用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有無住沙田KV mama可以幫忙?
go

有無住沙田KV mama可以幫忙? [複製鏈接]

我囝囝今年會讀 K1, 原本想工人(或我本人)帶他返學, 但現在可能有些問題, 想問有無媽媽知保母車多少錢, 我自己問過要$1000, 好似好貴.
   0    0    0    0

我問過鄘叔叔佢話$900左右, 不過7月頭會Confirm~~

係呢你個小朋友係唔係而家讀緊嘉德麗??

原文章由 mackyfungng 於 08-6-18 18:53 發表
我囝囝今年會讀 K1, 原本想工人(或我本人)帶他返學, 但現在可能有些問題, 想問有無媽媽知保母車多少錢, 我自己問過要$1000, 好似好貴.
[size=medium]**小綽瑤車厘子綱頁** [/quote][size=small]綽悅非凡性溫柔,瑤池仙子氣清幽

係呀, 我個囝囝係讀嘉德麗.  點解鄘生覆我要$1000
係呢, 你係唔係住帝保城附近?

原文章由 bbQma 於 08-6-20 01:03 發表
我問過鄘叔叔佢話$900左右, 不過7月頭會Confirm~~

係呢你個小朋友係唔係而家讀緊嘉德麗??

學校有校車在帝堡城7-11, $960.

原文章由 mackyfungng 於 08-6-20 09:47 發表
係呀, 我個囝囝係讀嘉德麗.  點解鄘生覆我要$1000
係呢, 你係唔係住帝保城附近?

我住愉翠苑, 有校巴經第一城, 不過行過去都要4-5個字, 所以想睇下有無平保母車

原文章由 shirley_chan 於 08-6-20 10:45 發表
學校有校車在帝堡城7-11, $960.

回覆 #3 mackyfungng 的文章

我之前問鄺叔叔佢話$960左右, 不過佢到而家都未打比我, 我都想comfirm下佢幾錢, 我o係沙田圍站上車.
係呢你仔仔o係嘉德麗讀am定pm架?
[size=medium]**小綽瑤車厘子綱頁** [/quote][size=small]綽悅非凡性溫柔,瑤池仙子氣清幽

我囝囝係讀 am

原文章由 bbQma 於 08-7-3 23:51 發表
我之前問鄺叔叔佢話$960左右, 不過佢到而家都未打比我, 我都想comfirm下佢幾錢, 我o係沙田圍站上車.
係呢你仔仔o係嘉德麗讀am定pm架?

回覆 #1 mackyfungng 的文章

我個囡讀pm, 咁kv你讀am定pm架?

你個小朋友又係讀嘉德麗, 甘橋 你係唔係又係比囡囡做大女?
我個囝讀KV am kent road, 你呢?

原文章由 bbQma 於 08-7-5 22:07 發表
我個囡讀pm, 咁kv你讀am定pm架?

原文章由 mackyfungng 於 08-7-7 13:38 發表

我都已經死左條心

?? I don't understand??

原文章由 elainel_yll 於 08-7-7 19:22 發表

我都已經死左條心

原文章由 mackyfungng 於 08-7-7 13:38 發表

唔係ar, 我個女之前讀n1, 而家上k1未轉左kv pm kent rd.

原文章由 mackyfungng 於 08-7-8 15:18 發表
?? I don't understand??

me too, 咩原因ar??

仲以為有機會我個囝同你個囡同班添

原文章由 bbQma 於 08-7-8 23:35 發表

唔係ar, 我個女之前讀n1, 而家上k1未轉左kv pm kent rd.

HI yf,

我覺得嘉德麗太商業, 老師不太有愛心, 雜費太貴, 我個囝囝常常不願返學. 所以如KV收你小朋友, 我覺得你應該揀KV

我無唸過個囝讀私校或直資, 幫個囝報KV是想幫佢打好個底.

原文章由 yf 於 08-7-9 13:35 發表
Hi, 你地好呀,
我囝囝8月會入讀嘉德麗N1, 我都有打算幫佢報KV既K1呀! 請問你地覺得嘉德麗這間學校好嗎? 如果KV收囝囝係咪99%都會轉校? 你地係咪都打算小學唔玩大抽獎呀? ...

我唔知校巴要幾耐, 只知要好早, 7:30 第一城上車, 愉翠無站, 所以想唸保母車.

原文章由 yf 於 08-7-11 13:34 發表
mackyfungng,

thanks for your reply!
咁坐校車出KV大約要坐幾耐時間呢? 愉翠冇得上車? 要行到去第一城?

我都想ar~~

原文章由 mackyfungng 於 08-7-9 09:12 發表
仲以為有機會我個囝同你個囡同班添

甘你而家係唔係坐保母車

原文章由 bbQma 於 08-7-11 18:46 發表
我都想ar~~
‹ 上一主題|下一主題