用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 急問--新生
go

急問--新生 [複製鏈接]

想問學費會唔會年年加的? 另外每月會唔會有其他什費? 課外活動是否一定要參加?是否一開學已是全部用英文教授呢?
謝謝
ca ca
   0    0    0    0

Hi! rebeccapoon

我囝囝今年升小二,學費係唔係年年加我就唔知,我地今年交梗$2200,但好似今年九月加到$2500,至於雜費全年大概收$600,課外活動就學生自由參加,當然要收費,另外逢星期五下午,全校學生都會參加E.C.A.,一年級就係非洲鼓,二年級係武術,三年級係到德福游泳,四年級係到白石打golf,五年級係圍棋,六年級係日文或法文,阿仔一年級全年學非洲鼓要交$1,000,其它班級我就唔清楚要交幾錢,但阿仔話都有一兩個同學唔學,唔學的話學校就安排同學gruoup埋一齊畫畫,至於係唔係英文教學,學科基本上除左中文會逐步配合用普通話,其餘都係英語教學,如果小朋友唔係好明,老師會再用廣東話解釋。希望d資料會幫到妳。

原文章由 rebeccapoon 於 08-6-13 00:54 發表
想問學費會唔會年年加的? 另外每月會唔會有其他什費? 課外活動是否一定要參加?是否一開學已是全部用英文教授呢?
謝謝
ca ca

唔該哂你的幫忙, 你的資料很有用

caca

原文章由 cheukcheng 於 08-6-13 09:47 發表
Hi! rebeccapoon

我囝囝今年升小二,學費係唔係年年加我就唔知,我地今年交梗$2200,但好似今年九月加到$2500,至於雜費全年大概收$600,課外活動就學生自由參加,當然要收費,另外逢星期五下午,全校學生都會參加E.C.A.,一年級就係 ...

HI cheukcheng, 你小朋友讀幾年級....???

Hi! ianmami,

我囝囝一年級,同進進媽及pomama個仔一班

原文章由 ianmami 於 08-6-14 00:17 發表

HI cheukcheng, 你小朋友讀幾年級....???

rebeccapoon:
你是否明年的小一生呢?
日後可以互相交流下

進進媽,

Sorry ! 咁遲先覆妳,因為去了旅行,我個仔仔係今年九月的小一生, 日後可能有很多問題會煩到妳們的.

Thanks!

Rebecca
‹ 上一主題|下一主題