用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問34網- 合一堂好吾好
go

請問34網- 合一堂好吾好 [複製鏈接]

請問34網- 合一堂好吾好
   0    0    0    0

我都想知啊,我個仔都入到呢間小學啊,唔該知既爸媽比多D意見我地啦!!

我都係住 34網的, 合一堂都係好近我屋企, 我每日返工時都會見到合一堂的學生, 他們都好有禮貌, 而且我在返工的路上都認識了幾個合一堂的家長, 且亦與他們傾談, 他們說課程都適宜, 校風唔錯, 中學派位都唔錯。您們可到此 http://www.hycs.edu.hk/ 了解﹗

原文章由 maywong223 於 08-6-13 11:15 發表
我都想知啊,我個仔都入到呢間小學啊,唔該知既爸媽比多D意見我地啦!!

Thank you for your reply

原文章由 Uran 於 08-6-13 12:10 發表
我都係住 34網的, 合一堂都係好近我屋企, 我每日返工時都會見到合一堂的學生, 他們都好有禮貌, 而且我在返工的路上都認識了幾個合一堂的家長, 且亦與他們傾談, 他們說課程都適宜, 校風唔錯, 中學派位都唔錯。您們可 ...

我個朋友的女兒之前讀過, 她說不錯, 後來升了華英及中大.

亦外, 我個女的同學之家姐也讀緊二年級,
她又聖約翰轉去, 因聖約翰谷得太西利, 所以轉校,
找了這間, 該家長說老師很nice, 輕鬆學習, 功課不太多.
這校是我叩門學校list內的其中一間誇區學校.
[img align=left][image]http://users.pandora.be/eforum/emoticons4u/angels/teu20.gif[/image][/img]

醒目開學勳章

我想問下合一堂, 英文程度如何?? 我CONCERN既係, 因為谷得唔勁, 所以變咗第二時一定要讀中中先應付到...
‹ 上一主題|下一主題