用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問下西環區有什麼好的小學 ?
go

想問下西環區有什麼好的小學 ? [複製鏈接]

因為諗住西環多小學及中學,所以plan咗暑假搬去西環住,但大女今年9月升3年班,我已經寄出咗8封信去小學,St. Clare's 收咗,St. Charles 今個星期六考筆試。其他末有回音,我好想知道西環邊間津貼小學好,因為唔係好熟識這區,請熟這區的媽咪告知。Thanks.
   0    0    0    0
我有一個幸福家庭, 大小姐Christy, 二小姐Chloe, 兩位小姐日日激到我飛起, 不過有佢地又真係好開心 :-D  :-D  :-D

熱門全女校:
聖士提反女校(津校,有聯係中學)
嘉諾撒聖心(分私立部和津貼部,都有聯係中學)
St. Clare(私校,有聯係中學)

熱門男女校:
聖公會聖彼得小學 (津校,地區名校)
般含道官立小學(官校,地區名校)
聖公會基恩小學(津校)
聖安多尼小學(有2間:醫院道和薄扶林道)
聖公會呂明才小學(津校,地區名校)

原文章由 ChristyMum 於 08-6-12 15:50 發表
因為諗住西環多小學及中學,所以plan咗暑假搬去西環住,但大女今年9月升3年班,我已經寄出咗8封信去小學,St. Clare's 收咗,St. Charles 今個星期六考筆試。其他末有回音,我好想知道西環邊間津貼小學好,因為唔係好熟識這區,請熟 ...

聖公會呂明才, 聖彼得, 英皇同學會, 般咸道官小...
:
‹ 上一主題|下一主題