用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇家長可以講吓43, 45區(黄大仙)今年的派 ...
樓主: SFung
go

有冇家長可以講吓43, 45區(黄大仙)今年的派位情況如何? [複製鏈接]

版主 醒目開學勳章

Re: 有冇家長可以講

Miffy2 寫道:
我想問嘉諾撒(新蒲崗),有沒有直升或聯系中學呢?

沒有! 多數派往同區中學。

02-03年成功派第一志願的學生有57%
02-03年度派往英中情況:
德愛中學15%
保良局第一張永慶中學13%
可立中學11%
嘉諾撒聖嘉書院9%
賽馬會體藝9%
瑪利諾、協恩、英華、聖母......

有冇家長可以講

我仲以為嘉諾撒聖瑪利係聯系中學潻!!!

小草,
多謝你的詳細資料, thanks.

耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

[/quote]
02-03年成功派第一志願的學生有57%
02-03年度派往英中情況:
德愛中學15%
保良局第一張永慶中學13%
可立中學11%
嘉諾撒聖嘉書院9%
賽馬會體藝9%
瑪利諾、協恩、英華、聖母......[/quote]

升中的派位都算唔錯!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

小草,我小兒今年讀港島小學一年級,明年暑假會搬至鑽石山。我本人曾就讀筲箕灣嘉諾撒修院小學,聽你講呢間小學幾好;所以好想探聽

小草,
唔好意思我唔記得寫學校名。其實我想小兒插班入讀新蒲崗嘉諾撒小學。唔該哂!

版主 醒目開學勳章

關於插班問題我唔係好清楚,不如你上學校網站睇下丫,試下打電話或者電郵問下:
嘉諾撒小學(新蒲崗)

我諗"筲箕灣嘉諾撒修院小學"同"嘉諾撒小學(新蒲崗)"係獨立架,應該唔會因為咁而易入d,我估主要係睇下學校仲有無學位。
‹ 上一主題|下一主題