用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 孖生的小朋友小學派位係咪分別派定有特別安排呢? ...
go

孖生的小朋友小學派位係咪分別派定有特別安排呢? [複製鏈接]

如果兩個派咗唔同學校咪好煩??
   0    0    0    0

Hello,

教署會叫您, 填form 時一樣排位, 結果一定會派相同學校, 不用擔心, 但如果派得唔好, 就一齊唔好, 好似我派第五意願, ,  我事後想, 如果我兩將 form 用不同填法, 可能有不同結果, 可能有一個會有較前意願, 而另一個叩門也容易d 呢.

原文章由 Twinscatma 於 08-6-23 14:56 發表
Hello,

教署會叫您, 填form 時一樣排位, 結果一定會派相同學校, 不用擔心, 但如果派得唔好, 就一齊唔好, 好似我派第五意願, ,  我事後想, 如果我兩將 form 用不同填法, 可能有不同結果, 可能有一個會 ...

意思係如twins排位一樣,咁就會一齊攬住抽呀﹖
如排位唔同,佢就當你想個別投考﹖分開抽﹖

原文章由 Xenc 於 08-6-23 15:07 發表

意思係如twins排位一樣,咁就會一齊攬住抽呀﹖
如排位唔同,佢就當你想個別投考﹖分開抽﹖

佢有一欄問你有無兄弟姊妹同一年參加派位,你tick左呢項就會一齊派架啦(相同排位)

原文章由 Sindy 於 08-6-23 18:17 發表

佢有一欄問你有無兄弟姊妹同一年參加派位,你tick左呢項就會一齊派架啦(相同排位)

thx,咁幾好wor,有為家長切想
‹ 上一主題|下一主題