用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 迪士尼美語 ~ 百科全書面世啦
樓主: sennywoo
go

迪士尼美語 ~ 百科全書面世啦 [複製鏈接]

原文章由 sennywoo 於 08-8-7 15:29 發表

唔好咁講, 只係我同老公本身學歷唔好, 英文水平更加唔掂, 但唔想囡囡好似我地咁, 所以唸通左之後, 幾慳都要買套好既教材俾佢, 但都好安慰佢肯用之餘, 亦學得好好, 依家用左一年就已經初見成效。

其實唔只係我, 所 ...

我身邊好多朋友都覺得呢套教材好,但係錢仲好,所以真係不是每個小朋友都有機會享受到優質的教材。

原文章由 yi333 於 08-8-7 15:48 發表

我身邊好多朋友都覺得呢套教材好,但係錢仲好,所以真係不是每個小朋友都有機會享受到優質的教材。

我唸呢d都係觀點與角度不同吧
有d人覺得入到國際學校好、
有d人覺得番playgroup學野多過用教材、
有d人覺得順期自然發展、
有d人覺得係屋企用教材已足夠等

其實以上每樣都好好, 但未必可以全部都做得晒, 或者個個家長唸法唔同, 但無須要爭論!!

呢個topic本應只係通知大家新教材已出, 並非在推銷

如果我仔仔而家20個月,我應該買邊set比佢呢???
因為我個fd係bb展做顧問,佢叫我出去買,但係我唔知買邊set好
佢話full set$36000好似,唔記得左
買唔買好呀???
請大家比d意見....thx

請問你地知唔知smart kids=english time=noddy

全部都係同一間公司黎架, 只係佢地有幾個名, 同麻有幾種教材

不過聽你地講佢地既百科要$11,000又真係好貴, 同麻只有24本書, 如果真係要買呢類既齋書, 都唔係幫佢地買啦!!

雖然DWE既百科都唔平, 但對會員黎講已經係好抵啦, 至少都係高科技, 仲有麻另一套既playmate咭, 真係好正, 至少我囡真係好鍾意

原文章由 sennywoo 於 08-8-9 23:17 發表
請問你地知唔知smart kids=english time=noddy

全部都係同一間公司黎架, 只係佢地有幾個名, 同麻有幾種教材

不過聽你地講佢地既百科要$11,000又真係好貴, 同麻只有24本書, 如果真係要買呢類既齋書, 都唔係幫佢地買 ...

cAN YOU PM ME THE DWE'S INFO.
Ewong

smart kids=english time=noddy, 一間公司...? 你吾講都吾知喎?  個日我走去mi 個counter諗住問佢個套百科, 不過諗下都係吾問好喇, 佢又要我坐入去慢慢講, 問個個女仔, 又好似woo woo 下咁...所以結果冇問
原文章由 sennywoo 於 08-8-9 23:17 發表

不過聽你地講佢地既百科要$11,000又真係好貴, 同麻只有24本書, 如果真係要買呢類既齋書, 都唔係幫佢地買 ...

yes...因為我舊年俾佢地同事打過黎約去講座(佢地講係時代華納), 個次我聽唔到電話, 最後俾佢約左我老公, 話咩幼兒概念既講座, 上到去至知原來係sales english time=smart kids, 門口仲有noddy既大型poster添

佢地真係好多名架, 如果家長唔細心, 仲成日以為係好多間教材既公司添haha

佢個套百科我上次係書展都係八過呀, 我就麻麻地啦, 因為佢地只可以揀一種語言(中、英或普), 咁書就只可以係(中、英), 當然細時緊係睇中文好啦, 但家長又會想要麻英文既聽, 如果要有晒兩種語言, 就要買兩套呀...同麻佢新款個部walters機, 有d似我地dwe既電子書架, 但就唔係任何地方按都會有發聲, 一定要按番係佢指定個位置, 呢樣唔係咁好, 因為d小朋友咁細, 真係好難做到呀!!

原文章由 Little_cy 於 08-8-10 14:22 發表
smart kids=english time=noddy, 一間公司...? 你吾講都吾知喎?  個日我走去mi 個counter諗住問佢個套百科, 不過諗下都係吾問好喇, 佢又要我坐入去慢慢講, 問個個女仔, 又好似woo woo 下咁...所以結果冇問
...

原文章由 sennywoo 於 08-8-11 08:06 發表
yes...因為我舊年俾佢地同事打過黎約去講座(佢地講係時代華納), 個次我聽唔到電話, 最後俾佢約左我老公, 話咩幼兒概念既講座, 上到去至知原來係sales english time=smart kids, 門口仲有noddy既大型poster添

佢地真 ...

同麻佢新款個部walters機, 有d似我地dwe既電子書架, 但就唔係..  

各位精明的消費者,

我想請問套Winnie the Pooh 美國版同大陸版係咪都係得一本過 ($160)? 但香港就分左幾本當一套賣 ($680)?? 請問有無人知個內容是否一樣??  因為我見大陸版好像得4個TOPIC (http://product.dangdang.com/product.aspx?product_id=20251380), 但呢套就有10個題目 (http://www.times-book.com/english/disney_enc.htm).  請指教

原文章由 trintrin 於 08-8-11 15:24 發表

同麻佢新款個部walters機, 有d似我地dwe既電子書架, 但就唔係..  

各位精明的消費者,

我想請問套Winnie the Pooh 美國版同大陸版係咪都係得一本過 ($160)? 但香港就分左幾本當一套賣 ($680)?? 請問有無 ...

係呀, 真係好似, 我行完BB展, 發現有好多新既教材好多都好似DWE架, 好似COMBI個COUNTER, 都有一套係用筆同書架, 又係好似電子書咁

我開始有d混淆了???????????
其實dwe既百科係咪同其他公司出的百科一模一樣的呢???
如果是一樣, 那麼我是不是蠢了呢? (因為我在bb展用了7800元upgrade了這套教材!!!!!!!)

原文章由 Yvonnehoney 於 08-8-11 16:37 發表
我開始有d混淆了???????????
其實dwe既百科係咪同其他公司出的百科一模一樣的呢???
如果是一樣, 那麼我是不是蠢了呢? (因為我在bb展用了7800元upgrade了這套教材!!!!!!!) ...

佢只係套書相同, 但無機、中文為主!!

雖然我地好似俾左好多錢去買出面一樣既產品, 但我地有麻一套高科技既機去輔助用於電視睇, 另外, 我地多左4盒新出又唔可以單買既咭呀, 仲有, 只要係會員, 仲可以隨時換書, 我唸呢7800係駛得值架!!

oic, 原本佢地係以中文為主的, 而且是沒有那部機的!!!!!!!!!
其實, 那天我upgrade的時候, 是很欣賞那部機, 因為百科內有很多字我都不懂, 如果他日囝囝問我, 我都不知如何是好, 但有了它, 起碼都不會有此情況出現, 但我想知那部機是不是只可用於電視?  (因我想用在電腦!)
  星期五dwe就會送貨給我, 希望我和囝囝都會玩得開心!  到時再上來匯報給大家知!

原文章由 sennywoo 於 08-8-11 18:56 發表

佢只係套書相同, 但無機、中文為主!!

雖然我地好似俾左好多錢去買出面一樣既產品, 但我地有麻一套高科技既機去輔助用於電視睇, 另外, 我地多左4盒新出又唔可以單買既咭呀, 仲有, 只要係會員, 仲可以隨時換書, 我 ...

原文章由 Yvonnehoney 於 08-8-11 19:14 發表
oic, 原本佢地係以中文為主的, 而且是沒有那部機的!!!!!!!!!
其實, 那天我upgrade的時候, 是很欣賞那部機, 因為百科內有很多字我都不懂, 如果他日囝囝問我, 我都不知如何是好, 但有了它, 起碼都不會有此情況出現, 但 ...

係呀, 就算佢地有英文版, 都唔會有部機, 因為部機真係最值錢呀!!

以我所知只可以用係電視上, 因為佢要接駁3色線呀, 如果你電腦可以做麻電視既, 咁就可以, 否則我唸唔得啦
‹ 上一主題|下一主題