用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 聽日做校服, 唔好落大雨啦
樓主: 雙子媽媽
go

聽日做校服, 唔好落大雨啦 [複製鏈接]

hi all

我仔仔可能係最細粒,佢著4碼only.

佢係0508B

尋日試過下套夏季, 真係 JUST FIT. 條褲仔岩岩好, "塞"上2~3寸, 外套104碼, 又係岩岩好.

我仲買左2套夏季添, 唔知好唔好換一套大一個碼呢. 但 KV 的老師真係成日強調要個學生都整整齊齊唔可以有衣不稱身喎.

我將校服相做左 "大頭照" 呀, 你地睇下.

另外, 很開心, 原來tko返kv唔洗45分鐘車程, 都冇咁擔心. 仲有老師跟車. 安心晒.

你地知唔知 kv 夏季是否著白色鞋呀?

tks 雙子媽媽

我個仔都未識於小孔取出bird bird去vv呀, 因為佢返 nursery, 有嬸嬸幫, 於屋企, 就除低d褲咁去.

tks 雙子媽媽

我個仔都未識於小孔取出bird bird去vv呀, 因為佢返 nursery, 有嬸嬸幫, 於屋企, 就除低d褲咁去.

有冇問多幾間保母車公司呀?

我果到係新市鎮, 可能需求大, 咁岩樓下有站, 但係頭站.

褲腳拉 jj 出來, 咁條褲可能會好快 "were"

留比老師 train 佢先得.....

namb

係呀, 我住將中, 仔仔返 kent rd pm

tko 得一架車咋, 聽老師講, 佢地稱為 "綠車"

我睇張地區紙, 見到將中寫係第一欄, 我多口問左句 "e.....原來將中係頭站呀?" 個叔叔答左句 "係呀" 所以我以為將中係頭站囉. 不過, 到時 d 路線可能都仲會變.

但係, 我好肯定, 將中上車時間為 12:50分. 因為我住果到都有幾個小朋友讀kv pm, 有次食 lunch 同佢地家長傾開計, 佢地話我知的. 佢地都話將中算係頭站.

另外, 我又問老師, 全程洗唔洗一個鐘, 老師好肯定講 "唔洗一個鐘咁內"

pm class 上堂時間為 1:35分, 所以, 12:50上車, 總車程都唔洗45分鐘.

而放學5點, 上得車, 開得車, 返到將中就around 6點.

namb

到時你仔仔可能未必夠精神上 pg 喇, 或者留報 weekend 啦.

我都唔會比仔仔上pg了, 一來就來生bb, 二來, 放左學後, 可能要調節一排先會適應返 pm class.

我仔仔而家返 am, 朝早唔肯起身, 可能夜訓, 所以佢 afternoon 一定訓3小時.

對我黎講, am class 真係難度勁高. 所以我request過一次轉上午班, 冇聲氣後都冇再試了.

因為am class 的校車是 7點50分上車. 如果係咁, 我老公可能唔會有機會見到個仔!!!!

我知小朋友早訓好, 但真係冇辦法. 早極都要11點..... :p

原文章由 雙子媽媽 於 08-6-19 10:36 發表
褓母車都係一樣, 返學快d, 但放學會耐d. 司機叔叔話佢地會先接kent road 的小朋友, 然後再去dorset road. 所以我地返kent road 的小朋友放學時要等耐d. 我返上午班都好d, 妳地返下午班, 返到屋企太晏, 如果要 ...

chuchumug

可能學校對學生既儀表有要求, 嚴可能未至於, 但佢地會提出佢地要求. 家長盡量配合.
‹ 上一主題|下一主題