用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 04 劍鳴幼兒書友fun club
樓主: ianmami
go

04 劍鳴幼兒書友fun club [複製鏈接]

Re: 有無bb今年9月入劍鳴幼兒/稚請進

Prema, 我bb住采頤, galaxia 係唔係星荷名居

cheungcheung   你bb有幾大你係唔係10月 or 12月mami?  因今日我同一個11月mami 傾計後, 我lum 左好多comment. 如果我無choose之中bb 已報一間ok 的n1, 我lum 係要我去同學校溝通後要比一個好d 的方法chu 理..  所以要搵d 同道中人一齊啦...   

如有邊個confirm 左km 一齊 chat 下啦.  

Hi Tammy and 各位媽咪
我個女係11月BB,不過我成日係12月媽咪會浦,我終於決定下星期幫琳琳報KM, 因為冇得幾多間N1選擇,唔想再心掛掛。妳會返11月定12月呀,我女12月先開學呀,希望佢到時讀得開開心心啦,唔得最多米轉校。
開心做人啊!

cheungcheung,我記得你好liki 打ma 雀係唔係.... 同bb一齊sleep係張mong 床內影過相:)....  我bb11月上堂啦... 仲有好想miss lee教tim. 唔知ok 唔ok 呢...  如可以同你一班就好啦...

tannytam,

Miss Lee 點好法?

Danielboy, 因個日interview 佢好nice.. 仲有有d比bb係km 讀的mami話ms. lee 幾好... 不過我係因為佢interview我, 仲有有耐心o甘同ian-king玩.. 你同bb register左未呀

tannytam,

Register左喇,你register左未呀?個日interview Daniel個老師都好好架,但佢無介紹自己我亦無問佢個名,因我in個日同你完全唔同,我個日in成四五十人,我都唔敢講太多無謂野,阻住其他人,interview room出面人山人海,我見到前太極樂隊成員帶BB來in,都stay in the playgound outside, 唔敢入個迫爆waiting room度等.

danielboy, 已register 左啦...  做個list 先

register list
name       -  class     -  bb 歲數 now
danielboy - am         -  26個月
tannytam - am         -  19個月

tannytam,

Daniel should be 25個月.  I have therefore revised the list. 26個月應該係Phoebe6.

register list
name - class - bb 歲數 now
danielboy - am - 25個月
tannytam - am - 19個月

registered  list

name      -  class - bb 歲數 now
danielboy -  am   - 25個月
tannytam -  am   - 19個月

registered list

phoebe (daughter: Casey) - am - 26 個月

phoebe (daughter: Casey) - am - 26 個月
陳師奶 - am - 25 個月

陳師奶 - am - 25 個月

唔知仲有無bk mami 比bb 去km 讀呢....

tannytam,

你個B特別細,佢Nov定Dec返學?八月家長會,會唔會見到你?

路過八卦下!

我仔仔今年 7月會  N1 畢業.
多謝之前 BK D 媽媽推界 KM 比我.
但我都親身了解過好幾間.
都好放心交亞仔比他們教.
ms.lee 係我亞仔班主任.
(一個好有禮貌好細心o既老師)
我初時有陪過 亞仔上堂.......真係有D野扮唔到.
又細心...又有耐性...  (可能其他老師更好)
她很主動打給我傾下亞仔上堂...成長....進展...etc.

D 家長都好 nice ....... 大家都好想小朋友好.
理念差不多....因此小朋友們家庭教育也良好.
一起成長便互動.

而且他們教學方式也很活..
環境舒服...清潔!
每位職工也有 親切笑容
[url=www.babyhome.com.tw/JonathanPoon]J.Poon

44,

好開心見到你呢段posting,以一個過來人的身份來分享,好過我地呢班無經驗靠感覺同估估下的媽咪,我一直都嚮KM同另一間nursery之間做唔到決定,因兩間都各有千秋,各有缺點,令我難於取捨,最後揀定KM,仍然久唔久諗下有無make錯 decision.但而家見你o甘講,我已經無憂慮喇,我要既野其實就係呢D,細心有耐性對教導小朋友充滿熱誠既老師,理念差不多既家長,清潔安全既環境 and friendly staff.希望我仔仔都鍾意我既選擇,開開心心o甘返學.

Danielboy, ian 佢係11月返學物8月有個家長會o羊???  我 一定會join ka. 因要同學校挍好關係先

44, 好多謝你係一個過來人身份同我地分享km 的好野.. 仲有呀你仔仔派左去邊, 今年km同學仔派左去邊呢可否分享下..

tannytam,

I only accidentally knew there would be a 家長會.  I called KM the other day telling them that I forgot to fill out the school bus form on registration day.  The teacher who answered the phone told me not to bother to go over and fill out the form.  Instead, I could do it in 家長會 which will be held in August.  Meanwhile, she would ask the person in charge (presumably 曾叔叔) to contact me.

danielboy, 係o甘樣我明天打去km問下先. 因都有d 野想同佢地discuss 下.. 你幾時約個doctor 同daniel 做檢查呀

hello!! 好耐冇見呀.  jon jon幾好嗎?
我仔仔今年底都會返km nursery.
希望佢都enjoy學校生活

tanny
有咩km料記住話我知.  你係我地隊長呀.

貢獻勳章

danielboy :

我同你個case幾似,因我都係嚮KM同另一間nursery之間做唔到決定,令我難於取捨,依家都未係好肯定選劍鳴,因有一日我同我老公一起再去劍鳴了解,點知比我老公係課室門口見到課室內,miss一手扯住個小朋友隻手,(好大力個隻),拉個小朋友去一邊,一手定本書個小朋友,個小朋友個咀偏晒,好唔開心,點知後來一開門見到我地,個miss最刻轉晒樣,好nice同小朋友去第二間房,雖然我估其實間間幼稚園都係咁,但親眼睇到,個心好唔舒服
‹ 上一主題|下一主題