用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Pui Ching 2004 - K1 Chat Room
樓主: JaferMaMa
go

Pui Ching 2004 - K1 Chat Room [複製鏈接]

Re: Pui Ching 2004 - K1 Chat Room

Hi, W27,

真好,高興識到個荃灣區媽咪,家長日那天希望有機會見面!
我註冊個日已經交埋封信,之前都係睇到BK,有D過來人媽咪報料我先試吓,不過得唔得都無所謂,因為之前見有D家長做過統計,好似細D既小朋友就會安排係下午班,如果分班係因應矩既學習需要,咁我就情願跟番學校既安排.

Re: Pui Ching 2004 - K1 Chat Room

我因一時大意,遺失幼稚園K1的開學通告,不知有那位家長可告知我開學禮等之時間表,謝謝﹗﹗
看我同你們天天在一起,直到今世的終結。

新生日:
八月二十七日(星期五)上午十時正,於禮堂舉行, 各生均需穿著整齊校服並由家長陪同出席.

Susanna:

我收到個校車route 喇...嗱...不如我打咗K08線個route 比你睇吓先喇...係得呢條行將軍澳架咋~~

上車站(依上車先後次序排列)
================
1) 清水灣半島
2) 富康花園過禁區牌
3) 將軍澳中心
4) 維港灣畔
5) 貿業路茵怡花園
6) 新都城二期
7) 東港城內的士站
8) 梁省德學校
9) 富寧花園
10) 清水灣道邵氏油站
11) 彩虹村迴旋處
12) 采頤花園

落車站(依落車先後次序排列)
1) 彩虹村迴旋處
2) 采頤花園
3) 清水灣道邵氏油站
4) 富寧花園
5) 東港城內的士站
6) 梁省德學校
7) 清水灣半島
8) 富康花園
9) 將軍澳中心
10) 維港灣畔
11) 貿業路茵怡花園
12) 新都城二期

以上所有將軍澳站收費$590 (2003/4), 來年應該會加少少..

If you still need other routes, I can fax you the copy as well.

彥彥媽咪

可否比藍田匯景路線給我,謝謝!

Hi 彥彥媽咪
Is the route only for last year.  How about the route for the coming September 2004.

Jafermama:

佢地會收齊今年嘅request再編....應該會大同小異, just 上落車站次序有機會變, 同加多d站~~~(若有新屋村), 因為係要睇埋來年K1嘅學生住響邊~~

Brianchungmama:

藍田匯景係K07線:

上車站(依上車先後次序排列)
1) 碧雲道康柏苑路口
2) 茜發道麗港城一期
3) 茜發道麗港城二期
4) 茜發道地鐵站 ==>呢個應該係你度喇~~
5) 茜發道麗港城三期
6) 德福花園N座迴旋處
7) 麗晶花園
8) 啟業村大排檔

落車站(依落車先後次序排列)
1) 亞皆老街180號雅麗居
2) 德福花園N座迴旋處
3) 麗晶花園
4) 啟業村大排檔
5) 茜發道麗港城一期
6) 茜發道麗港城二期
7) 茜發道麗港城三期
8) 茜發道地鐵站
9) 碧雲道康柏苑路口

以上所有藍田站收費$480, 德福之後係$440 (2003/4), 來年應該會加少少..

彥彥媽咪

唔該晒!

彥彥媽媽,Susanna ,

上次我去交留位費時,順便去交校車費,當時校車部的人叫我睇貼在牆上的校車路線,當時我看見將軍澳線除了彥彥媽媽所講地點外,亦會停尚德區及唐明苑區,當時我問校車部是否已落實這個路線,她回答謂應該會,但仍會視乎有多少該區學生會搭校車才最後落實,她預計要到八月左右才會通知家長,最後如何安排,

彥彥媽咪:
Can you tell me the route of Tsuen Wan. Thank you.

SUSANNA:
Thank you. How about on 30 Aug to 3 Sept? I loss all the meno.

Hello brianchungma,

Your son will attend the am class, right?  My daughter may meet him in the bus then cos we're on the same route.

Nice to meet you here.

Hi, JCYL,

30/Aug to 3/Sept 的上課安排係:

30/Aug - 1個小時,有校車,家長可以伴坐,上午班9:00to10:00, 下午班1:15to2:15

31/Aug - 1個小時,有校車,家長可以伴坐,上午班9:00to10:00, 下午班1:15to2:15

1/Sep - 2個小時,無校車,上午班9:00to11:00, 下午班1:15to3:15

2/Sep - 2個小時,無校車,上午班9:00to11:00, 下午班1:15to3:15

3/Sep - 2個小時,無校車,上午班9:00to11:00, 下午班1:15to3:15

6/Sep - 正式上課

我去校車部交錢個陣問過點解1-3/Sep無校車,佢話因為其他班級已經正式上課,只有K1放早,所以安排唔到.

希望幫到您!

Lulu

JCYL:

Tsuen Wan Route:

上車站(依上車先後次序)
==============
1) 青山公路麗城二,三期
2) 廣安醫院
3) 荃景圍荃威花園禁區牌前
4) 荃景圍旭輝幼稚園
5) 愉景新城商場對面避車處
6) 西樓角道地鐵廠口
7) 石蔭東村
8) 華景山路華員徑口
9) 華景山路華景山莊第8, 14, 19座
10) 浩景台
11) 荔景紀律部隊宿舍
12) 龍坪道鳳坪里畢架山花園

落車站(依落車先後次序)
==============
1) 龍坪道鳳坪里畢架山花園
2) 浩景台
3) 荔景紀律部隊宿舍
4) 華景山路華員徑口
5) 華景山路華景山莊第8, 14, 19座
6) 街市街賽馬會公園側
7) 青山公路麗城二,三期
8) 廣安醫院
9) 荃景圍荃威花園禁區牌前
10) 荃景圍旭輝幼稚園
11) 愉景新城商場對面避車處
12) 西樓角道地鐵廠口
13) 石蔭東村

除咗畢架山花園收$425外, 其餘全部收費$510

Hello, 彥彥媽咪,

Any Shatin route (翠欣街) can be provided.

Thanks!!!

Candice:

哎呀~~~唔好意思..我手上只係有K01-K08路線..呢d係cover 九龍區同荃灣等地區咋....冇沙田..我諗沙田應該係K09-K12呢d 嘞.....我又唔識呢d家長噃....咁啦..我試吓八吓...不過唔敢包..你自己又試吓打去校車部睇佢肯唔肯fax 比你??

彥彥媽咪 , Lulu0820 and all BK mother:
Thank you so much!

彥彥媽咪 :

請問有沒有大窩口路線,唔該晒先.囡囡會在大窩口上車.
小蕎媽媽

彥彥媽咪,

Thanks for your help!  

小蕎媽媽:

大窩口係K02線:

上車站
====
1) 曉峰園
2) 青衣警察宿舍
3) 青敬路宏福花園
4) 青敬路青衣機鐵站
5) 海濱花園怡樂街海濤閣, 海葵閣
6) 大窩口大廈街口
7) 葵興地鐵站新光
8) 葵涌廣場
9) 荔灣巴士站
10) 荔欣苑對面巴士站
11) 蘭秀道多多對面
12) 百老匯街美孚漢寶對面

落車站
====
1) 百老匯街美孚漢寶對面
2) 蘭秀道多多對面
3) 華欣村對出
4) 荔灣巴士站
5) 葵涌廣場
6) 葵興地鐵站新光
7) 大窩口大廈街口
8) 海濱花園怡樂街海濤閣, 海葵閣
9) 青敬路青衣機鐵站
10) 青敬路宏福花園
11) 青衣警察宿舍
12) 曉峰園

收費: 青衣, 荃葵區 $550; 荔景 $480; 美孚 $450

彥彥媽咪 :

請問有沒有九龍西路線,唔該晒先.囡囡會在大角咀上車.
‹ 上一主題|下一主題