用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一入學編班試
go

小一入學編班試 [複製鏈接]

小一入學編班試

想問:你地仔女派到間小學有無編班試呢?(筆試)
通常考咩呢?學校又話不設精英班,咁考來做咩呢?
有無經驗分享下……
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

醒目開學勳章

Re: 小一入學編班試

我女派到協和,7月10日返去編班,唔知要唔要考架,我仲以為小一係求其編班添,

不要太緊張P.1通常未正式的,有些學校沒有的﹗

Hi KK
我個女9月會入宣基6月18日會去做編班試,我都未知會考o的o羊!18日晚話妳知,不過我有朋友o的仔女係裏面讀小一,佢話只係想每班平均o的。

我女入讀基灣(愛), 在7月12日也有編班試, 我都想知考乜 ?

Thanks!!!!!
hellofanny 寫道:
Hi KK
我個女9月會入宣基6月18日會去做編班試,我都未知會考o的o羊!18日晚話妳知,不過我有朋友o的仔女係裏面讀小一,佢話只係想每班平均o的。
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

Sorry KK
昨晚我有o野做唔得閒上網呀!
我個女昨日去o左宣基到做編班試o拉,去到學校我同個女就要分開,佢由老師帶去課室而我就去禮堂到開家長會,大約2個鐘後回去接返佢,我問阿女考o的o羊呀?阿女話問佢apple 、 orange o點串屋企住o邊6的加法及畫圖畫。
‹ 上一主題|下一主題