用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍梨木樹幼兒園一問
go

救世軍梨木樹幼兒園一問 [複製鏈接]

請問此幼兒園是否ok, 老師細唔細心等....我本想要多d資料參考, 因有N1位通知我個仔去面試.

但是之前報保良局葵芳幼兒園, 都收了我個仔. 現在十五十六.....   

請各位媽咪比d意見..
   0    0    0    0

原文章由 lwklilian 於 08-6-24 23:40 發表
請問此幼兒園是否ok, 老師細唔細心等....我本想要多d資料參考, 因有N1位通知我個仔去面試.

但是之前報保良局葵芳幼兒園, 都收了我個仔. 現在十五十六.....   

請各位媽咪比d意見.. ...

你住邊度ga?我覺得兩間都好,睇吓邊間近屋企多d!!
http://hk.myblog.yahoo.com/carmantong514

我住同工作都起葵涌的, 兩邊都好近我, 所以我唔好邊間讀..

救世軍梨木樹幼兒園好D, 上開BK都知救世軍一向有口碑, 它們採用蒙特梭利教育方式

本人住在梨木樹已有27年, 此幼兒園在村內已有廿多年, 口碑不錯嫁, 而家校舍光猛/ 清潔及在地下, 如果近你屋企不防考慮一吓, 希望幫到你!  (其實你最好自己親自去睇吓兩間學校比較一下)

我都揀救世軍,
好﹗

多謝各位意見. 已安排7/7面試啦!

祝你成功

原文章由 ippuiman 於 08-6-29 01:46 發表
本人住在梨木樹已有27年, 此幼兒園在村內已有廿多年, 口碑不錯嫁, 而家校舍光猛/ 清潔及在地下, 如果近你屋企不防考慮一吓, 希望幫到你!  (其實你最好自己親自去睇吓兩間學校比較一下) ...

我都住系梨木樹架,你住咩樓呀?我地可能見過都唔定呀.

我住楊樹樓, 你呢?

貢獻勳章

原文章由 ippuiman 於 08-6-29 01:46 發表
本人住在梨木樹已有27年, 此幼兒園在村內已有廿多年, 口碑不錯嫁, 而家校舍光猛/ 清潔及在地下, 如果近你屋企不防考慮一吓, 希望幫到你!  (其實你最好自己親自去睇吓兩間學校比較一下) ...

稍作更正,此幼兒園已有"三"十多年 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

你地好呀, 我都排左梨木樹呀, 不過係 2010年, 我諗到時應該有位

原文章由 ippuiman 於 08-7-8 00:28 發表
我住楊樹樓, 你呢?

3座,舊樓來架.你有無返工架?

你都住梨木樹架?間救世軍勁多人排呀,我系阿囡10個月時去問過,D姐姐話排到百幾號啦,睇怕都無乜機會讀,所以我無報到.
原文章由 yauyau08 於 08-7-8 19:59 發表
你地好呀, 我都排左梨木樹呀, 不過係 2010年, 我諗到時應該有位

梨木樹救世軍個校長簡直係寸爆

梨木樹救世軍個校長簡直係寸爆一D客氣禮貌都無架 , 以為我地求佢比個學位離就好巴幣咁 :;pppp: 我頭先先同佢閙完交咋 !
話說有位收我個女 , 個老師打來話想約我個女見下面 , 約左星期一, 點知幫我奏開女個EE要返大陸唔得閒 , 我為有致電改期約星期六 , 個校長話佢星期六請假唔返 , 我再約星期一5點問得唔得 , 因我話唔想請假特登為左見面 , 因我老闆已拍晒台咁閙我成日請假 , 我係因小朋友發燒先請假咋 ! 點知個校長話 , 此事要雙方配合先得 , 我話即係點 ? 佢話你要負出小朋友先收到個喎 , 我話即係你有無問題 , 唔得因每個人都有自己個原則 , 我話你個原則是否只你自己定左咩時間收工或請假就咩人都唔遷就呢 ? 佢話係 , 我話咁而家我單方面提出 , 而你單方面可唔可以呢 ? 佢重話你星期一準時5點鐘到我咪無問題囉 , 佢重聲明話就算我地話有位 , 當日只是會面形式 , 未必實收你個小朋友架 , 就憑佢這句說話我就星期一會一會佢 , 睇佢有幾巴 X 幣 見完佢我重會在教育局投訴佢噃 !

[ 本文章最後由 yukping 於 08-7-11 18:56 編輯 ]

面試成功了! yeah!
1/9 返學了!
面試當日校長都幾nice喎! 仲同我個仔攞玩具玩, 只是話我個仔一定要解片呀!

原文章由 wysz 於 08-7-9 00:53 發表
你都住梨木樹架?間救世軍勁多人排呀,我系阿囡10個月時去問過,D姐姐話排到百幾號啦,睇怕都無乜機會讀,所以我無報到.

我住石梨貝架, 都擔心接送返學的問題, 呢間學校真係好多人排的嗎? 校長老師好唔好架, 聽上面位朋友講,,,, 又令我好擔心呢,,,,

各位讀緊嘅家長, 可否報下料呢? 感激萬分!

請問面識係問d 咩架? 有咩要準備?

原文章由 yauyau08 於 08-7-13 23:50 發表

我住石梨貝架, 都擔心接送返學的問題, 呢間學校真係好多人排的嗎? 校長老師好唔好架, 聽上面位朋友講,,,, 又令我好擔心呢,,,,

各位讀緊嘅家長, 可否報下料呢? 感激萬分!

請問面識係問d 咩架? 有咩要準備? :ador ...

我自己的小朋友是在這幼兒園上學的, 我覺得校長好好並非上述所說的, 老師們又好有愛心,小朋友很愛他們。如果幼兒園收錄你的小朋友這是你的福氣。祝你好運!!!
‹ 上一主題|下一主題