用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院賣物會 (7月5日)
樓主: dabbycheung
go

優才書院賣物會 (7月5日) [複製鏈接]

原文章由 beesbees 於 08-7-4 21:28 發表

今日見到軍仔女張相貼在205室外, 課室已佈陣, 真快手.

G4都有家長幫人影相, 大家唔好去錯!

聽日我大约十点到, 我會準備足夠既銀両同大背囊, 到時見喇。

王國長老

我會八點到校, 青衫為記

多謝各位支持!  d相要過幾日先整得出來.

王國長老

回覆 #1 軍魁星 的文章

今日好失敗, 部450初用, 影軍仔擲豆袋十幾幅都失手, 全部都有鬼影, 最後用連環快拍先勉強有一張見得人。

原文章由 edea 於 08-7-5 19:45 發表
今日好失敗, 部450初用, 影軍仔擲豆袋十幾幅都失手, 全部都有鬼影, 最後用連環快拍先勉強有一張見得人。

我影左好多張小墨魚跳舞果d相啊.  聽日俾條link你download返.

而家都有部份相睇喇, 今日有三個新Albumn, d相陸續upload緊, 明早睇應該會upload完成.

http://cliffordlee.smugmug.com/School

軍生

今日我放工先去, 去到205你地已經拆左野, 冇得映啦

可能我去得早 ( 十點幾 ), 果陣人唔算多。

不過下午再問下我果班, 又話差唔多賣晒 D 野喎。

我估可能好多人响中午時分先到.。

原文章由 littlesister 於 08-7-5 23:42 發表
軍生

今日我放工先去, 去到205你地已經拆左野, 冇得映啦

係, 因為要趕下場, 所以一點九個字左右就要收檔, 校長兩點鍾換晒西裝來捧場都影唔倒, 真係唔好意思.

其實好多人臨近兩點先來到, 知道既都有三家來到影唔倒.

王國長老

原文章由 軍魁星 於 08-7-5 22:38 發表
而家都有部份相睇喇, 今日有三個新Albumn, d相陸續upload緊, 明早睇應該會upload完成.

http://cliffordlee.smugmug.com/School

非常多謝你 & Yvonne的珍貴照片, 真係好開心好開心, 亦都好慚愧我連軍仔既相都影唔好, 尋日download出黎,唯一一張以為冇鬼影都係用電腦睇就矇 ....如果軍生你唔介意, 可否pm你個email address俾我, 我send過黎俾你, 真係好唔好意思, 我仲未識用部機, 結果唔可以做番少少野報答你

[ 本文章最後由 edea 於 08-7-6 21:41 編輯 ]

王國長老

你地睇下呢張失敗之作, 估唔估到左手邊係邊個?

答案係...

陳校長

原文章由 edea 於 08-7-6 21:44 發表

答案係...

陳校長

edea, pls check pm.

呢張相最簡單的方法去影就係開閃光燈補光.  不過咁樣剪影都好有feel啊.

尋日我都唔好意思, 有一家人的相炒左, 當時發覺唔倒.  如果果位家長唔滿意, 我可以安排幫佢補影, 反正我會經常影既.

妳唔講, 眞係冇人會知喎。

原文章由 edea 於 08-7-6 21:44 發表

答案係...

陳校長

原文章由 軍魁星 於 08-7-6 23:15 發表
尋日我都唔好意思, 有一家人的相炒左, 當時發覺唔倒.  如果果位家長唔滿意, 我可以安排幫佢補影, 反正我會經常影既.

如果補影可唔可以加多個名額俾我知個女

原文章由 軍魁星 於 08-7-6 23:15 發表

我地果日賣淨好多貨,包括有28箱有各種牌子既全新衫,有某家長捐贈既全新貴價廚具,另有其他班賣淨既全新牛仔褲......。依家我地打算搵過一個星期六下午再賣,你有無興趣加入我地呢個計劃?

原文章由 littlesister 於 08-7-7 09:57 發表

如果補影可唔可以加多個名額俾我知個女

好, 睇下點樣安排先.  d燈仲在學校.  或者 dabby 再賣野時一齊影.

原文章由 dabbycheung 於 08-7-7 10:23 發表

我地果日賣淨好多貨,包括有28箱有各種牌子既全新衫,有某家長捐贈既全新貴價廚具,另有其他班賣淨既全新牛仔褲......。依家我地打算搵過一個星期六下午再賣,你有無興趣加入我地呢個計劃? ...

Dabby, 我可以幫手, 但係最好唸唸點樣可以有多d人流. 話晒我地係小班教學, 家庭數目唔多, 而且即使我地再搞, 都係同一批客, 比較難有大突破.

其實我地d野好多都賣得平過市價, 街外人絕對有興趣購買.  出去租場又驚入不敷支. 你話好唔好小一簡介日果日搞, 搵d高年班同學幫手, 等聽講座的家長可以買倒平野, 又可以更深入認識優才的學生.
‹ 上一主題|下一主題