用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 馬頭涌官立小學 有無紅馬家長?
樓主: ivy_lau
go

有無紅馬家長? [複製鏈接]

原帖由 mnlight 於 08-7-22 09:57 發表
今年派得好好呀.. 有成9X% 入到 頭三個志願.大約有58% 入到BAND 1 英中呀.

Can I have the names of those band 1 English Secondary schools?

想問下, 阿仔今年升小一, 學校老師是否非常嚴格, 阿仔因為坐唔定, 多問題, 有朋友話老師要學生絕對安靜? 我怕仔仔唔適應

原帖由 Garfield 於 09-6-29 14:13 發表
想問下, 阿仔今年升小一, 學校老師是否非常嚴格, 阿仔因為坐唔定, 多問題, 有朋友話老師要學生絕對安靜? 我怕仔仔唔適應

老實講,我諗每間小學既老師都要求最好D學生全部都坐定定,聽教聰話啦 我囡以前有個同學有過動症,上上下堂都出位,不過學校轉介左有社工跟進,同埋一路要KEEP住食藥,而且老師好識做,好熱誠,又安排佢做科長,雖然唔係100%WORK,但係我都覺得呢個老師既做法相當好,同埋非常有HEART,實在係抵讚 可能係佢好彩,撞到個好老師啦!
當然坐唔定無耐性都好有可能影響學習,不過佢體育唔差架!我諗你囝囝係活潑Do即,小朋友好醒目架,一返左小學之後,D紀律就自動自覺大提升,唔駛太担心啦,而且下年都小班教學喇,我諗唔太離譜既,一般都無咩大問題既!
‹ 上一主題|下一主題