can group at that topic
看我同你們天天在一起,直到今世的終結。

Agreed

Sorry for any inconvenience caused!!

agneschan,

既然這樣,我係個邊個topic覆您!
‹ 上一主題|下一主題