用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 徵求大埔安基司國際的男孩夏季校服K1/In2 ...
樓主: joanwghk
go

徵求大埔安基司國際的男孩夏季校服K1/In2 [複製鏈接]

Re: 徵求大埔安基司國際的男孩夏季校服K1/In2

Hi ladies,
One thing to remind you guys is that we have to mark our children's name on their cups and wet towel boxes which they will bring along and use everyday.  For this matter, I bought a sticker maker machine from '商務印書館' which can print words both in Chinese and English and it lasts quite long, costs $398 (quite expensive >$<).  There is another one just $99 (Can print English words only) in promotion.  ^_^

joanwghk,

Can it paste in the cloths & shoes?

joanwghk,my son is local class n1 am,i am too late,international class is full.你們會不會俾bb打水痘針,開學前.學校介紹dr.chan好不好,話打針有折.

hohomun

我都想同bb打水痘針,邊個dr.chan學校無介紹比我呀.

cchan,家長日俾了份通告,上面有咭片.在運頭塘村,叫陳韋銘我bb睇開胡兆雲,打水痘針要$450.打去問下dr.chan how much先?你bb是k1?未開家長日?

hohomun

係呀k1,我地21/08先開家長會時間都未通知,我就覺得安基司這方面做得唔好,你知啦我地要返工要預先請假,幾多號返學都未通知我點請假陪囡囡返學呀.

Hello 各位, 我個仔都係讀安基司架 ~ 上個學期讀 IN1, 來緊開學留班都係讀番 IN1, 嘻 (因為未足 3YRS, 上個學期都係二月一足 2YRS 就即刻插班)...八月的家長日我都會去架 ! 到時看看見唔見到大家 !!??

Joanwghk >> 我想話叫你千祈唔好買 Dr Kong D 鞋, 因為我朋友個女果對 Dr Kong 著左唔夠一年就爛左, 唔係鞋面爛, 而係鞋入面個底部份爛, 最離譜就係爛開左後發現原來個鞋底係用紙皮造的, 真過份 !!

cchan,
我囡囡都係k1, 咁咪有機會係同學仔!
我上次買校服時有問過究竟幾時開學, 個位老師話k1會30/8開始返, 所以我已經同公司請左假。

大頭蝦,
嘩, 好彩你報料o者, 本來我諗住買dr.kong架, 依家都係再諗下先!

Hello!cchan,

我囡囡0岩0岩係安基司讀完N1, 9月升K1. 21/8 家長日已知時間, K1班係上午11:30-12:30. 8月30日開學.

happydino,

你記唔記得我呀? 之前我囡囡同你囡囡係協康playgroup做過同學架!

你囡囡都係讀K1呀? 主流班定國際班呀? 我囡囡讀主流班, 如果你囡囡都係, 0甘咪有機會做同班同學囉?

YuYuMother

你係咪收左信知道架, 我未收到通知喎

cat119mama 寫道:
joanwghk,

Can it paste in the cloths & shoes?

cat119mama,
It cannot paste on the clothes but may on the shoes. ^_^

大頭蝦 寫道:
Joanwghk >> 我想話叫你千祈唔好買 Dr Kong D 鞋, 因為我朋友個女果對 Dr Kong 著左唔夠一年就爛左, 唔係鞋面爛, 而係鞋入面個底部份爛, 最離譜就係爛開左後發現原來個鞋底係用紙皮造的, 真過份 !!

大頭蝦:
0下...鞋底係用紙皮造?? 咁又真係化學0左 D 喎! 我都係問我舊同學, 佢話佢個小朋友著 Dr. Kong 幾舒服; 果日咁0岩見到就買0左lar...哈哈, 咁希望我囝囝果對唔好咁快'甩底'啦!  咁請問有冇好介紹呢?  我都係第一次做媽媽, 好多野唔識0家, 多多指教~ *_^

YuYuMother,
我記得呀, 不過返左幾堂就唔見你囡囡返, 係咪轉左去第二度? 我囡囡返埋今日放暑假啦, 本來8月中再開班, 但太多人報, 要waiting。 我想試下第二度, 你有冇好介紹?

你已收左學校通知信? 我仲未收到喎?!

hohomun 寫道:
joanwghk,my son is local class n1 am,i am too late,international class is full.你們會不會俾bb打水痘針,開學前.學校介紹dr.chan好不好,話打針有折.

Hello hohomun,
My son will be in IN2 pm class.  My son has taken the injection-水痘針 in May.  I think that it is very  important for our children to take this injection before their schooling.  I took him to Dr. Pang Kam Keung (Tai Po), quite expensive $480 but my son used to see Dr. Pang.

happydino,

我囡囡唔返係因為我覺得老師教既野佢好多都識, 我寧願用d錢同時間比佢學其他野.

不過我無咩好介紹, 因為我都係幫囡囡報我屋苑club house既course.

happydino & cchan,

我知道係因為囡囡係舊生, 佢臨放暑假老師派通告講既.

你地小朋友係新生, 所以可能遲d先收到信.......

各位Anchor媽咪:
   尋晚放工返屋企終於收到學校通知信啦, 我諗你地都應該一樣收晒啦! 新生適應week安排都唔錯, 唯獨校車安排重未知道!
   本來我真係好擔心囝囝唔會習慣獨自同人相處, 因為佢真係好依賴我, 例如有一次我朝早返工前0係房換衫(佢例必0係度), 佢突然行去房門口按粒lock門制, 然後大大聲同我講話叫我唔使換衫返工喇, 因為佢已經lock0左個門門, 我冇得走喇, 要陪佢喇; 重有好多次我臨出門前佢見我著鞋佢自己又拿拿臨著, 跟住喊住好似哀求咁叫我帶埋佢走。當我果陣時趕住走但又見到佢咁, 真係幾心酸0家...好彩前日佢去上另一間幼稚園既畫畫興趣班, 個老師好掂呀, 照顧得好最重要係囝囝平時好怕陌生, 第一次自己上興趣班都唔使喊! 我老公去pick up佢時佢笑得好開心, 重帶番張作品出黎, 又主動同老師講拜拜~ 我而家同佢報埋英文唱遊班呀, 因學費好平($280 有8堂), 之前我sister幫佢囝囝報過大埔'x雄'playgroup貴得多, 但佢話佢囝囝喊到收唔到聲, 反而今次報呢間(循道衛理幼稚園課外興趣班)冇事重好開心, 驚喜係價錢好合理!

joanwghk,

請問問你囝囝依家讀緊幾年級呀.
我個仔明年年頭讀N1插班生(剛2歲), 我都想佢讀Anchor, d 老師nice嗎?
另外, 循道衛理幼稚園課外興趣班係比幾大小孩子讀呀? 可否告知電話給我呀.

Thanks

joanwghk

$280 有8堂好平呀,我同囡囡報YMCA要$1,100, 可吾E-MAIL 資料比我呀.
[email protected]
‹ 上一主題|下一主題