用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園學費減免
go

幼稚園學費減免 [複製鏈接]

幼稚園學費減免

本人今年想申請學費減免, 請問有冇人申請過及可以簡答我以下問題 :

1. 申請人是否同時要交報稅表, 稅單及銀行入息證明
2. 我丈夫是自顧人士, 是否要交損益表, 報稅表及稅單
3. 如果損益表是負數, 是否在計算 (調整後家庭收入) 時可以獲得減數, eg. 本人收入$150,000, 丈夫收入 -$30,000, 即總收入$120,000 (是否正確)
4. 申請時間需時幾耐
5. 本人現住居屋, 是否可獲減免, 如果沒有, 為何要填住屋租金金額

vvmakyy

Re: 幼稚園學費減免

你入呢個網睇下
womenresource.org
JC

JC,

你給我的資料, 好似已經唔update! 我曾經上過有關的網址, 但找不到我想要的答案

vvmakyy

vvmakyy,

你可以到呢個網址睇(學生資助辦事處),應該可以幫到你 info.gov.hk/sfaa/cn/schemes/kinder/htm

Mandy

vvmakyy,

你可以到呢個網址睇(學生資助辦事處),應該可以幫到你 info.gov.hk/sfaa/cn/schemes/kinder.htm

Mandy

vvmakyy,

你可以到呢個網址睇(學生資助辦事處),應該可以幫到你 info.gov.hk/sfaa/cn/schemes/kinder.htm

Mandy

vvmakyy,

Mandy

vvmakyy,

Mandy

‹ 上一主題|下一主題