用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 彼得森英語教室
go

彼得森英語教室 [複製鏈接]

請問有冇小朋友讀過 / 讀緊"彼得森英語教室 (Peterson English Education Centre)", 有何評價???謝謝
   0    0    0    0

我的女兒讀了數個月,主要是學英文文法,有功課和定期測驗,全級名次會貼在課室外,對某些同學可能有鼓勵作用。他們有自編課程,教得好與否完全視乎個別導師如何教授。

原文章由 claudiaho 於 08-7-2 10:44 發表
請問有冇小朋友讀過 / 讀緊"彼得森英語教室 (Peterson English Education Centre)", 有何評價???謝謝

多謝esprincess的回應, 想請問教學模式是否活動式? 因我曾經比我囝囝試上公文式英文, 但他受不了這套, 現在唯有找些比較活動d比佢上囉....Many thanks!!

原文章由 esprincess 於 08-7-2 14:16 發表
我的女兒讀了數個月,主要是學英文文法,有功課和定期測驗,全級名次會貼在課室外,對某些同學可能有鼓勵作用。他們有自編課程,教得好與否完全視乎個別導師如何教授。

...

我看到低年級的會比較活勳,但高年級的就會像在學校上課一樣。但導師講得很生動,所以我女兒也不覺悶。

esprincess

多謝你的意見

原文章由 esprincess 於 08-7-2 19:06 發表
我看到低年級的會比較活勳,但高年級的就會像在學校上課一樣。但導師講得很生動,所以我女兒也不覺悶。

請問你地所講既 "彼德森"係邊度 ?

我見係馬鞍山好似有兩三間, 最近係沙田第一城又開了一間...

原文章由 kakaloklok 於 08-7-11 09:01 發表
請問你地所講既 "彼德森"係邊度 ?

‹ 上一主題|下一主題