用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 協恩成功叩門
go

協恩成功叩門 [複製鏈接]

協恩成功叩門

我在三個回合都選了協恩,但第一個回合已衰o左,另外誇網及lucky draw都係預o左冇o架啦!但聽講協恩有剩的學位是派給自己幼稚園學生的,請問我還有沒有機會﹖我應該去試下叩門嗎﹖

Re: 協恩成功叩門

唔試點知唔得,再唔得,就小二試吓去插班囉。

Hi! Cherrylemon

介不介意話我知,第一個回合妳女兒有幾多分呢?因我都想於2005年比小女讀協恩小一,只得20都係要抽,機會唔知有幾大,而林校長又走,都有少少心大心细,另外希望妳女兒入到好學校。

我個女得最BASIC 15分,入唔到架,不過今日佢BY LUCK抽到喇,真係開心到不得了!

恭喜 !! 恭喜 !!

我女今年九月都升k3了,想問問協恩今年有大約幾多位大抽獎呀????
你女女入到真係"鄧"你開心啊!!^,^
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

cakmandy, 真有心,THANK YOU.
cameo, 我真係唔知,但肯定比以前多,因為教育署(好似,唔肯定)將33網group埋落34網一齊派,咁係女仔都揀協恩啦.重有借地址嗰d呢.(其實我都係借我老爺地址) 所以我覺得中獎咁.我聽日會去黃大仙還下神,因為老人家話太好彩,要帶埋小朋友去講聲多謝喎.不過真係好興奮,我今日係公司同屋企都有開party興祝!

未放榜前我打電話去協恩問放榜當日收唔收信,
個女仔問我:有乜野事,
我話:係想比小朋友個人資料校長睇, 如果三個回合都唔中我會好慘,所以想擺低資料,希望有位時校長可以考慮下我小朋友啫,
佢好無奈咁話:ERR...其實我地唔會有位架喇!
我 : 或者會有人唔讀哩!
女仔:呢種情況好罕有喎!
我:我想試下!
女仔:但我地真係唔會有位lei.
我:你比我試下啦!(幾乎跪低)
女仔:好啦!咁你擺低啦!

哇!幾慘!讀書讀到咁,何苦呢!香港教育真係,唉!

之係我收到nice studio EMAIL 全港小學後補位比我,原有協恩係冇後補位架.聽講話係佢校長連留班位都比埋教署攪珠用.佢都可能費事理.因為佢間學校都已經出名到咁.反而另一間油天,就大排長龍,間學校幾博,好事,我鍾意d咁進取的學校,好有生氣,同學生都會有學習動力d.因為學習氣氛好嘛!

各位,努力呀!雖然我今日抽到係個女好運,但我都為佢鋪定好多後路,做咗一年功夫架!

提定準考家:如考協恩,幼稚園校長封推薦信千祈唔考寫協恩個名呀!因為協恩根本唔會睇你野,咁你唯一一個機會會sign咗架喇!

cherrylemon,
thx啊~~~~
我都係報我阿媽地址咋,我本身深水步o架,點計都係34網隱陣d先用我媽地址,因為深水步一唔好就可能真係好差都唔定,反而我揀34網就多d選擇~~~
我一心想我個女入協恩啊,油天都好想,不過係要跨網所以唔敢,但係我fd教我可以揀跨網又係協恩,網內第一間又係協恩,有用嗎????因為我記得以前睇報紙講過,若我唔誇區,基本上網內就係第一志願,若我揀左一間誇區.咁網內第一志願就相對係變左第二..???是嗎????
其實佢地數埋有冇三十個位係大抽獎???好驚!!!!!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

恭喜!無論怎樣轉校長,協恩仍是間好學校,有非常好的校風及傳統。

老實說 ,我對你那份"nice studio EMAIL 全港小學後補位"有興趣,不知可否e-mail 給我參考?明年輪到我個仔喇!我住34區,但喜歡男校,本區網卻欠奉。

[quote]
Bluestar 寫道:

老實說 ,我對你那份"nice studio EMAIL 全港小學後補位"有興趣,quote]

Congratulations sin.  Wish your girl enjoys her new school life in Heep Yan.

BTW, I am also interested in the nice studio email.  Would you mind to pm me the details.  Many thanks.

Hi cherrylemon,

I have interested the nice studio email also, can you pm to me    

kkma

2003-2004 年度小一學校後補學位申請情況
http://www.cyberparents.com.hk/Waiting%20list.htm

2003-2004 年度小一學校後補學位申請情況
http://www.cyberparents.com.hk/Waiting%20list.htm

Tks a lot, cherrylemon.

Dear cherrylemon,

Thank you very much      

kkma

Grateful if you can send a copy of "nice studio email" to [email protected]

C

Thank you very much      

Is it an advantage for those children studying Heep Yun Kindergarten?  Will they get a priority?
God is love

請問究竟有冇人 成功叩門協恩呢!聽講話喇沙校務處直倩話收到叩門信都唔會睇,唔會有機會interview。
另外想知有冇人在1st round 有20marks都抽唔到協恩,請分享下。

我喺放榜嗰日已經交咗自薦信同profile去協恩~
亦已經喺尋日收到佢哋覆番一封信,話佢哋所有學位都係俾政府派位,唔會有後補位.所以要成功叩門入協恩係冇可能架喇~~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.
‹ 上一主題|下一主題