用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08年9月準小一
樓主: 心心
go

08年9月準小一 [複製鏈接]

心心, perrynmom,

好呀, 第時一齊行返學.  我想大約行20分??!!  

peterpanma,
我女女現在返緊兒童崇拜, 我見她每一個星期是有一個主題, 例: 神賜我們有家人.  在當中有唱歌,聽故事,學習金句....重有我女女最鍾意的茶點時間:-) 

原文章由 心心 於 08-6-26 20:36 發表
心心-仔
bbdou-仔
bignose-仔
Weng - 仔
yinbb - 仔

萬樂珠-女
katyma-女
koho-女
perrynmom-女
kakamum - 女

5男5女唔洗打交

perrynmom, kakamum :
hihi, 我地第時一齊行返學, 幾點出門口?

peterpanma ...

好頂啦,一齊行返學,小朋友有伴最開心,聽埋今晚個家長會,再決定時間.

KAKAMUM
我可唔可以約你返兒童崇拜?查PM

原文章由 KAKAMUM 於 08-6-26 22:56 發表

peterpanma,
我女女現在返緊兒童崇拜, 我見她每一個星期是有一個主題, 例: 神賜我們有家人.  在當中有唱歌,聽故事,學習金句....重有我女女最鍾意的茶點 ...
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

醒目開學勳章

你地要預埋wendy先得架! 慢慢行15分鐘,

落雨記住要全副武裝出動先得, 如果唔係就濕晒

[quote]原文章由 KAKAMUM 於 08-6-26 22:56 發表

<<<<<<<<<<<每天開開心心過>>>>>>>>>>

嘩, 好多靚女一齊行返學

perrynmom
約埋我丫, pm左mob no比你呀

我宜家係新屋啦,等陣沖個涼就去家長會啦,D野慢慢再執,仲有冇人join大食會呀?

心心  KAKAMUM

多謝你們回應!

peterpanma,
我女女現在返緊兒童崇拜, 我見她每一個星期是有一個主題, 例: 神賜我們有家人.  在當中有唱歌,聽故事,學習金句....重有我女女最鍾意的茶點 ... [/quote]

今次大鑊,家長會當晚問左校車公司,竟然話校車唔會經我新居,激死我!請問有冇人知道有冇行清水灣的媬姆車呀,有的唔該PM個電話俾我問問呀,好耐都唔該!

bbdou
真係登你煩啦
希望快d搵到車.

我會7月中搬去怡心園
今日仲買左校服tim

原文章由 freddielau 於 08-6-24 21:22 發表

musical : violin, cello,harmonica, percussion, African drum
sport : tennis, football, badminton,table tennis, gymnastics, althetic , roller skate
others : Arts , kid-science, drama , latin dance , c ...

那些是免費?
那些是要付費?

bbdou,
Pls check PM.
Hope this one can help you.
(Pls forgive me that I can't type Chinese now)

原文章由 bbdou 於 08-6-29 15:27 發表
今次大鑊,家長會當晚問左校車公司,竟然話校車唔會經我新居,激死我!請問有冇人知道有冇行清水灣的媬姆車呀,有的唔該PM個電話俾我問問呀,好耐都唔該! ...

唔該晒,我會打去問下,希望盡快搞掂!

原文章由 peterpanmama 於 08-6-29 23:45 發表
bbdou,
Pls check PM.
Hope this one can help you.
(Pls forgive me that I can't type Chinese now)

今朝返工見到有架媬姆車係屋企出面開車,吉車來喎,唔知又去唔去播道呢,老公話聽日早d係門口等司機問下佢。

我地本來琴日去買校服,但係落大雨,阿仔又瞓左覺,所以冇去,搵日放工趕過買至得。

我有個好朋友都住係怡心園架,我6月14日收鎖匙,佢地一行大約20人當晚已經過左來燒野食,佢個仔生日會,跟住啱啱過左的星期六,即係我搬屋之後嗰日,又過左來燒野食。

原文章由 bignose 於 08-6-29 22:11 發表
bbdou
真係登你煩啦
希望快d搵到車.

我會7月中搬去怡心園
今日仲買左校服tim

星期五晚盧校長個talk好攪笑, 其實我第1次見佢, 以前網上聽得多他如何攪笑, 今次果然有聞名不如見面既感覺, 獲益良多!
星期六晚鬧仔: 我好愛你, 好心痛你.... .... 不過佢回左我一句: 我知你愛我, 不過我好嬲你, 你成日大聲同我講野.... 下次要問問盧校長點答落去

準小一mami,
我尋日響chunch問左, 21/8開學日會知道讀邊班bor

bbdou
嘩, 你屋企好熱鬧
我都買左校服

[ 本文章最後由 心心 於 08-6-30 10:36 編輯 ]

原文章由 心心 於 08-6-30 10:33 發表
星期五晚盧校長個talk好攪笑, 其實我第1次見佢, 以前網上聽得多他如何攪笑, 今次果然有聞名不如見面既感覺, 獲益良多!
星期六晚鬧仔: 我好愛你, 好心痛你.... .... 不過佢回左我一句: 我知你愛我, 不過我好嬲你, 你 ...

Hi, 你們好? 我是中學家長, 你兒真有趣 !
我最近領會到親子要溫柔,簡單及清淅.再加上喜樂的家庭關係....

互勉之:loveliness:

回覆 #1 心心 的文章

hi 你們好
我仔仔都是9月入讀
叫EDWARD

回覆 #1 yuiyuima 的文章

Hello, My son is Gordon, also is Primary  One in coming Sept.       

What size of the schoolbag

Hello :
Can anyone tell me what size / type schoolbag is suitable for primary one student.  (Also the student will / will not bring many book to school everyday)

Thanks!

Hello, my son is Felix.  He will be in P.1 this Sept too.  Nice to meet you all and please keep in touch!!

bbdou
你問到保姆車未?
o華, 你咁快可以bbq?  真係happy.

yuiyuima, chinfung, mum2kids
歡迎
多d入來傾,
唔知有冇機會同班呢?

Hello everyone,

I think my daughter Charlie is the last few kids accpeted by EC, hope can communicate more here.盧校長個talk was really fun compare to his last 2 years talks and he has improved a lots although he repeat many topics. We were struggling to choose EC however we have made the decison after last Friday.
‹ 上一主題|下一主題