用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區升中問題
go

東區升中問題 [複製鏈接]

我朋友囡囡在"滬江小學"讀書,現時成績中等。想問下除左民生及婦女會,有冇其他選擇?
   0    0    0    0

原文章由 Yiuyiubee 於 08-6-13 19:10 發表
我朋友囡囡在"滬江小學"讀書,現時成績中等。想問下除左民生及婦女會,有冇其他選擇?

成績中等 ? 中國婦女會 & 民生只收band 1學生, 咁學校有冇話佢女屬band幾學生 ?
健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

冇呀...佢囡囡暑假後升小四?係唔係冇咁快知,通想學校幾時會話比家長知小朋友屬band幾學生?

原文章由 PCCW2319 於 08-6-13 21:23 發表

成績中等 ? 中國婦女會 & 民生只收band 1學生, 咁學校有冇話佢女屬band幾學生 ?

回覆 #3 Yiuyiubee 的文章

如果 9/2008至升 P.4, 唔駛咁快, 讀完 P.4 升 P.5 至諗都未遲.
健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

我個女o係滬江讀小五,成績中上,band1尾,請問有咩選擇呢?

我個女都o係滬江讀小五,是band2頭, 現在也心大心細.
band1 想搏 - 港島民生和 嘉諾撒書院, band 2 - 中華傳道會劉永生和衛理. 小女平均分都有83左右, 但已是全級70+了.

原文章由 pearlitit 於 08-6-27 12:38 發表
我個女o係滬江讀小五,成績中上,band1尾,請問有咩選擇呢?
‹ 上一主題|下一主題