用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 劍橋証書???
go

劍橋証書??? [複製鏈接]

各位

想問咁早考了劍橋英文Flyers(小三或以下),申請升中時,學校會收嗎? 不是一般只收小四下學期以後的証書嗎?
   0    0    0    0

btw,你還可考KET,我見有小學生考,但不知幾難!
原文章由 糊塗 於 08-6-19 12:08 發表
各位

想問咁早考了劍橋英文Flyers(小三或以下),申請升中時,學校會收嗎? 不是一般只收小四下學期以後的証書嗎?

本人有疑問,請問張劍英証書係點評分的?幾多分才會有一個盾?

醒目開學勳章

原文章由 Uran 於 08-6-27 12:38 發表
本人有疑問,請問張劍英証書係點評分的?幾多分才會有一個盾?

hey~~你可以到番英國文化協會個網去番Cambridge個度,
入面有個說明,會話番俾家長聽,點樣計分。
証書分為三part。每part五個盾為滿分~

不過要留意,由去年開始,已經係新syll.所以出法有d分別~*
一個
為夢想、理想
我要敢夢想飛。
他日,縱然要回復原狀
但至少也不枉過

<教養孩童 使他走當行的道 就是到老他也不偏離>

醒目開學勳章

原文章由 糊塗 於 08-6-19 12:08 發表
各位

cambridge呢d國際性証書當然另計拉。我有d補習小朋友,小三就考FLyers~如果考得唔好,當然下年/下次再考過。
況且,可以睇下你小朋友考完考成點,如果真係麻麻地,未俾佢考多次,不過~價$$都幾甘~ 
一個
為夢想、理想
我要敢夢想飛。
他日,縱然要回復原狀
但至少也不枉過

<教養孩童 使他走當行的道 就是到老他也不偏離>

謝謝!

原文章由 SoNyPig 於 08-6-28 12:06 發表

cambridge呢d國際性証書當然另計拉。我有d補習小朋友,小三就考FLyers~如果考得唔好,當然下年/下次再考過。
況且,可以睇下你小朋友考完考成點,如果真係麻麻地,未俾佢考多次,不過~價$$都幾甘~  ...

Thanks!

原文章由 SoNyPig 於 08-6-28 12:04 發表

hey~~你可以到番英國文化協會個網去番Cambridge個度,
入面有個說明,會話番俾家長聽,點樣計分。
証書分為三part。每part五個盾為滿分~

不過要留意,由去年開始,已經係新syll.所以出法有d分別~* ...
‹ 上一主題|下一主題