用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 抵玩暑假日/夜營(二百幾蚊一日!!)
樓主: Hipuppy
go

抵玩暑假日/夜營(二百幾蚊一日!!) [複製鏈接]

o下? 咁都得?

知唔知淨係畫畫環節係咁, 定係全部活動都係?

我幫個女報o左星期六, 姨生仔聽日去, 等佢去完問o下佢

原文章由 fan 於 08-7-7 20:44 發表
今日小兒去參加, 他說只有兩個老師, 但有很多小朋友, 完全不是之前詢問是話1:15. 而且沒有分age group, 是全部人一齊睇影幕, 老師劃一次, 小朋友在台下跟劃, 小兒跟不到, 完全無人協助, 而且只取回數張空白的畫紙回 ...

我問過姨生仔個日營好唔好玩, 佢話好鍾意, 雖然佢都講唔到o的咩實質o野比我聽, 但佢話好想今日再去, 咁我估應該唔會太差o卦...

原文章由 Hipuppy 於 08-7-10 13:59 發表
我問過姨生仔個日營好唔好玩, 佢話好鍾意, 雖然佢都講唔到o的咩實質o野比我聽, 但佢話好想今日再去, 咁我估應該唔會太差o卦...

請問如何到camp的場地?   我們住  九龍. thank you

唔好意思 , 宜家先見到你o既問題, 想覆已經太遲. 我等緊個女返o黎 (洗o左老公去湊佢 ), 希望佢玩得開心!

原文章由 happyfriend 於 08-7-11 10:00 發表

請問如何到camp的場地?   我們住  九龍. thank you

原文章由 saraho 於 08-7-12 18:45 發表
不如試下呢個:

科學奧林匹克日營
寫明是分初小組同高小組的. (雖然同一組都有三個級別)
日營$400幾蚊一日, 都ok啦

得番8月28,29,30號.
初小響馬鞍山, 高小響筲箕灣 (奇怪!) ...

請問如何報名?

..........................

今日才真正去看flyer看清楚星期六的節目! 原來星期六是最好玩的!

難怪當天小女看見我就哭了. 因為看見我, 就是要說"bye bye"的時候.

星期六, 很多小朋友都拿了他們的"賣品", 如自家製的曲奇餅, 畫等等去"賣", 機構給了他們"日營800蚊"去做買賣. 當然亦有要用真錢的買賣. 小女說: "唔會有人畀野人, 要用錢買". 哈! 真是很"實際"的玩意!

女女嚷著下年一定要再玩! 超值! 這是純英語的日營, 完全不假的.

原文章由 Hipuppy 於 08-7-12 17:51 發表
唔好意思 , 宜家先見到你o既問題, 想覆已經太遲. 我等緊個女返o黎 (洗o左老公去湊佢 ), 希望佢玩得開心!

我個女見到Daddyo黎湊佢都扁晒嘴,問可唔可以留低玩耐o的. 我見到佢o既戰利品都嚇o左一跳,我以為佢"買"翻o黎o既會係糖呀餅呀之類,點知原來係遊戲卡,發聲書(雖然無電,但好新淨),連Magic School Bus VHS都有......

原文章由 nicolemummy 於 08-7-14 22:03 發表
今日才真正去看flyer看清楚星期六的節目! 原來星期六是最好玩的!

難怪當天小女看見我就哭了. 因為看見我, 就是要說"bye bye"的時候.

星期六, 很多小朋友都拿了他們的"賣品", 如自家製的曲奇餅, 畫等等去"賣", 機構 ...

我都知有啲三百幾蚊既day-camp喎~
係參觀全港最大建築師樓同玩德國工程積木架~

原文章由 maybemummy 於 08-7-15 12:14 發表
我都知有啲三百幾蚊既day-camp喎~
係參觀全港最大建築師樓同玩德國工程積木架~

can you share more about this info?

tks

原文章由 saraho 於 08-7-14 15:18 發表
可以去個網址睇睇
www.hkgso.org
(有荃灣的)

有沒有聮絡電話, 謝謝

原來星期六係咁好玩,我兩個仔去左星期五個日,都好似有家長話只得2個外藉老師,同埋教畫既畫有D深,細仔跟不上,哥哥就好開心,佢地星期五已有小朋友帶水槍玩water war,我兩個仔就用水杯同人玩,攪到件衫濕哂(但我接佢地時已乾!),哥哥話星期六要再來,可惜星期六我地另有節目。下年真要安排下玩多日!
重有收到信用卡帳單,佢地用澳元charge,兩個仔收我$49x,慳左幾蚊

原文章由 Hipuppy 於 08-7-14 23:01 發表
我個女見到Daddyo黎湊佢都扁晒嘴,問可唔可以留低玩耐o的. 我見到佢o既戰利品都嚇o左一跳,我以為佢"買"翻o黎o既會係糖呀餅呀之類,點知原來係遊戲卡,發聲書(雖然無電,但好新淨),連Magic School Bus VHS都有......:happ ...
‹ 上一主題|下一主題