用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無小朋友參加左盧峰畫班的媽媽?
go

有無小朋友參加左盧峰畫班的媽媽? [複製鏈接]

請問有咩咁好,要排成幾年先排到呢?
   0    0    0    0

原文章由 Freesia_cat 於 08-6-19 15:33 發表
請問有咩咁好,要排成幾年先排到呢?

都唔知有乜好,唔貴掛..........報左名先,第時想學咪學,唔學又無蝕底

原文章由 Sindy 於 08-6-20 09:18 發表

都唔知有乜好,唔貴掛..........報左名先,第時想學咪學,唔學又無蝕底

I also think that. But u need to go in person to apply, they don't accept tele-phone application. The staff told me for the sat\ sun class, they're now calling the 2004 applications.

原文章由 cleverbb 於 08-6-20 10:37 發表

I also think that. But u need to go in person to apply, they don't accept tele-phone application. The staff told me for the sat\ sun class, they're now calling the 2004 applications.

如果成日都唔經過既話,我唔會特登走去報.........經過上去寫個名就無防

weekday就好d...我係2006報名的呀

我都係咁諗,有理無理報住先,雖然唔知仔仔會唔會喜歡畫畫,但我諗排到時佢都夠年齡可上堂,就俾佢試試。

我星期三特登放工後上去報名,我見都好多人下,有好多人留名排隊...... 所以我想知道究竟有咩好,會咁多人想去呢間學畫畫。

It is good indeed.  
My girl draws very slowly.  The teachers will let you finish your drawing before you leave.  
Sometimes, my girl uses 2.5 hours to complete the drawing.

Other centres will ask you to leave even if you cannot complete the drawing.

原文章由 BoBoCute 於 08-6-24 16:41 發表
It is good indeed.  
My girl draws very slowly.  The teachers will let you finish your drawing before you leave.  
Sometimes, my girl uses 2.5 hours to complete the drawing.

Other centres will ask yo ...

我個仔又係,明明兩個鐘就走得,佢次次都要2.5鐘,我問佢,佢就話因為佢畫得慢,所以畫完先走..............佢差唔多係最尾一個

醒目開學勳章

我好好彩,排左半年~~

請問這畫班在那裏呢?可否給電話號碼我查詢呢?thanks!

原文章由 小木偶媽咪 於 08-6-25 22:45 發表
我好好彩,排左半年~~

Please pm me the information.  Thanks!

阿女4歲開始排,4歲半夠年齡就剛好有位!
佢本身畫嘢好快,响之前d畫班 ~45 min 就畫完走人。但嚟到盧峰就最快都要1.5 hr 至完成,話畫之前要講理論,遲到重要扣分,非常認真!

原文章由 小木偶媽咪 於 08-6-25 22:45 發表
我好好彩,排左半年~~

唔逐個pm啦,盧峰分兩間,分兩條隊排:

觀塘:23899759
天后:22464103

想問下係咪要考試?

我上次去報名時,聽到reception不停咁提醒d家長小朋友就快要考試...... 我諗佢係講緊畫班考試吧!

有無小朋友參加左盧峰畫班的媽媽?

我個女在廬峰學咗 三年, 佢地分BB,  低, ,中, 高班. 其中每級再分3 級, 每半年考一次試, 去評估小朋友的進度, 合格就升班, 3次考試都通過就會通知家長會升級. 如果中, 高年級的畫有難度, 就會分 2 至 3堂畫. 而 BB , 低級通常是 一堂可以完成.  而出面好多畫廊限時夠鐘要你走, 但廬峰知道小朋友回到家就多數唔想或者無時間繼續完成幅畫. 所以一定要畫完全幅畫才可以走. 佢地一上堂先講解畫畫的主題, 技巧, 顏色配對, 大小比例, 遠近等等的畫畫知識比小朋友知, 所以次次超時. 學費又唔貴. 而且每堂完咗會比分小朋友, 但是遲到,早退, 無搜集老師要求的資料都會扣分. 等小朋友有責任. 感.唔係次次畫完就算數. 集夠分數仲有印仔在畫本上以鼓勵小朋友.

thks!

原文章由 kylie_7011_mami 於 08-7-4 16:10 發表
我個女在廬峰學咗 三年, 佢地分BB,  低, ,中, 高班. 其中每級再分3 級, 每半年考一次試, 去評估小朋友的進度, 合格就升班, 3次考試都通過就會通知家長會升級. 如果中, 高年級的畫有難度, 就會分 2 至 3堂畫. 而 BB , ...

可否告知學費若干? 謝謝!

原文章由 kylie_7011_mami 於 08-7-4 16:10 發表
我個女在廬峰學咗 三年, 佢地分BB,  低, ,中, 高班. 其中每級再分3 級, 每半年考一次試, 去評估小朋友的進度, 合格就升班, 3次考試都通過就會通知家長會升級. 如果中, 高年級的畫有難度, 就會分 2 至 3堂畫. 而 BB , ...

有無小朋友參加左盧峰畫班的媽媽?

BB, 初, 中, 高都唔同. 我個女現在中班要 $460/ 4堂

多謝相告,但還想知地址,另見有家長說小朋友畫了2個多小時,其實每堂上?多時間? 又用甚麼材料畫的,是油粉彩和水彩.......? 謝謝!

原文章由 kylie_7011_mami 於 08-7-7 09:21 發表
BB, 初, 中, 高都唔同. 我個女現在中班要 $460/ 4堂

[ 本文章最後由 Nicnicsmum 於 08-7-7 11:23 編輯 ]

請問我現在去排, 閒日都冇所謂, 輪觀塘, 要等多久呢? (我上星期去登記, 因為太多人, 問唔到呀)
‹ 上一主題|下一主題