用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 請問有冇人知今年k3的同學仔大多數派往那間小學呢? ...
go

請問有冇人知今年k3的同學仔大多數派往那間小學呢? [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

我都好想知呀,有冇媽咪幫下手

原文章由 hellokitkitmoon 於 08-6-20 15:55 發表
我都好想知呀,有冇媽咪幫下手

妳不如家長日時去校務處望下, 好似有張升學報告表係窗口旁邊
[url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=38179&forum=3&221]家庭式廉價BB教學資源( 12.11.03)[url/]

點解無人知? 係咪d人係k2升k3 已經多數轉晒校? 好少人係度派位?  

原文章由 adacc 於 08-7-1 12:04 發表
點解無人知? 係咪d人係k2升k3 已經多數轉晒校? 好少人係度派位?  

點解咁講呢??????咩事要轉

我看到由poster在校务处外。
升拔萃者较多。

家長會時我有問, 津校就係頭4個志願,但係私校都無乜資料因為可能d學生考到私校但係最後都係讀咗津校..佢話津校抽籤最大闗建係選學校填表..到時有briefing..

jojoplanet, 咁你有冇交留位費呀?

原帖由 jojoplanet 於 08-11-11 12:34 發表
家長會時我有問, 津校就係頭4個志願,但係私校都無乜資料因為可能d學生考到私校但係最後都係讀咗津校..佢話津校抽籤最大闗建係選學校填表..到時有briefing..
...
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

原帖由 winwin815 於 08-11-11 14:26 發表
jojoplanet, 咁你有冇交留位費呀?

我會星期四去交呀...

係喎係喎, 你遲我一星期架喎

原帖由 jojoplanet 於 08-11-11 15:21 發表

我會星期四去交呀...
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

我個囡收左取錄信喇!係全日班架!
星期六去交留位費咯!
原帖由 winwin815 於 08-11-11 21:13 發表

原帖由 winwin815 於 08-11-11 21:13 發表

唔係呀, 我同你一樣係11月1號見架, 但係我收到信後同佢地講我星期五請唔到假, 咁要求13號交, 因為呢日我本身請咗假同BB返PLAYGROUP, 但係過咗13號唔交就無左個位架啦.

IC, 等到你咁耐, 又幾好喎

我睇返之前又一村家長d post, 見到你話你係校友黎 haha

原帖由 jojoplanet 於 08-11-11 23:06 發表

唔係呀, 我同你一樣係11月1號見架, 但係我收到信後同佢地講我星期五請唔到假, 咁要求13號交, 因為呢日我本身請咗假同BB返PLAYGROUP, 但係過咗13號唔交就無左個位架啦. ...
歡迎參觀『文。穎之家』

原帖由 winwin815 於 08-11-12 01:31 發表
IC, 等到你咁耐, 又幾好喎

我睇返之前又一村家長d post, 見到你話你係校友黎 haha

係呀我係又一村讀過, 但係無特權, 我都無話佢地聽...你係唔係仲有禮賢要in 呀..

我唔係呢個意思, 只係小朋友大多少少, 知道自己同媽咪讀埋同一間學校, 會好開心架, 我都想囡囡讀崇真, 有少少因為我同爸爸係崇真中學畢業

我有朋友就叫我交左錢, 照去in, 但係其實我prefer全日, 禮賢又無, 所以都未諗到時in唔in

原帖由 jojoplanet 於 08-11-12 09:21 發表

係呀我係又一村讀過, 但係無特權, 我都無話佢地聽...你係唔係仲有禮賢要in 呀..
歡迎參觀『文。穎之家』

原帖由 winwin815 於 08-11-12 12:12 發表
我唔係呢個意思, 只係小朋友大多少少, 知道自己同媽咪讀埋同一間學校, 會好開心架, 我都想囡囡讀崇真, 有少少因為我同爸爸係崇真中學畢業

我有朋友就叫我交左錢, 照去in, 但係其實我prefer全日, 禮賢又無, 所以都未 ...

係呀都幾開心架, 我個仔同我同一間醫院出世架..

我記得你係全職媽咪..其實點解要小朋友讀全日呢, 我覺得半日好d, 因為下午d時間大部份都係用咗黎食飯同午睡, 咁係屋企都得啦, 又減少感染到病既機會

我都要in 崇真, 我報咗英普班好想佢讀呢間因為起碼可以save到出去學oral english 同 mandarin 先, 但係諗下諗下佢得下午班我個仔通常7點幾起身有時有時午飯前唔肯再瞓咁佢下午返學會好累...都好煩..不過收先算啦, 我預咗佢唔收..

嘩....真好, 我有個朋友同佢媽媽同一間教堂行禮結婚, 又係一個好好既memory

我唔係全職媽媽黎架, 不過依家努力搵工中咋, 我兩個寶貝由2個月大就返育嬰園, 我地本身無工人架, 同埋可能慣左返全日, 我同我老公講, 返半日係3小時only, 佢會覺得"咁短, 返黎做咩", 所以係細仔未上k1前, 都以全日為首選, 到細仔上埋k1, 使費大左, 可能要再度下囉

原帖由 jojoplanet 於 08-11-12 12:24 發表

係呀都幾開心架, 我個仔同我同一間醫院出世架..

我記得你係全職媽咪..其實點解要小朋友讀全日呢, 我覺得半日好d, 因為下午d時間大部份都係用咗黎食飯同午睡, 咁係屋企都得啦, 又減少感染到病既機會

我都要in 崇 ...
歡迎參觀『文。穎之家』

原帖由 winwin815 於 08-11-12 12:36 發表
嘩....真好, 我有個朋友同佢媽媽同一間教堂行禮結婚, 又係一個好好既memory

我唔係全職媽媽黎架, 不過依家努力搵工中咋, 我兩個寶貝由2個月大就返育嬰園, 我地本身無工人架, 同埋可能慣左返全日, 我同我老公講, 返 ...

ic...
如果返開育嬰院都ok...都個b係那一間育嬰院呀? 咁如果你返工咁你細b雖人睇? 我個日係又一村既家長會都有幾個係全日班, 比例都多..都有d心郁想轉全不過我想下想下又覺得半日佢可以習中呢3個鐘學野呀......

我兩個寶貝都係育嬰園大架, 自2個月起, 大囡囡係足2歲時就轉左n1, 咁依家細仔就自己係育嬰園囉, 間育嬰園係沙田既

其實初讀書, 返全日好架, 自理能力高d, 因為要自己食飯, 訓覺, 當係一個training都好

原帖由 jojoplanet 於 08-11-12 12:41 發表

ic...如果返開育嬰院都ok...都個b係那一間育嬰院呀? 咁如果你返工咁你細b雖人睇? 我個日係又一村既家長會都有幾個係全日班, 比例都多..都有d心郁想轉全不過我想下想下又覺得半日佢可以習中呢3個鐘學野呀......
...
歡迎參觀『文。穎之家』

咁如果無工人, bb sick既時候係屋企雖人照顧佢地呀...

原帖由 winwin815 於 08-11-12 14:23 發表
我兩個寶貝都係育嬰園大架, 自2個月起, 大囡囡係足2歲時就轉左n1, 咁依家細仔就自己係育嬰園囉, 間育嬰園係沙田既

其實初讀書, 返全日好架, 自理能力高d, 因為要自己食飯, 訓覺, 當係一個training都好

...
‹ 上一主題|下一主題