用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 迪士尼美語 ~ 百科全書面世啦
go

迪士尼美語 ~ 百科全書面世啦 [複製鏈接]

終於出左啦, 快d上網睇啦...

聽講價錢仲唔算貴(俾我預期中平左)

www.worldfamily.com.hk
   1    0    0    0

可唔可以pm我大概幾錢.

原文章由 sennywoo 於 08-6-24 17:53 發表

我想問要幾錢呢??

原文章由 sennywoo 於 08-6-24 05:53 PM 發表

原文章由 PinguLinusLee 於 08-6-28 17:25 發表
我想問要幾錢呢??

$7800...但一定要係會員至可以買呀, 可以分期

Thanks. 聽落真係好乸脷.

原文章由 sennywoo 於 08-6-28 07:37 PM 發表

$7800...但一定要係會員至可以買呀, 可以分期

今日睇左, 其實佢set書同時代賣緊嗰set (http://www.times-book.com/english/disney_enc.htm)一模一樣,分別只係多左支發聲筆, 仲要經Hi Fi/電視出先有聲. 其實睇書未得囉, 駛鬼喺電視睇咩, 而且小朋友睇太多電視都唔好啦. 加上人地只係賣$680, 佢連埋set 新talkalong card (好似80-100張) 賣7千幾, 我自己就覺得好唔抵喇.

[ 本文章最後由 kenzo 於 08-7-28 02:51 編輯 ]

原文章由 kenzo 於 08-7-28 02:44 發表
今日睇左, 其實佢set書同時代賣緊嗰set (http://www.times-book.com/english/disney_enc.htm)一模一樣,分別只係多左支發聲筆, 仲要經Hi Fi/電視出先有聲. 其實睇書未得囉, 駛鬼喺電視睇咩, 而且小朋友睇太多電視都唔 ...

係呀, 兩套書係有d相似, 但睇書就唔可以知道讀音, 咁百科入面咁多既知識, 我唸自己大人都未必識得晒, 佢貴就真係貴在發聲既功能, 同麻對於較細或未識睇書既小朋友, 我唸放係電視度既效果會好過齋係書度, 因為可以集中d。

另外, 我反而勁鍾意個100張既talkalong card呀, 雖然d咭未到, 但個日係書展睇麻效果, 真係覺得好正, 因為d咭唔係字咭, 係透過圖畫抽述內容而發問, 如果小朋友係可以理解得到, 真係好正呀!!

所以我覺得7千幾蚊真係好抵, 加上係迪士尼美語出既, 如果係會員, 就會知道呢套係抵過之前好多啦

原文章由 sennywoo 於 08-7-28 08:30 發表

係呀, 兩套書係有d相似, 但睇書就唔可以知道讀音, 咁百科入面咁多既知識, 我唸自己大人都未必識得晒, 佢貴就真係貴在發聲既功能, 同麻對於較細或未識睇書既小朋友, 我唸放係電視度既效果會好過齋係書度, 因為可以 ...

可解你會認為喺電視度播既效果會好過睇書? 如果係咁, 係未所書都要整個version喺電視度播? 我唔否認有發聲功能係好, 但每次睇都要接駁電視同Hi Fi, 真係幾唔方便. 起碼支筆已經唔可以攞出街用.而且一個小朋友既英語水平如果好到自己都睇得明本書, 又駛乜需要發聲功能呢? 就算真係唔知正確發音, 我地係未應該鼓勵佢自己查或者同佢一齊查呢?

我囝囝都有用DWE, 我亦覺得效果唔錯. 我亦相信World Family既產品一定有佢既好處. 但係未適合自己, 同有冇需要就要認真考慮, 因為價錢真係唔平亦都唔值得.

我本人真係唔係好欣賞World Family既生意手法. 我好鍾意套新Talkalong Card, 好多家長都係. 如果World Family分開兩套產品黎賣, 我相信真係好多人唔會買套百科. 亦係因為咁, 佢地先將兩套完全冇關係既野package埋一齊. 佢地為左賺錢真係無所不用其技.

[ 本文章最後由 kenzo 於 08-7-28 09:59 編輯 ]

原文章由 kenzo 於 08-7-28 09:50 發表

可解你會認為喺電視度播既效果會好過睇書? 如果係咁, 係未所書都要整個version喺電視度播? 我唔否認有發聲功能係好, 但每次睇都要接駁電視同Hi Fi, 真係幾唔方便. 起碼支筆已經唔可以攞出街用.而且一個小朋友既英 ...

請問你有無理解過套教材呢?  呢套百科吸引之處就係俾仲未識睇書既BB, 可以將D圖片放大係電視度, 佢對地認圖片清楚好多, 當然小朋友可以自己睇書仲更好啦, 但識睇書是否又代表佢地識得讀D字呢??  如果只係初生又或者只有兩三歲既小朋友, 作為家長是否覺得佢地會明白查字典既道理, 又或者係有耐性等你查到個字既讀音同解釋嗎??  

其實你都係會員既話, 都好清楚佢地從來都唔可能將產品拆散來賣, 如果你用「無所不用其技」既字眼又好似嚴重左D喎, 佢地又無迫你一定要買, 如果覺得唔值既, 可以唔UPGRADE架, 駛乜咁嬲呢?

原文章由 sennywoo 於 08-7-28 10:25 發表

請問你有無理解過套教材呢?  呢套百科吸引之處就係俾仲未識睇書既BB, 可以將D圖片放大係電視度, 佢對地認圖片清楚好多, 當然小朋友可以自己睇書仲更好啦, 但識睇書是否又代表佢地識得讀D字呢??  如果只係初生又或 ...

我當然有聽過佢地解釋呢套教材點用啦, 但理解過唔表示我讚同.兩三歲既小朋友未必會明白查字典既道理, 但佢地亦都未必聽得明書入面既內容, 咁細個用呢套教才係未合適呢, 家長要自己諗喇.

仲有, 我唔欣賞佢地既生意手法唔代表我嬲, 我只係反應我既諗法. Upgrade係個人決定, 最緊要係買左唔好後悔.

Btw, 你咁緊張World Family既商譽, 莫非你喺呢間公司工作? 如果係既話, 真係唔好意思喇.

係喎,一樣既
今日睇左, 其實佢set書同時代賣緊嗰set (http://www.times-book.com/english/disney_enc.htm)一模一樣,分別只係多左支發聲筆, 仲要經Hi Fi/電視出先有聲. 其實睇書未得囉, 駛鬼喺電視睇咩, 而且小朋友睇太多電視都唔 ...

kenzo:
我本身都買左套百科,都係剛剛開始用.
好多謝你分享時代都有得買,因為價錢真係平好多.等其他人都可以多一個選擇.
其實我鍾意套百科除左印刷精美,就係因為可以發聲用.因為打開d書,我好多都唔識讀.就算識讀都怕發音唔準確.
我小朋友2歲,佢地好喜歡翻閱套書,跟住就用指筆發聲咁跟住讀.我覺得真係唔錯,可以幫到我呢d英文唔太叻既父母.
如果家長母語係英語,當然唔需要呢套教材,因為自己都可以讀比小朋友聽.
套書我覺得無分年齡用,我個小朋友好鍾意moon.所以佢好多時都打開果頁睇同聽.最緊要係培養小朋友興趣.當一件發聲玩具都唔錯吖!
我見外間都有d發聲筆連書,係好方便,唔需要接駁其他野.但d聲音效果好差,連我都聽到側晒耳,咁小朋友用就好困難.
其實人人價值觀唔同,有供有求.做生意又點會死錯人.dwe真係幾貴,但奈何又咁多家長buy?
無所謂啦!自由市場,鍾意既咪買,唔鍾意可以唔買.
或者買時代呢套都好好.最緊要家長選擇一套好既書比小朋友,佢地又喜歡.

原文章由 kenzo 於 08-7-28 13:15 發表

我當然有聽過佢地解釋呢套教材點用啦, 但理解過唔表示我讚同.兩三歲既小朋友未必會明白查字典既道理, 但佢地亦都未必聽得明書入面既內容, 咁細個用呢套教才係未合適呢, 家長要自己諗喇.

仲有, 我唔欣賞佢地既生 ...

哈哈, 點解次次講多少少就俾人話係dwe既員工呢??  難道用家就唔可以將自己既想法或用後心得講出黎, 只有sales才可以解釋??

anyway, 大家都係媽咪, 買任何教材都係想為下一代著想, 無需要咁重火藥味, 我見到你都了解好多唔同既產品, 相信你都係一位精明既消費者

[ 本文章最後由 sennywoo 於 08-7-29 08:15 編輯 ]

各有各既好處既...,不過時代呢套真係好平羅,唯一吾好佢冇發聲!!如果吾係我一定買

正確d黎講,係時代呃人至真!Winne the Pooh本百科書英文原装只賣US$20 ~ HKD160 (時代將一本分成五本)

時代譯中文之後mark up咗好多...

我自己本身响套DWE百科未出前,己經買咗Winne the Pooh百科英文版,諗住當故仔書齋讀比個仔聽,早知DWE出就唔買啦!哂咗160蚊!

如果DWE家長們對百科有興趣而又覺得7800係affordable既話,真係highly recommended!

我有幾個non-DWE家長朋友黎我屋企見到套百科咁勁,都想知道有冇得單買,想託我問吓其他DWE家長會唔會唔買套百科,而借個位買,我仲話冇乜可能...所以有個家長仲考慮買番全套DWE添!

我都買左DWE百科全書呀, 我又係好似你咁囉, 喺葵涌NODDY買左百科全書, $680/套, 不過唔識講比個囝囝聽, 後來放埋一二邊, 後來上次在書展見到DWE有得買, 又咁啱見到我個教育顧問, 解釋完覺得真係好掂, 所以咪買左囉, $7800分三期比都OK架.
不過後來ENGLISH TIME都有呢套百科全書, 但唔可以單買, 佢一定要我買全套, 最普通嗰隻都要$30XXX, 當然最貴係$61XXX, 所以我冇買. 因我唔鐘意嗰隻"泥膠".

原文章由 慧芸 於 08-7-30 22:56 發表
正確d黎講,係時代呃人至真!Winne the Pooh本百科書英文原装只賣US$20 ~ HKD160 (時代將一本分成五本)

時代譯中文之後mark up咗好多...

我自己本身响套DWE百科未出前,己經買咗Winne the Pooh百科英文版,諗住當故仔書 ...

English Times 賣$3xxxx,吾係掛.... 如果係咁,應該DWE好好多喇
原文章由 joeyeddie 於 08-7-30 23:15 發表
我都買左DWE百科全書呀, 我又係好似你咁囉, 喺葵涌NODDY買左百科全書, $680/套, 不過唔識講比個囝囝聽, 後來放埋一二邊, 後來上次在書展見到DWE有得買, 又咁啱見到我個教育顧問, 解釋完覺得真係好掂, 所以咪買左囉,  ...

全書面世啦 » 發表回覆

簽名被屏蔽

oicccccc,都好貴喎
‹ 上一主題|下一主題