用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋 ...
樓主: ElainAiolia
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

wysz,

已我所知就唔多喇。

原文章由 wysz 於 08-7-9 12:47 AM 發表
天藍,ElainAiolia,
唔該曬你地~
我而家心水就系宏福同康傑,尋日寄左報名表啦,但兩間都未複我.
另外仲想問一問,宏福會唔會有好多新移民系度返學架?(我唔系偏見,只系唔想阿囡接觸太多新移民) ...

[ 本文章最後由 626mama 於 08-7-9 11:47 編輯 ]

wysz,

據我所知宏福係無乜新移民, 我仔係到讀
一年學生返學同放學都好多係工人姐姐接送,
新移民真係唔多覺~

原文章由 wysz 於 08-7-9 00:47 發表
唔該曬你地~
我而家心水就系宏福同康傑,尋日寄左報名表啦,但兩間都未複我.
另外仲想問一問,宏福會唔會有好多新移民系度返學架?(我唔系偏見,只系唔想阿囡接觸太多新移民) ...

各位,
好悶呀...   好唔想做..   尋日六合彩又無我份...  

天藍 / 626mama,
其實你地係白老鼠黎架..   果兩樣野都係果日第一次整...   希望唔好食到你地肚痾啦..  哈哈...

不過真係好易整架咋...   而家d普通蛋糕仔我都會自己整唔出去買喇. 自己整原來個cost 好平架咋..   等我再研究多d款式.. 第時鈞渝就可以多d款式帶返學校做茶點..

果次我買果個hello kitty 曲奇模..  印完焗左出黎個樣唔見左既..   呢個模麻麻地..   所以我岩岩又訂左幾個模返黎喇..   果d個樣應該會靚仔好多.. 等我下次整完又送俾大家食呀..  

Hongmimi / 626mama,
提一提你地, 今個星期六協康會學童結業禮, 塗鴉暫停一次喎..    要下個星期六先有得上.. 你地唔好走左去上堂喎..

Wysz,

係呀..   我日日帶佢返學, 都好似冇見過有新移民...    反而外藉既小朋友就有見過.. 佢地應該係讀國際班既, 所以你可以放心....

原文章由 wysz 於 08-7-9 00:47 發表
唔該曬你地~

請問知唔知宏福花園校好些,還是青怡花園校好些呢? 

你們的子女是讀那所呢?

各位,

下期六合彩到妳喇,再下期就到我啦。   

我地做左白老鼠呀,咁做多幾次都唔區喎...哈哈........
奇曲餅同街果d都一樣樣喎。

係咪真係妳講得咁易,我都想學整,唔知報商場一堂過果d班會唔會識整呢???等我得閒行去睇下先。我好想試整"奇曲餅"

鈞渝真係辛福,有媽媽DIY的食物帶反學,真開心。

妳岩岩又訂左幾個模返黎喇,乜D模要訂嫁,一講整野食,我就"O" 晒咀。 哈哈..........多謝定先,多謝。  

好彩妳提一提,我知有一堂會停,醒唔起係這一堂停,真係唔該昨。講起塗鴉,軒軒好鐘意反,成日問我幾時再反,仲話反完塗鴉再反功夫,我同軒軒講,我地冇再報功夫喇。唔知點解佢聽極都唔明。

原文章由 pcdogxx 於 08-7-9 11:53 AM 發表
各位,
好悶呀...   好唔想做..   尋日六合彩又無我份...   

其實你地係白老鼠黎架..   果兩樣野都係果日第一次整...   希望唔好食到你地肚痾啦..  哈哈...

Mcdull,

我個人喜歡宏福花園多D,有一個個個課室嗎。
而青怡係開放式,小朋友會望埋隔離左右班同學上堂,
冇多引有,冇咁專心同細D。

原文章由 Mcdull 於 08-7-9 12:26 PM 發表
請問知唔知宏福花園校好些,還是青怡花園校好些呢? 

你們的子女是讀那所呢?

原文章由 626mama 於 7/9/08 01:19 PM 發表
Mcdull,

我個人喜歡宏福花園多D,有一個個個課室嗎。
而青怡係開放式,小朋友會望埋隔離左右班同學上堂,
冇多引有,冇咁專心同細D。

626mama,

係呀! 多謝你的意見。 咁請問知唔知宏福幾時招生呀?我個仔預備出年九月讀K1呀? 

626mama,

因為我搵到間賣曲奇模既地方平好多, 但係間舖係火炭, 不過好彩佢可以訂左貨係灣仔拎.. 咁我唔使專登入去嘛..

我訂左呢幾個模呀.. 好靚.....

間shop有好多選擇
http://www.cakediy.com/productCookie.htm

頭2個唔用黎整曲奇模都可以用黎整蔬菜, 所以我覺得都幾好..  哈哈..    其實唔使報商場啦..  你上黎我到一齊整咪得囉..
雖然我都仲係烏sir sir..   不過你屋企有冇焗爐架?

其實我上次都整埋朱古力曲奇架.. 不過唔知係咪份量問題, 一咬就散晒, 唔得脆, 同埋可能糖少. d朱古力好苦..  所以掉晒落垃圾桶..
下次搵過個食舖再試下先...

咁咪好囉.. 軒軒咁鍾意返塗鴉班...  佢好攪笑以為仲有功夫上.. 但係上親佢又好唔正經咁喎, 仲以為佢唔鍾意添...

原文章由 626mama 於 08-7-9 13:16 發表
各位,

下期六合彩到妳喇,再下期就到我啦。   

我地做左白老鼠呀,咁做多幾次都唔區喎...哈哈........
奇曲餅同街果d都一樣樣喎。

係咪真係妳講得咁易,我都想學整,唔知報商場一堂過果d班會唔會識整呢???等我得閒行去睇 ...

pcdogxx,

我都有聽朋友講,火炭有間買整蛋糕d野好平又好齊,d模好靚喎,真係好多款呀。

妳做我老師,我好蠢嫁,怕唔怕會比我激死妳。唔怕我就唔
客氣,我屋企個微波焗爐黎,個頂有發熱線嫁。咁得唔得呀
。我媽媽果度都有個,不過而家仲係唔係度......真係唔知。

如果可以,我地五個一齊整都好喎。

軒軒成日都口不對心,睇佢唔出嫁。

原文章由 pcdogxx 於 08-7-9 03:59 PM 發表
626mama,

因為我搵到間賣曲奇模既地方平好多, 但係間舖係火炭, 不過好彩佢可以訂左貨係灣仔拎.. 咁我唔使專登入去嘛..

我訂左呢幾個模呀.. 好靚.....
...

[ 本文章最後由 626mama 於 08-7-9 17:51 編輯 ]

咁就好啦,因為我住呢附近都有幾間幼稚園,但勁多新移民,我唔想阿囡同埋佢地一齊返學呀,希望阿囡interview果陣大膽D啦!

pcdogxx,

今日冇老闆係度,成朝係度睇妳個網址,佢真係好多款式撰擇。

我睇到佢有DIY教室,D時間開得咁早,6:15都唔知上到車未,都唔好講幾點一到,另一個星期六湊仔日,都睇怕唔得喇,不過d日期都過晒。

DIY食譜 都好多野食喎,特然想起,我都整過Tiramisu ,果時我個朋友學過,我同另一個朋友上佢屋企整,拎回家,冇人口賞,我自已食笛晒,Tiramisu 我都好鐘意食,不過未試過一次過食咁多。呵呵.........

原文章由 pcdogxx 於 08-7-9 03:59 PM 發表
626mama,

間shop有好多選擇
http://www.cakediy.com/productCookie.htm

pcdogxx,

六合彩頭獎無你份, 亦都無我份
我都好想仲六合彩頭獎, 我份工我都想唔做,
好鬼悶, 近期生意麻麻地, 老闆瞼口又唔係咁好,
好鬼煩~
如老闆話抄我我都好樂意, 最緊要補足d野比我,
反正我都做咁多年, 都想休息下陪多d仔仔, 享
受多d親子樂! 不過, 都係發夢無咁早, 日日都係
咁諗, 但日日都係要返工
我都鍾意整d小食, 我係屋企都整個蛋糕仔同曲奇,
壽司....
你搵我地做白老鼠咁都唔錯有野食, 又好味咁既白
老鼠都做得過 你睇我幾胃食, 今年我發覺
自己都無瘦過, 好似仲肥真大件事
鈞渝真有口福你整咁多咁趣緻既曲奇比佢食, 鈞渝
一定好開心~

all,

今日落大雨d雨落得好勁, 好彩學校畢業禮唔使返學,
唔係出門口實濕身。

原文章由 pcdogxx 於 08-7-9 11:53 發表
各位,

不過真係好易整架咋...   而家 ...

626mama,

我都學整過Tiramisu, 個陣仔仔仲係bb(幾個月),
我返屋企昊爸都比面有食到, 佢話味唔錯濃多
少少會好d, 我工人都有食佢都話幾好食, 可能佢
地兩個比面我~
我試個初初結婚我煎魚煎昊爸都照食, 佢話只
要係我整既就係好食, 真係認真比面, 我諗昊藍就
唔會咁比面我, 細路仔好老實一唔好食就即刻吐出
來!
原文章由 626mama 於 08-7-10 10:27 發表
pcdogxx,

今日冇老闆係度,成朝係度睇妳個網址,佢真係好多款式撰擇。

我睇到佢有DIY教室,D時間開得咁早,6:15都唔知上到車未,都唔好講幾點一到,另一個星期六湊仔日,都睇怕唔得喇,不過d日期都過晒。

DIY食譜 都好多野食喎,特 ...

Good Luck!!!

原文章由 wysz 於 08-7-10 00:05 發表
咁就好啦,因為我住呢附近都有幾間幼稚園,但勁多新移民,我唔想阿囡同埋佢地一齊返學呀,希望阿囡interview果陣大膽D啦!

天藍,

係呀,真係好彩唔洗反學,反多日放暑假喇,
軒軒冇咩細藝,日日訓醒就玩,佢實日日訓得好晏才起床。

原文章由 天藍 於 08-7-10 10:34 AM 發表
all,

今日落大雨d雨落得好勁, 好彩學校畢業禮唔使返學,
唔係出門口實濕身。

Mcdull,

如k1我都覺得宏福花園個間好d, 因有固定課室,
招生好似無特定日子, 你可上宏福幼稚園個網
download 報名表, 早d寄去就會好d, 我記得
我報nursery都係太約9月10月左右去學校
交表~
原文章由 Mcdull 於 08-7-9 15:50 發表

626mama,

係呀! 多謝你的意見。 咁請問知唔知宏福幾時招生呀?我個仔預備出年九月讀K1呀? 

天藍,

Tiramisu 唔洗焗,真係幾方便。

妳就好啦,軒爸一向唔比面,又要求高,不過....我唔識煮飯,如果我62.99回鄉,我地想煮飯都係佢煮,如果買D靚靚地牛扒,佢掂都唔比我掂,話我浪費食物。都係...我都試過幾次想煎雞翼,碟都唔洗上,即刻去垃圾埇,黑晒。哈哈.............

,
地兩個比面我~
我試個初初結婚我煎魚煎昊爸都照食, 佢話只
要係我整既就係好食, 真係認真比面, 我諗昊藍就
唔會咁比面我, 細路仔好老實一唔好食就即刻吐出
來!

原文章由 天藍 於 08-7-10 10:47 AM 發表
626mama,

我都學整過Tiramisu, 個陣仔仔仲係bb(幾個月),
地兩個比面我~
我試個初初結婚我煎魚煎昊爸都照食, 佢話只 ...

626mama,

你有無幫軒軒報到暑假班? 我有幫昊藍報到
三、五早上係青衣上音樂班, 星期三下午青
衣學畫班, 星期六下午荃灣畫班, 星期二下
午係朋友會所上英文班, 我費時仔仔放暑假
日日同印印一齊無所事事, 咪同佢報d暑期
班學下, 今日唔使返學, 仔仔一醒自己話
要開d兒歌碟聽, 咪聽下碟睇下vcd咁啦~
近來成日落雨仔仔都好耐無去公園玩同踏
單車, 真係落雨落到悶~
原文章由 626mama 於 08-7-10 10:50 發表
天藍,

係呀,真係好彩唔洗反學,反多日放暑假喇,
軒軒冇咩細藝,日日訓醒就玩,佢實日日訓得好晏才起床。

天藍,

婆婆腳痛,我唔方便報遠同密,簡簡咩都冇報到添。

原文章由 天藍 於 08-7-10 11:05 AM 發表
626mama,

你有無幫軒軒報到暑假班? 我有幫昊藍報到
三、五早上係青衣上音樂班, 星期三下午青
衣學畫班, 星期六下午荃灣畫班, 星期二下
午係朋友會所上英文班, 我費時仔仔放暑假
日日同印印一齊無所事事, 咪同佢報d ...
‹ 上一主題|下一主題