用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) 08/09年小一至小二之家長, 請進~
go

08/09年小一至小二之家長, 請進~ [複製鏈接]

各位,

我仔仔已於10/6註冊入讀小一, 交cheque, 拿校服和運動褲(運動衫遲些才可以拿, staff話要編社: 紅黃紫綠)

7月10日晚要帶仔仔返去>> 小一課前各項能力評估, 支援需要評鑑暨同樂日. 和購買新學期用書.

請多多指教呀~

[ 本文章最後由 helenjoe 於 08-8-4 15:08 編輯 ]

0    0    0    0
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

HI!!
大家好....我bryant仔都報了祟小...多多指教.

註冊當天我同老公一起去, 老公同d小朋友傾計.....老公話只係求其同一位小朋友傾....佢地d英文和普通話都好好....仲好有禮貌....佢好like呢間學校添!
www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

原文章由 Diane俊俊媽 於 08-6-13 17:36 發表
HI!!
大家好....我bryant仔都報了祟小...多多指教.

註冊當天我同老公一起去, 老公同d小朋友傾計.....老公話只係求其同一位小朋友傾....佢地d英文和普通話都好好....仲好有禮貌....佢好like呢間學校添! ...

hi diane俊俊媽咪,

好啦.... 一齊呀~~

我果日下午同仔仔一起去註冊, 有位職員叫羅小姐, 好nice呀! 跟我仔仔傾計, 仲請佢吃朱古力添....

那天已拿校服和運動短褲, 運動衫校服商話遲些比我地, 因為學校會幫小一分社(紅黃紫綠).

7月10日.....晚, 大家見面啦....
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

原文章由 helenjoe 於 08-6-15 09:09 發表

hi diane俊俊媽咪,

好啦.... 一齊呀~~

我果日下午同仔仔一起去註冊, 有位職員叫羅小姐, 好nice呀! 跟我仔仔傾計, 仲請佢吃朱古力添....

那天已拿校服和運動短褲, 運動衫校服商話遲些比我地, 因為學校 ...

好ar.....到時見la...
係呢你地第時車費幾多呢?
www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

原文章由 Diane俊俊媽 於 08-6-17 13:27 發表

好ar.....到時見la...
係呢你地第時車費幾多呢?

我都有比左$200按金, 但校方不知車費價錢如何?
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

HELENJOE

你有無同仔仔報暑期活動ar....報咗咩?
我打算到柏斯琴行報畫班, 同埋已在會所報泳班

原文章由 helenjoe 於 08-6-18 16:12 發表

我都有比左$200按金, 但校方不知車費價錢如何?

我荃灣 $840

原文章由 200012 於 08-6-20 19:30 發表

荃灣 $840 都算合理, 我住荔枝角果邊應該平d.

另外, 我知tt有暑期活可以比讀緊的小朋友參加, 你有無join ar, 因我想下年暑假時又點同阿仔安排.

原文章由 Diane俊俊媽 於 08-6-21 09:44 發表

另外, 我知tt有暑期活可以比讀緊的小朋友參加, 你有無join ar, 因我想下年暑假時又點同阿仔安排. ...

無,因我一定不會自己送,三十幾度行長命斜上山 ,如要搭校車起碼參加2-3個活動,先可就到時間搭2程校車,加加埋埋成二千幾蚊,所以我歷年來都未參加過假期活動(小 一適應班除外)

原文章由 Diane俊俊媽 於 08-6-20 16:37 發表
HELENJOE

你有無同仔仔報暑期活動ar....報咗咩?
我打算到柏斯琴行報畫班, 同埋已在會所報泳班

hi diane,

剛剛報左康文署 - 兒童武術班(6-9歲), 先到先得!

請問你報泳班, 在那機構報呢? 可否pm比我, thanks.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 Diane俊俊媽 於 08-6-21 09:44 發表

另外, 我知tt有暑期活可以比讀緊的小朋友參加, 你有無join ar, 因我想下年暑假時又點同阿仔安排. ...

diane & 200012,

同意, 都算合理.

另, tt暑期小一適應班我無報, 請問有用嗎? thanks.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 helenjoe 於 08-6-21 23:09 發表

diane & 200012,

同意, 都算合理.

另, tt暑期小一適應班我無報, 請問有用嗎? thanks.

小一適應班OK的,好似出席夠x%學費可退回書卷(keep單),我上年吾見左張單所以無得退

原文章由 200012 於 08-6-22 09:07 發表

小一適應班OK的,好似出席夠x%學費可退回書卷(keep單),我上年吾見左張單所以無得退

hi 200012,

要崇幼學生才可以的....我仔仔是校外生, 無得退回書卷這優惠呀...
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

HI, 各位
上小1後, 唔知你地會揀學校的午餐定係自己帶飯呢?
學校好似唔比家長中午時分帶飯到學校, 咁係唔係個個都叫飯盒?
d飯餸唔知得唔得嘅呢?

原文章由 Diane俊俊媽 於 08-6-24 10:08 發表
HI, 各位
上小1後, 唔知你地會揀學校的午餐定係自己帶飯呢?
學校好似唔比家長中午時分帶飯到學校, 咁係唔係個個都叫飯盒?
d飯餸唔知得唔得嘅呢?

今年是活力(大家樂),ok,我帶左一個月飯(呀仔要求),後來見人食飯盒佢話要食就訂飯了

原文章由 helenjoe 於 08-6-22 22:21 發表

hi 200012,

要崇幼學生才可以的....我仔仔是校外生, 無得退回書卷這優惠呀...

我老人痴呆

回覆 #2 200012 的文章

咁你咪要神早起身煮飯?飯壺可保溫至中午嗎?

原文章由 Diane俊俊媽 於 08-6-24 16:06 發表
咁你咪要神早起身煮飯?飯壺可保溫至中午嗎?

5:30 AM,早一晚煮飯放入真空煲,飯壺暖曖地(我用象印)

原文章由 200012 於 08-6-24 11:38 發表

今年是活力(大家樂),ok,我帶左一個月飯(呀仔要求),後來見人食飯盒佢話要食就訂飯了

我都打算由學校安排飯盒比仔仔.

200012,

請問你知道價錢如何嗎? 我未知, 謝謝.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 helenjoe 於 08-6-25 13:04 發表

我都打算由學校安排飯盒比仔仔.

200012,

請問你知道價錢如何嗎? 我未知, 謝謝.

好似 $15-17到,因張收據交回了學校 ,昨2收到通告,原來7月是放半日無飯盒訂,慘慘慘,要自己帶飯
‹ 上一主題|下一主題