用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院賣物會 (7月5日)
樓主: dabbycheung
go

優才書院賣物會 (7月5日) [複製鏈接]

原文章由 軍魁星 於 08-7-7 10:36 發表

好, 睇下點樣安排先.  d燈仲在學校.  或者 dabby 再賣野時一齊影.

Thanks. 咁等你好消息啦

原文章由 軍魁星 於 08-7-7 10:44 發表

Dabby, 我可以幫手, 但係最好唸唸點樣可以有多d人流. 話晒我地係小班教學, 家庭數目唔多, 而且即使我地再搞, 都係同一批客, 比較難有大突破.

其實我地d野好多都賣得平過市價, 街外人絕對有興趣購買.  出去租場又 ...

係呀, 講開又講, 我o個日都執到$100/ 3條既 benetton/ sisley童裝褲俾阿女, 真係好平好靚  我d fd都怪我做咩唔通知佢地喎

原文章由 軍魁星 於 08-7-7 10:44 發表

Dabby, 我可以幫手, 但係最好唸唸點樣可以有多d人流. 話晒我地係小班教學, 家庭數目唔多, 而且即使我地再搞, 都係同一批客, 比較難有大突破.

其實我地d野好多都賣得平過市價, 街外人絕對有興趣購買.  出去租場又 ...

我地都有考慮過人流既問題,但係如果今次攪得咁少形,又驚到時會有太多外人入嚟而無貨賣

不過我地賣淨果批貨,其實之前係校內無做過任何宣傳,(果批貴價廚具只係當日11:00倒有家長搵人突然送嚟學校)。所以今次我地打算再出通告通知全校家長到時會有貴價貨執,而且我地會改係某個星期六下午擺檔,相信可以吸引到上星期六上午,因為要返工而嚟唔到既家長。

至於你既提議,因為要等到下次再開小一簡介會時已經太遲,事關我地想係放暑假前攪掂晒去。

原文章由 littlesister 於 08-7-7 10:52 發表

係呀, 講開又講, 我o個日都執到$100/ 3條既 benetton/ sisley童裝褲俾阿女, 真係好平好靚  我d fd都怪我做咩唔通知佢地喎

你又唔嚟揾我?我地有izzue, 遮仔牌子....d衫全新, 我地標價$30一件都無人嚟 !

原文章由 dabbycheung 於 08-7-7 11:10 發表

我地都有考慮過人流既問題,但係如果今次攪得咁少形,又驚到時會有太多外人入嚟而無貨賣

不過我地賣淨果批貨,其實之前係校內無做過任何宣傳,(果批貴價廚具只係當日11:00倒有家長搵人突然送嚟學校)。所以今次我 ...

好, 我會來幫手, 定左日期請通知我.

原文章由 dabbycheung 於 08-7-7 11:16 發表

你又唔嚟揾我?我地有izzue, 遮仔牌子....d衫全新, 我地標價$30一件都無人嚟 !

我到時淨係幫 littlesister 影完就收檔過來幫襯你, 同幫你手.

王國長老

原文章由 軍魁星 於 08-7-6 23:10 發表

edea, pls check pm.

呢張相最簡單的方法去影就係開閃光燈補光.  不過咁樣剪影都好有feel啊.

你要寫個服字俾我, 因為...我大頭蝦到裝左個閃光燈上去但唔記得開著佢 影到陳校長咁我先realise冇開燈

你真係心地好,仲話我email俾你張相nice capture....我都冇眼睇, 影左軍仔十幾張全部失手.

原文章由 軍魁星 於 08-7-7 11:18 發表

我到時淨係幫 littlesister 影完就收檔過來幫襯你, 同幫你手.

先多謝你!不過果日我地應該會有足夠人手。不如你果日繼續擺檔幫人影相,咁樣可能會吸引多D人流。

原文章由 dabbycheung 於 08-7-7 11:16 發表

原來咁多正野架 不過我成1點幾先去到, 所以都冇行晒 係呢, 你話暑假前攪, 會唔會今個星期六呢?? 我下午要上大陸添

[ 本文章最後由 littlesister 於 08-7-7 13:48 編輯 ]

原文章由 軍魁星 於 08-7-7 11:18 發表

軍生

如果要係專登開檔同阿女影, 我又唔好意思喎 不如你影開先順便同我影啦, 唔想咁 麻煩你

原文章由 littlesister 於 08-7-7 13:39 發表

原來咁多正野架 不過我成1點幾先去到, 所以都冇行晒 係呢, 你話暑假前攪, 會唔會今個星期六呢?? 我下午要上大陸添

唔洗擔心!又唔會咁個星期六咁急既!

原文章由 littlesister 於 08-7-7 13:45 發表

軍生

如果要係專登開檔同阿女影, 我又唔好意思喎 不如你影開先順便同我影啦, 唔想咁 麻煩你

到時應該會有多少生意做下既, 放心.

Dabby, 幾時再開檔通知我就得.

原文章由 軍魁星 於 08-7-7 17:17 發表

唔該晒你先

好耐好耐好耐好耐無上來BK,今次專程上來,係想俾幾個叻負責賣物會的家長!

當日見你哋落力推銷,有啲仲身水身汗,真係佩服佩服!
For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)

Dabby, 如果仲有賣物會而又歡迎準小一家長的話, 唔該通知埋我, 我一排冇上BK就miss左咁重要既function.

原文章由 軍魁星 於 08-7-7 17:17 發表

醒目開學勳章

軍朋友 :

你幫亞仔影果三張相收到喇! 影得好靚呀! 唔該晒! 但係我想將其中一張曬成相片, 我應該要點做呀?

軍兄 :

你幫我一家影果三張相收到了! 影得非常自然! 好warm的感覺.

再次多謝你的無私的善行.

sum mum mum 上.

原文章由 meimeilam 於 08-7-10 08:55 發表
軍朋友 :

你幫亞仔影果三張相收到喇! 影得好靚呀! 唔該晒! 但係我想將其中一張曬成相片, 我應該要點做呀?

將個file save 落張牒度 (memory card 都得), 拿去晒相鋪晒就得.  請注意, 相的比例係3:2, 最好問問晒相鋪邊個size是3:2.  我上次d sample 係12R.  據說8R不是3:2, 12R就係3:2.

d色我較好左既, 你叫晒相鋪直出就得, 唔需要再較色.  d相應該晒到好大都得. 不過費用可能會好貴.  我晒12R就under $20 一張.

代表學校多謝你同summummum的捐款.

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 08-7-10 10:00 發表

將個file save 落張牒度 (memory card 都得), 拿去晒相鋪晒就得.  請注意, 相的比例係3:2, 最好問問晒相鋪邊個size是3:2.  我上次d sample 係12R.  據說8R不是3:2, 12R就係3:2.

d色我較好左既, 你叫晒相鋪直出就 ...

唔該晒!

軍生,多謝你。啲相真係好靚,簡直化腐朽為神奇!
For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)
‹ 上一主題|下一主題