用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 妳地打算係邊度買返學鞋呀
go

妳地打算係邊度買返學鞋呀 [複製鏈接]

如題. 夏天會買黑色定白色呢?
   0    0    0    0

雙子媽媽,

之前一田百貨減價, 我買左黑鞋同埋白波鞋了.
夏天都係俾佢著黑鞋, 一對搞掂, 唔會買白鞋了.
原文章由 雙子媽媽 於 08-6-23 18:11 發表
如題. 夏天會買黑色定白色呢?

著返而家對黑色皮鞋先. 唔岩著再買.

我於千色買, 有個 "皇冠" 既牌子, 百幾蚊一對, d皮幾軟.

買鞋心水

我小朋友用Dr. Kxxg, 保護足夠, 尤其係白色出街都著, 不過小朋友太細個比較少款式選擇

moonychan,

請問妳講呢個皇冠牌子除左千色店知唔知邊度仲有得賣?  個人覺得kv套下天校服襯白鞋會靚d.

我唔會考慮Dr. Kong的鞋, 因為其實佢係著壞腳. 原因係早2年我有個親戚(細路女, 約7-8歲) 腳'爭'起左個好大的'枕', 後尾仲開始痛. 去睇醫生, 攪左好耐, 要食藥同搽藥水佢先慢慢收細同脫落. 當時醫生話係著鞋攪到咁, 仲問我親戚著咩牌子. 一講牌子(Dr. Kong) 佢話"唔怪得". 雖然佢未必一定完全正確, 不過o係有得選擇的情況我, 我唔會'簡'.
原文章由 moonychan 於 08-6-24 18:10 發表
著返而家對黑色皮鞋先. 唔岩著再買.

我於千色買, 有個 "皇冠" 既牌子, 百幾蚊一對, d皮幾軟.

[ 本文章最後由 雙子媽媽 於 08-6-25 14:51 編輯 ]

I just bought a pair of black shoes @ Sincere.

Brand : Buster

Price : HK$128 (discount after discount)

雙子媽媽

我個仔歲幾時, 買了對 dr. kxxg 涼鞋比佢著, 又係著到腳眼起水泡 + 穿左流血.

我估係唔岩佢腳形了. 所以一直都冇再比佢著呢個牌子.

皇冠 logo 牌子 = king health

我唔知其他百貨有冇呢, 行開街留意下先.

唔該晒先.
原文章由 moonychan 於 08-6-25 21:17 發表
雙子媽媽

我個仔歲幾時, 買了對 dr. kxxg 涼鞋比佢著, 又係著到腳眼起水泡 + 穿左流血.

我估係唔岩佢腳形了. 所以一直都冇再比佢著呢個牌子.

皇冠 logo 牌子 = king health

我唔知其他百貨有冇呢, 行開街留意下 ...

buster幾好, 亞仔依家都著緊, dr kong我未買過返學鞋唔知道, 但買過對去街的, 不到三個月, 鞋底蝕得好利害, 令人難以信相!

shoes

Dr Shoes
no discount around $6??

原文章由 siufo 於 08-6-28 10:37 發表
buster幾好, 亞仔依家都著緊, dr kong我未買過返學鞋唔知道, 但買過對去街的, 不到三個月, 鞋底蝕得好利害, 令人難以信相!

Dear mamis,

What shoes do we need? One white and one black?
Thanks a lot
‹ 上一主題|下一主題