用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請長沙灣區的家長入黎分享一下邊間幼稚園好。 ...
go

請長沙灣區的家長入黎分享一下邊間幼稚園好。 [複製鏈接]

請長沙灣區的家長入黎分享一下邊間幼稚園好。

請長沙灣區的家長入黎分享一下邊間幼稚園好。
本人唔知邊間幼稚園好,請各位家長分享及提供一下意見給我。

Re: 請長沙灣區的家長入黎分享一下邊間幼稚園好。

如果你要找長沙灣區, 浸信會都幾好, 教處都比三粒星佢地.

唔知德真幼稚園好唔好呢?

我都想知.

yiklongma 寫道:
唔知德真幼稚園好唔好呢?

我都好知呀。
因為佢無政府津貼的,但是個獨立校園好正。
教學睇網頁就幾好,但就唔知老師夠唔夠細心同對小朋友好唔好。

我希望多些家長入黎講下。
收集多些寶貴的意見,對我選校好重要的。

sally1 寫道:
如果你要找長沙灣區, 浸信會都幾好, 教處都比三粒星佢地.

sally1
請問個地方同老師好唔好嫁?

請問長沙灣家長比小朋友去邊間幼稚園?

下以是參考資料:

區校資料

德貞幼稚園

德貞小學
該用戶已被刪除

係呀,係指深水埗浸信會,我都知道佢有好好的評價,但就係唔知D老師好唔好。
我有一次帶囝囝等過馬路時,有個C9(帶住個小朋友)同我講左幾句野:
C9:E...你小朋友讀幼稚園未呀?唸住報邊間呀?
JANET:未呀,唸住報德貞或浸信會。
你小朋友果間好唔好呀?在那呀?(小朋友的書包寫住"聖多馬堂幼稚園")
C9:都幾好嫁,如果唔好我都過去石硤尾讀啦。浸信會好幾好嫁喎。(點解唔講德貞?)
跟住過在馬路各有各走了。

有D C9話德貞好喎,又近。
今年要報名了,我仲未唸到。

雅各中英文幼稚園:
我見有好多小朋友讀的,但我無唸過讀這間幼稚園。

janet, Tina,

我有位教幼稚園的朋友都話德貞幾好, 我女今年9月開學, 之前都有報同收左, 但因為有另一間我覺得比德貞更好既收左, 所以先唔讀咋 ~  我仲記得同阿女去interview既時候上至校長老師, 下至校工, 個個都好nice, 係真心既nice, 唔係假既! 又多課室, 我見佢地俾小朋友放書包既格格有相響度, 應該係一個小朋友一個, 仲要係一班一間課室, 唔會上下午班用同一個課室添~ 地方真係好大! 我諗妳都應該唔會淨係報一間, 可以將呢間做後備, 另外再考九龍塘, 例如禮賢會,宣道,根德園之類咁 ! 我地住長沙灣區返九龍塘都唔會太遠,小朋友搭校車唔會太辛苦!
至於浸會我真係唔清楚!!  

penpen
多謝你的意見。
請問你囡囡今年讀邊間校學呀。

我小朋友報左仁愛堂龐盧淑燕幼稚園。之前有d人話好,又有人話唔好。其實我覺得好睇個人。我昨日去註冊,d老師都好好,唔錯。地方都算大同乾淨!
‹ 上一主題|下一主題