用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 新出既迪士尼美語世界大百科
樓主: LittlePigmom
go

新出既迪士尼美語世界大百科 [複製鏈接]

我都收到喇,未得閒試ar!
聽日試吓先!

請問係咩gift set 黎架

原文章由 fidellau 於 08-7-3 13:26 發表
請問係咩gift set 黎架

包括一個用黎放play mate既袋, 同麻一對mickey and minnie既mic呀, 好靚架, 又可以用番係個play mate機到呀!!

[ 本文章最後由 sennywoo 於 08-7-3 13:50 編輯 ]

May I ask one silly question - do u know we need to put battery into the mickey & minnie's mic or not? tks a lot.

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6)

原文章由 smallmomo 於 08-7-3 20:10 發表
May I ask one silly question - do u know we need to put battery into the mickey & minnie's mic or not? tks a lot.

唔駛入電架, 但一定要用係play mate機, 你用錄音時錄到就代表用到啦..haha

我個女個表哥5years old, 佢媽話估唔到佢可以坐定定咁耐, 好concentrate! 個 新的technology真係好及引 ~!

原文章由 大寶寶 於 08-7-3 23:47 發表
我個女個表哥5years old, 佢媽話估唔到佢可以坐定定咁耐, 好concentrate! 個 新的technology真係好及引 ~!

係呀, 最初都會擔心太靜態, 小朋友會唔鍾意, 但原來都唔一樣, 反而可以增加佢地睇書既興趣添

原文章由 sennywoo 於 08-7-3 22:15 發表

唔駛入電架, 但一定要用係play mate機, 你用錄音時錄到就代表用到啦..haha

Hi,

Tk u sooo much for yr adv. it works la...

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6)

原文章由 smallmomo 於 08-7-6 11:58 發表

Hi,
Tk u sooo much for yr adv. it works la...

唔駛客氣啦hehe

新出既迪士尼美語世界大百科

hi,

我都重唸緊up唔upgrade好...

用緊o既媽咪可否分享下套百科好唔好呀??

thanks

我買左2手, 想加錢upgrade但冇會籍, 如果會籍可以transfer到就好lu.

原文章由 CuRiOuS 於 08-7-8 19:43 發表
hi,

我都重唸緊up唔upgrade好...

用緊o既媽咪可否分享下套百科好唔好呀??

thanks

想請問多少錢一套

原文章由 happyfriend 於 08-7-9 08:22 發表

想請問多少錢一套

$7800呀...想知有幾多野, 可以去網址度睇下呀...

我岩岩收到貨, 而家個 g-player charging 中,
好想快 d 試下.

我一攞個 g-player 出來,
個仔就話電話, 電話  

今晚我試先, 聽日俾個仔試,
試左再話俾大家知 :loveliness:

I think Winnie The Pooh 大百科is very good!! My sons love sooooooooo much!! But the Q&A Cards not delivery yet!! Still wait~~~!!

終於都落左單lu!!!
星期五就送黎勒, 我緊張呀...

sennywoo:
我見你對DISNEY教材好熱愛.
我對孖寶2歲3個月,都用左近2年.效果都唔錯.
之前我有少少用錯左,因為之前既教育顧問無跟進,所以我誤解左只係用藍色.但近排我先開始用番正確.
你小朋友應該同我對B差唔多大,大家交流下.
你可唔可以分享下你每日既時間表?
我都剛剛買左STEP BY STEP &大百科.

原文章由 奶粉妹 於 08-7-9 22:56 發表
sennywoo:
我見你對DISNEY教材好熱愛.
我對孖寶2歲3個月,都用左近2年.效果都唔錯.
之前我有少少用錯左,因為之前既教育顧問無跟進,所以我誤解左只係用藍色.但近排我先開始用番正確.
你小朋友應該同我對B差唔多大,大家 ...

hi 奶粉妹,
我囡大少少, 依家2歲5個月啦, 用左只係一年多, 但效果好好呀

之前用錯左唔緊要啦, 只係對藍色更加深刻, 依家再繼續努力, 效果一定更顯著啦haha

你有無msn呀?...可以ad我呀..my msn : [email protected]

[ 本文章最後由 sennywoo 於 08-7-10 08:46 編輯 ]

Hi!!我睇左你個blog啦,你好有心機呀!!
我2個b雖然只係用左藍色,佢地英語成效我好滿意.因為我屋企都係英語環境,加上2歲後講野多左,真係見到開始有成績.
因為佢地半歲開始用,都唔知佢究竟吸收左幾多.play cards又唔知佢識定唔識.佢地宜家自己刷得好自如,睇story都可以跟到下CD內容,知道講到邊.
我剛剛買左STEP BY STEP,我唸係咪要2 1/2或者3歲先開始??因為guilde講要自己劃到線,可以坐定d先開始.我2個b 對colour無問題,不過要佢跟住dvd做真係有d難度.咁係咪聽住裡面sing along先?
你上左2部曲未?我今星期6上.
你要返工都跟得咁好,大家真係要交流一下.
我無msn,咁點先可以keep in touch??

唉...我都好想買....但我唔見左我個顧問嘅卡片.....
而且我諗住書展時一次過睇埋step by step,同埋到時又扮一時衝動咁囉....哈哈.....(事關我老公一聽我話想買,就多多嘢講,哼,又唔使佢俾錢!!)
但係已有嗰套維尼百科,同24本響MI度買嘅百科又好似多得滯....

senny:我響另一其topic見你好勞氣~唔好勞氣啦~你可以開新topic分享你心得同叫D想買二手嘅媽媽小心架嘛!

其實大家都有唔同價值觀,講個笑話俾大家知丫....
響我有左四個月時,(04年)有fd同我講話DWE最後呢幾日有免息分期,叫我買就快手!我當時聽都未聽過任何教材或教學法或學習語言黃金時間等....只問返佢,DWE係乜同幾錢,佢話三萬幾...嘩...嚇得我丫,我立即話:唔使喇,我自己教得喇!
諗返起都覺得自己失禮!!因為我冇付出過亦冇了解過就口出狂言...

當有人話幾皮嘢拎去做乜做物好過~我又遇過人話~生仔?!養隻狗好過啦~跟住又有人搭咀~細路睇乜學乜都咁開心架啦~睇見D细路跟住DVD做動作,好似俾人洗腦咁喎...云云...

初初都好勞氣!後來見到呢個阿媽,連阿仔只係響屋村爭個政府小學位都唔知去左第N志願...我就覺得佢可悲...佢對仔女可憐!!!
佢跟本冇諗過裝備對仔女,天生天養是也,講乜都廢!
"價值觀"不同講乜都冇用!!
‹ 上一主題|下一主題